ΝΙΚΗ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ – Δίκτυο Ελληνισμού και ΝΙΚΗ (Ανοικτή επιστολή)

2 Φεβ, 2024 | Άρθρα - Μελέτες, Δελτία Τύπου

Ελλάδα 30 Ιανουαρίου 2024

Εισαγωγή-Περίληψη

Επειδή επανειλλημένα μας έχει τεθεί και μας τίθεται διαρκώς το ερώτημα από πολλούς ανθρώπους, γιατί το Δικτυο Ελληνισμού (ΔΕ) δεν συνεργάζεται και δεν προσχωρεί στο κόμμα και την πολιτική κίνηση  ΝΙΚΗ, «αφού λέτε και πρεσβεύετε  τα ίδια με την ΝΙΚΗ», θεωρούμε εθνικά χρήσιμο με αυτή την δημόσια και ανοικτή επιστολή μας να απαντήσουμε σε όλες αυτές τις εύλογες ερωτήσεις συμπολιτών μας.

Το ΔΕ δεν ανταγωνίζεται την ΝΙΚΗ διότι και  προηγείται της ΝΙΚΗΣ και θέλει όντως να υπάρξει η ΝΙΚΗ ως νίκη της Ελλάδας και της Αλήθειας. Οι άνθρωποι της ΝΙΚΗΣ είναι αδέρφια μας όπως και όλοι οι Έλληνες που αγωνιούν για την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η Αλήθεια των πραγμάτων και του κόσμου. Δεν θέλουμε απλώς να νικήσουμε. Θελουμε να νικήσουμε εν Αληθεία. Δηλαδή εν Χριστώ. Το ΔΕ θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες και όχι απλώς να μπει στην Βουλή με κάποιους βουλευτές. Το ΔΕ θέλει να αλλάξει την ιστορία. Να ελευθερώσει την Βουλή και την Ελλάδα από το ψέμμα των πολιτικών. Θέλει η Ελλάδα να αυτοκυβερνηθεί από Έλληνες, αγίους φωτισμένους σοφούς ανιδιοτελείς ελεύθερους και έτοιμους να θυσιαστούν για την Ελλάδα και τον Χριστό. Και όχι να έχουν ανάγκη απλώς να εξουσιάζουν και να άρχουν. Η προχριστιανική Ελλάδα έδειξε σαφώς τον Χριστό. Ο Χριστός είναι το νόημα της Ελλάδας και όλης της ιστορίας και όλου του κόσμου. Ο Χριστός είναι Φως και Αλήθεια. Ο Χριστός είναι η Αιτία της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου διότι ταυτίστηκε με τον Χριστό. Το ΔΕ θέλει να ζωντανέψει το 1821 και να ολοκληρωθεί το 1821. Για αυτό το ΔΕ δεν ανταγωνίζεται κανέναν. Διότι η αιτία διάλυσης της Ελλάδας είναι ακριβώς ο ανταγωνισμός, η ζήλεια, η αρχομανία, η αλαζονεία, και ο πόλεμος των αρχηγών. Το ΔΕ Θέλει όλους να βοηθήσει να πράξουν το Καλό, το Δίκαιο το Αληθινό. Πρέπει εξ αρχής να γίνει φανερό πως το ΔΕ δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά ούτε προς την ΝΙΚΗ, ούτε προς ουδένα άλλο φορέα πολιτικό κοινωνικό κλπ. Ήδη στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου 2023 η ΝΙΚΗ ήταν η πρώτη κατά σειρά από τα πατριωτικά κόμματα, τουλάχιστον κατά την δήλωση των, την οποία  το ΔΕ πρότεινε στον Ελληνικό λαό και στα μέλη του να την ψηφίσουν. Και αυτό όχι χάριν της ΝΙΚΗΣ αλλά χάριν κάποιων Αγίων ανθρώπων που βοήθησαν να υπάρξει η ΝΙΚΗ. Εάν η ΝΙΚΗ θέλει να ακολουθήσει τροχιά ελευθερίας και όχι υποτέλειας το ΔΕ θα την στηρίξει. Όμως το ΔΕ δεν υποτάσσεται σε ένα πολιτικό κόμμα. Διότι το ΔΕ θέλει οι πολιτικοί να υποταχθούν στην Ελλάδα και στον γνησίως Ορθόδοξο, Ρωμαίηκο Ελληνικό λαό. Επίσης  κάποια ιδρυτικά μέλη του ΔΕ με την σύμφωνη γνώμη του ΔΕ μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ ως υποψήφιοι βουλευτές.  Εάν πράγματι η ΝΙΚΗ μπορεί και θέλει να λειτουργήσει όντως, ως συλλογική εξουσία και ως τόπος υπερκομματικής συνάντησης όλων των Ελλήνων, και όχι ως άλλο ένα ακόμη αρχηγικό και συστημικό κόμμα, τότε σαφώς επιβάλλεται να την στηρίξει όχι μόνο το ΔΕ αλλά και όλη η Ελλάδα.

Αναλυτική  περιγραφή

Βεβαίως στις πρώτες εκλογές του Μαΐου 2023 το ΔΕ μέσω του δικού του πολιτικού φορέα ΑΛΗΘΕΙΑ προσπάθησε να ενώσει όλες τις πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις στα πλαίσια την βασικής του φιλοσοφίας περί Εθνικού Συμβουλίου, Εθνικού Ψηφοδελτίου και Εθνικού Ταμείου. Διότι το ΔΕ θεωρούσε πως ήταν αναγκαίο για να σωθεί η Ελλάδα να υπάρξει και πίστευε πως ήταν δυνατόν να υπάρξει όντως, Εθνικη Κυβέρνηση κατά τις εκλογές του 2023. Όμως αυτή η προσπάθεια έμεινε άκαρπος διότι όλοι όσοι σήμερα ηγούνται πολιτικών πατριωτικών ομάδων, δυστυχώς κινούνται στα όρια της κρυφής η φανερής ιδιοτέλειας των. Έτσι δεν καρποφόρησε η προσπάθεια του ΔΕ από αυτές τις εκλογές να ελευθερωθεί η Ελλάδα. Όλοι έλεγαν βεβαίως συμφωνούμε με αυτά που λέει το ΔΕ περί ενότητας.  Αλλά όλοι οι άλλοι πρέπει να έρθουν κάτω από εμάς. Εμείς είμαστε η ενότητα. Ομοίως και οι παλιοί πολιτικοί, που λένε πως νοιάζονται την Ελλάδα ούτε αυτοί μπόρεσαν να συνεργαστούν. Για αυτό τώρα ο Μητσοτάκης και η ΝΔ μαζί με όλο το αντίχριστο και ανθελληνικό πολιτικό κατεστημένο διαλύουν την Ελλάδα. Θα μπορούσαμε από αυτές τις Εκλογές να έχουμε ελευθερώσει την Ελλάδα αν δημιουργούσαμε ένα Εθνικό Συμβούλιο, όπως πρότεινε το ΔΕ, το οποίο θα ένωνε όλους τους Έλληνες. Τώρα πρέπει να δούμε  στο μέλλον. Επείγει να ξαναχτίζουμε το Ρωμαίηκο με ικανούς ανθρώπους που είναι όντως ανιδιοτελείς και άγιοι και μπορούν να είναι αδέρφια. Οι ενορίες, οι κοινότητες και κάθε υγιής κοινωνική ομάδα θα κληθούν να συνεργαστούν Ελληνικά, Ορθόδοξα, Ρωμαίηκα. Εάν η ΝΙΚΗ ακούσει την φωνή της ιστορίας θα γίνει όχημα της ιστορίας και όλων των Ελλήνων για να ολοκληρώσουμε το 1821. Εάν όχι θα διαλυθεί και αυτή. Το ψεύτικο δεν έχει μέλλον. Ας γίνουμε όλοι μας φως και αλήθεια, όσοι πονάμε και νοιαζόμαστε τον τόπο μας, την ιστορία μας, την πίστη μας, και όλο τον κόσμο. Θα πει κάποιος οπαδός της ΝΙΚΗΣ, καλά βάζεις εσύ στο ίδιο επίπεδο την ΝΙΚΗ  με άλλα πολιτικά κόμματα; Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα. Εμείς να θελουμε όλοι να γίνουν άριστοι, ακόμη και καλύτεροι από εμάς. Να μην έχουμε το κόμμα ως θρησκεία αλλά να υπηρετούμε τον Χριστό που θέλει όλοι να ενωθούν και να γίνουν ένα. Ίνα ώσι ΕΝ. Εμείς να μην ανταγωνιζόμεθα κανέναν. Να γινόμαστε φως και όλοι να θέλουν να είναι μαζί μας. Να μην μας φοβούνται και να μην νιώθουν πως κινδυνεύουν από εμάς, αλλά να θέλουν να γίνουν ένα μαζί με όλους εν Χριστώ.

Το πρόβλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι αυτό. Άξιοι ταλαντούχοι και σπουδαίοι άνθρωποι, ως πολιτικοί ηγέτες, να ανταγωνίζονται αντί να συνεργαστούν, ο ένας τον άλλο και έτσι διαλύουν τους Έλληνες και δίδουν τόπο στους ξένους να μας κυβερνούν. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος όλοι να μπορούν να εργαστούν ως αδέρφια στο χωράφι που λέγεται Ελλάδα. Αυτό είναι το άθλημα του ΔΕ και κάθε έλληνα που αγωνιά να ελευθερώσει την πατρίδα του. Όποιος εμμένει στο εγώ του ας μείνει μόνος του. Εμείς πρέπει να δίδουμε την δυνατότητα και το παράδειγμα όλοι να μπορούν να εργαστούν μαζί με όλους που έχουν ήθος ανιδιοτελές. Αυτό μόνο με ριζική αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας, συνείδησης και πολιτειακού μοντέλου μπορεί να συμβεί. Αυτό επιδιώκει και το ΔΕ. Αυτό προτείνουμε και στην ΝΙΚΗ και σε όποιον άλλο αγαπά την Ελλάδα την ιστορία της και τον λαό της. Επίσης ιστορικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΝΙΚΗ ουσιαστικά προήλθε κατά κάποιο τρόπο από την προσπάθεια του ΔΕ να ενώσει όλες τις ορθόδοξες  χριστιανικές ομάδες σε ένα ενιαίο και στρατηγικό  Εθνικό Πολιτικό Κίνημα το οποίο θα ένωνε όλο τον Ελληνικό λαό. Βεβαίως μέλη της ΝΙΚΗΣ και άλλα πρόσωπα είχαν επιχειρήσει κατά το παρελθόν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό χριστιανικό κίνημα αλλά διαλύθηκαν ακριβώς λόγω του ανταγωνισμού των ποιός θα είναι ο αρχηγός. Στην φάση αυτή και μετά την αποτυχία της αρχικής αυτής προσπάθειας πολλών ανθρώπων, το ΔΕ έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων την αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας. Το ΔΕ ως ιδέα είχε ξεκινήσει το 2008 από τον καθηγητή Γιώργο Παύλο, ο οποίος είχε υποβάλει στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδος, ένα χρόνο πριν τον εκδιώξουν, εμπιστευτική επιστολή, στην οποία του πρότεινε να βγεί από τα όρια της ΝΔ και να δημιουργήσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αξιοποιώντας από την Ελλάδα και την Ομογένεια νέα πρόσωπα άφθαρτα και ανιδιοτελή. Συγκεκριμένα έγραφε στην επιστολή του αυτή ο καθηγητής Παύλος. Κύριε πρόεδρε αυτή την στιγμή δεν είσαι η ΝΔ αλλά η Ελλάδα. Διότι το 2004 αλλά και μετά σε ψήφισε όλος ο ελληνικός λαός πέρα απο τα όρια της ΝΔ. Ακόμη και αριστεροί και κεντρώοι και άλλοι μη νεοδημοκράτες σε ψήφισαν προσβλέποντας στο πρόσωπο σου την εθνική ενότητα και την ιστορική αλλαγή από τον βάλτο του Σημίτη στον οποίο βούλιαξε η Ελλάδα.

Μετά την «βίαιη» και ηττοπαθή απομάκρυνση το 2009 του Καραμανλή από την πρωθυπουργία της Ελλάδος, αφού ο Καραμανλής είχε προηγουμένως επιχειρήσει να κάνει άνοιγμα συνεργασίας  με την Ρωσία, αυτό που αργότερα έπραξε η Τουρκία, έγινε σαφές στον καθηγητή Παύλο πως τα αρχηγικά  κόμματα ανεξαρτήτως της ιδεολογικής των ταυτότητας, δεν μπορούν να λύσουν το εθνικό πρόβλημα. Διότι είναι ιδεολογικά φερέφωνα της Δύσης, αποκομμένα από τη διαχρονική ελληνική και Ορθόδοξη ταυτότητα των Ελλήνων.  Έτσι υποταγμένα στις ξένες πρεσβείες, οδηγούν την Ελλάδα στην διάλυση της, όπως προφητικά έχει περιγράψει ο γαιοπολιτικός αναλυτής Γιάννης Γκίνης στο ιστορικής σημασίας βιβλίο του, Τουρκία το γειτονικό ηφαίστειο.

Με βάση αυτή την ιστορική εμπειρία ο καθηγητής Παύλος διατύπωσε μια νέα πολιτική πρόταση που συνοψίζεται ακολούθως σε σχέση με την ΝΙΚΗ.  Στην κατεύθυνση μάλιστα αυτή ίδρυσης ενός ελληνικού και ορθόδοξου πολιτικού κινήματος με την επωνυμία αρχικά Δικτυο Ελληνισμού είχαν υπάρξει πολλές κοινές συναντήσεις του καθηγητού Παύλου σε διάφορες πόλεις κυρίως της βορείου Ελλάδος, την περίοδο 2017-2019, στις οποίες συμμετείχαν έως και εκατοντάδες εκπρόσωποι του χριστιανικού κόσμου. Στόχος ήταν η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου όπως πρότεινε το ΔΕ. Τελικά βεβαίως μολονότι υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός και εκρηκτική ανάπτυξη του ΔΕ δεν καρποφόρηςε η προσπάθεια αυτή, διότι οι περισσότερες των χριστιανικών και πατριωτικών  κοινοτήτων  ήσαν πολιτικά καθοδηγούμενες από την Νεα Δημοκρατία (ΝΔ). Έτσι όταν το ΔΕ ήταν έτοιμο να ιδρύσει υπερκομματικό πολιτικό φορέα κάτω από ένα ευρύ Εθνικό Συμβούλιο όπου θα συμμετείχε στις εκλογές του 2019, ρητά ειπώθηκε από τους εκπροσώπους των χριστιανικών ομάδων το εξής: το ΔΕ πρέπει να συνεργαστεί με την ΝΔ και να δώσει τα στελέχη του για την στήριξη της ΝΔ. Αυτό προτάθηκε  σύμφωνα με την  βασική αρχή  το μη χείρον βέλτιστο, και βεβαίως είδαμε τα αποτελέσματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί όπως είπαμε προηγουμένως πως η βασική πρόταση και φιλοσοφία του ΔΕ διαμορφώθηκε και καταγράφηκε αμέσως μετά την αλλαγή του 2009 και τα μνημόνια, όταν η Κυβέρνηση Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό  με το περίφημο λεφτά υπάρχουν. Τότε ο καθηγητής Παύλος παρουσίασε τη πρόταση αυτή του ΔΕ σε πολλές πολιτικές ομάδες που ήθελαν να κατέβουν στις εκλογές.  Αναφέρουμε δυο ενδιαφέρουσες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Μια σημαντική περίπτωση ήταν όταν η ομάδα του στρατηγού Ταμουρίδη έκανε πρόσκληση στον χριστιανικό κόσμο την περίοδο 2013-2014 για την ίδρυση πολιτικού κόμματος. Η άλλη ήταν όταν οι συντονιστές τών  συλλαλητηρίων αποδέχτηκαν την πρόταση του καθηγητου Παύλου και μάλιστα τον κάλεσαν να την παρουσιάσει και στην ομάδα του Μίκη Θεοδωράκη. Και στις δυο όμως περιπτώσεις μολονότι υπήρξε αρχικά μεγάλη προθυμία τελικώς εξαιτίας του αρχηγικού πνεύματος και στις δυο περιπτώσεις δεν υπήρξε ουσιστικό αποτέλεσμα. Διότι η ουσία της πρότασης αυτής του ΔΕ έγκειται στο θεμελιώδες αξίωμα: την πολιτική εξουσία δεν θα την έχει ένας αρχηγός ή μια στενή αρχηγική ομάδα. Την πολιτική εξουσία θα την έχει το Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν επίλεκτα πρόσωπα εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Αναλυτικότερη περιγραφή δες εδώ (https://www.diktyoellinismou.gr/politeiaki-protasi-alitheia/). Συνοψίζοντας λέμε πως το Εθνικό Συμβούλιο είναι ευρύτερο από τον πολιτικό φορέα και τους βουλευτές του που μετέχουν  στις εκλογές. Ο προεδρος του πολιτικού φορέα, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές, υπόκεινται και λογοδοτούν στο Εθνικό Συμβούλιο.  Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν ορίζονται εκ των άνω αλλά τοπικά από την βάση της ελληνικής κοινωνίας και όχι από κάποια κλειστή αρχηγική ομάδα. Παντού σε όλα τα επίπεδα τα μέλη του πολιτικού αυτού  σώματος, Εθνικό Συμβούλιο-Πολιτικός φορέας- επιτροπές κλπ, λειτουργούν με θητεία και εκ περιτροπής. Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που συμμετέχουν στο υπερκομματικό αυτό πολιτικό  σώμα  είναι το διαφανές, το ανιδιοτελές, το ουδείς αυτοπροτείνεται, η κατάργηση εσωτερικών ψηφοφοριών, αποφάσεις συναινετικές κατά το πρότυπο της Συνοδικότητας των Εκκλησιαστικών Συνόδων και της Ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους. Προφανώς δεν εργαλειοποιούνται χρησιμοθηρικά εκκοσμικευμένα και πολιτικά, ούτε η Εκκλησία, ούτε η Ορθοδοξία, μολονότι είναι θεμελιώδεις και μοναδικοί οδοδείκτες της υγιούς και φιλάνθρωπης πολιτικής θεωρίας και πράξης. Διότι είναι σαφές πως το υγιές πολιτικό και γνήσια ανιδιοτελές υπηρετητικό (ήθος διακονίας) και δημοκρατικό πολιτικό ήθος, αναπτύσσεται μέσα στην Ορθόδοξη Ασκητική και στην Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία. Άρα ο υγιής και γνήσια Ορθόδοξος Λειτουργικός χώρος αποτελούν το φυσικό θεμέλιο της προτεινόμενης μη αρχηγικής, μη φεουδαρχικής  και μη κομματοκοποιημένης πολιτειολογίας.  Αυτή η Ελληνική, Ρωμαίηκη,  Κοινοτική και Ορθόδοξη μορφή πολιτειολογίας και συλλογικής ηγεσίας διεκόπη και αφανίστηκε στην Ελλάδα μετά την δολοφονία του Καποδίστρια. Αντικαταστάθηκε από την φεουδαρχική αρχηγική, και για αυτό έξωθεν ελεγχόμενη από τις ξένες πρεσβείες κομματοκρατία,(Δεξιά, Αριστερά, Βασιλική, συντηρητική, εκσυγχρονιστική, κλπ), οποία επί διακόσια χρόνια κυριαρχεί και διαλύει την Ελλάδα, κρατώντας διαλυμένο και διαιρεμένο τον Ελληνικό Λαό. Στα κόμματα υπάρχουν κλειστά δωμάτια στα οποία δεν επιτρέπεται σε όλους η είσοδος. Δηλαδή τα κόμματα είναι είδος μασονίας. Αντίθετα στην Ελληνική Ορθόδοξη και Ρωμαίηκη πολιτειολογία δεν υπάρχουν κλειστά δωμάτια. Όλα τα μέλη του Εθνικού συμβουλίου είναι ίσα μεταξύ ίσων. Ο πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου είναι και αυτός πρώτος μεταξύ ίσων με θητεία, όπως και ο προεδρος του πολιτικού φορέα, που μετέχει στις εκλογές είναι και αυτός με θητεία και πρώτος μεταξύ ίσων. Δηλαδή παντού υπάρχει διαφάνεια, διάλογος και συναίνεση, συλλογική και όχι συγκεντρωτική αυταρχική εξουσία εκ των άνω προς τα κάτω. Καταργείται δηλαδή η φεουδαρχική ιεραρχία και η λατρεία του αρχηγού. Στην πρόταση του ΔΕ κυριαρχεί η έννοια της κυκλικότητας, της τοπικότητας και της συλλογικής ηγεσίας και της γνήσιας φιλίας. Κάθε τοπικό συμβούλιο πόλης  είναι αυτόνομο και προτείνει μέλη στο εθνικό συμβούλιο και υποψήφιους στο εθνικο ψηφοδέλτιο. Η ενότητα του πολιτικού σώματος εξασφαλίζεται από  το Ελληνικό, Ορθόδοξο και ανιδιοτελές ήθος όλων που συμμετέχουν καθώς και από μια άτυπη πνευματική ηγεσία η οποία στηρίζει το εγχείρημα χωρίς να το εξουσιάζει. Αυτό το προτεινόμενο εδώ πολιτειακό μοντέλο είναι ανώτερο ακόμη και από αυτό του Βυζαντίου το οποίο διαλύθηκε ακριβώς από τα ιδιοτελή πάθη πολλών αυτοκρατόρων του και την αμαρτωλή αρχομανία  ορισμένων από αυτούς. Αυτό το μοντέλο έχει προτείνει εξ αρχής το ΔΕ.

Η ΝΙΚΗ προς τιμή της προσπάθησε εξ αρχής να εφαρμόσει  κάποιες από αυτές τις αρχές όπως τις  προτείνει το ΔΕ, αφού ιδρυτικά μέλη της είχαν διαρκή επαφή και ενημέρωση από  το ΔΕ, αλλά τελικώς μέχρι σήμερα κυριάρχησε και σε αυτήν ο αρχηγισμός και η φεουδαρχική και κλειστή ιεραρχική διάταξη: Βουλευτήριο-Ομαιχμία- μέλη-οπαδοί. Όχι η τοπικότητα και η κυκλικότητα. Όχι η συλλογική εξουσία. Ο εκτελεστικός Πρόεδρος του Βουλευτηρίου είναι η κορυφή της πυραμίδας. Εάν η ΝΙΚΗ και η κάθε ΝΙΚΗ, αποδέχεται και προτίθεται να εφαρμόσει την πρόταση που συνοψίσανε εδώ ως πρόταση συνοδικής πολιτειολογίας και πολιτικής ανασύστασης της Ελλάδας, τότε δεν έχουμε ουδένα λόγο να μην στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ΝΙΚΗ. Εάν η ΝΙΚΗ εφαρμόσει Ελληνικές Ρωμαίηκες και όντως Ορθόδοξες Εκκλησιαστικές  αρχές, όπως η αρχαία εκκλησία του Δήμου και μετέπειτα η Χριστιανική Ανατολική Εκκλησία, τότε υποχρεούμεθα να στηρίξουμε και να συμπορευτούμε όλοι με την ΝΙΚΗ. Το πρόβλημα όμως είναι πως εκτός του γεγονότος ότι μέσα στην ΝΙΚΗ υπάρχουν και εργάζονται άνθρωποι ξεχωριστοί για το ήθος, την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα και την ανιδιοτέλεια των, υπάρχουν σαφώς θεμελιώδη προβλήματα  στην ΝΙΚΗ. Εάν τα προβλήματα αυτά δεν επιλυθούν άμεσα, τότε η ΝΙΚΗ δυστυχώς θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα σε διάλυση, ή θα  καθηλωθεί σε ένα ακόμη ακίνδυνο και χρήσιμο κομματικό γρανάζι του συστήματος.  Η ΝΙΚΗ προσπάθησε να εφαρμόσει κάποιες από τις αρχές του ΔΕ αλλά πολύ ελλιπώς και ατελώς. Εάν εφήρμοζε με ουσιαστικό τρόπο τις βασικές πολιτικές αρχές του ΔΕ όπως πολλές φορές της προτάθηκε, σήμερα θα είχε τουλάχιστο 30 η και περισσότερους βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων. Το βαθύτερο ζήτημα που πρέπει να διευκρινήσει και να πείσει η ΝΙΚΗ την  Ελληνική κοινωνία, για να απογειωθεί και να καταστεί αυτή κόμμα απελευθέρωσης και αυτοκυβέρνησης της Ελλάδος, είναι το εξής: Υπήρξε, ή δεν υπήρξε «συναίνεση» και συμφωνία με το πολιτικό κατεστημένο για την στήριξη και βοήθεια εισαγωγής της ΝΙΚΗΣ στην ελληνική Βουλή; Το ερώτημα αυτό δεν είναι καθόλου κακοπροαίρετο και εκ του πονηρού, αλλά τίθεται από γνήσιο ενδιαφέρον για την ΝΙΚΗ αφού σε μεγάλο βαθμό η ΝΙΚΗ προβάλλει την Ελληνική Ρωμαίηκη και Ορθόδοξη πολιτική ταυτότητα της. Για να είναι όμως αυτό αληθές θα πρέπει μια πολιτική ομάδα να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και να μην παίρνει αποφάσεις που είναι αντίθετες από το κοινό αίσθημα. Διότι το ότι  η ΝΙΚΗ ενώ στα λόγια φάνηκε να διαφωνεί και με τα δυο νομοσχέδια, περί Λογοκρισίας του Διαδικτύου και με την Επιστολική Ψήφο των ομογενών, στο τέλος τα υπερψήφισε και τα δύο.  Διότι και τα δύο αυτά νομοσχέδια θα στοιχίσουν πολύ στην Ελλάδα. Διότι με αυτά τα νομοσχέδια  το καθεστώς της ΝΔ εγκαθιδρύεται μόνιμα στην Ελλάδα και θα ολοκληρώσει έτσι την πλήρη διάλυση της ελληνικής πολιτείας όπως κατανοεί κάθε νοήμων άνθρωπος και όπως έχει σχεδιάσει η Νέα Τάξη. Η επιστολική ψήφος είναι η βάση εκλογικής νοθείας και απάτης. Ήδη το πολιτικό κατεστημένο κλείνει εκπομπές διαδικτυακές και κανάλια που δεν ελέγχει.  Η πιο επιεικής άποψη είναι πως αυτή η απόφαση της ΝΙΚΗΣ ήταν από  λάθος πολιτική εκτίμηση της. Όμως μπορεί και να ήταν προσυμφωνημένα τα πράγματα και να υπήρξε δέσμευση της ΝΙΚΗΣ ότι θα της επιτραπεί να μπει στην Ελληνική Βουλή εάν υπερψηφίσει αυτά τα δυο κρίσιμα νομοσχέδια. Στην δεύτερη περίπτωση, το μέλλον της ΝΙΚΗΣ θα είναι σίγουρα  ο πολιτικός της θάνατος, και σίγουρα θα απορροφηθεί από την ΝΔ. Έλεγε ο Αμερικανός πρέσβυς στο βαθύ κράτος της Αμερικής. Μην κοιτάτε τι λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου, πχ έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ, αλλά να κοιτάτε τι κάνει. Δηλαδή όσα σπουδαία και να λέει η ΝΙΚΗ στην Βουλή εάν δεν τα υποστηρίζει και με έργα είναι απλά πολιτικό παιχνίδι, πελατειακή πολιτική που απλά εξυπηρετεί την συσπείρωση των Ελλήνων ψηφοφόρων της, που θέλουν να ακούν αυτό αρέσει στα αυτιά τους και όχι να βλέπουν πιο πίσω από τα λόγια.  Όπως συμβαίνει με όλα τα συστημικά κόμματα. Αυτό έκαναν όλοι οι λαοπλάνοι πολιτικοί. Ευχόμεθα πάντως να κάνουμε λάθος και να μην ισχύει κάτι τέτοιο στην ΝΙΚΗ ούτε ως υπόθεση.

Το άλλο ερώτημα που τίθεται σχετικά με την ΝΙΚΗ αλλά και όλα τα νεοφανή κόμματα που μπήκαν στην Βουλή είναι το εξής; Τελικώς μπορεί να εισχωρήσει στην ελληνική Βουλή κάτι αν δεν είναι εγκεκριμένο από το εγχώριο και εξωτερικό πολιτικό σύστημα και κατεστημένο; Βεβαίως θα μπορούσαμε να δεχτούμε πως η αναμφισβήτητη ιδιοφυΐα των ανθρώπων που ηγήθηκαν μέχρι σήμερα στην κορυφή της ΝΙΚΗΣ ήταν ακριβώς αυτή.  Να καταφέρουν δηλαδή να ξεγελάσουν το σύστημα και να βάλλουν στην Βουλή νέα και πολύ αξιόλογα και ανιδιοτελή πρόσωπα με πνεύμα θυσίας και προσφοράς όπως αναμφισβήτητα είναι πχ ο Καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος και άλλα πρόσωπα της ΝΙΚΗΣ. Πάντως από εδώ και στο εξής ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος για την ΝΙΚΗ. Διότι η θα μείνει ένα κόμμα ακίνδυνο για το σύστημα, ή θα καταστεί κόμμα ηγεσίας, όχι όμως ελεγχόμενο και χειραγωγούμενο από το σύστημα. Στην δεύτερη περίπτωση σαφώς το ΔΕ θα μπορούσε να στηρίξει ανεπιφύλακτα την ΝΙΚΗ. Πάντως η ΝΙΚΗ μόνο εάν αποδεχτεί να αλλάξει την φιλοσοφία της απο ένα κλειστό και άνωθεν οδηγούμενο πολιτικό μόρφωμα θα μπορούσε να ακολουθήσει ανοδική πορεία και να δεχτεί την στήριξη του ΔΕ και άλλων κοινωνικών ομάδων και όλων των Ελλήνων που αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας. Όσον αφορά το ΔΕ σαφώς στο μέλλον το ΔΕ δεν θα συμμετάσχει σε ουδεμία εκλογική διαδικασία εάν δεν έχει εξασφαλίσει την αλλαγή της πολιτικής νοοτροπίας των Ελλήνων  και την μαζική ενότητα του Ελληνικού λαού. Κυρίως δε εάν δεν καταστεί οικονομικά ανεξάρτητος οργανισμός για να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται και να μπορεί να εμποδίσει την νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων διαθέτοντας δικό του αποτελεσματικό σύστημα καταμέτρησης των ψήφων. Δηλαδή εάν δεν υπάρξει ένα σώμα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου η και περισσότερο συνειδητών Ελλήνων που έχουν αποδεχτεί την νέα μη αρχηγική,  μη συγκεντρωτική ελληνική Ορθόδοξη και Ρωμαίηκη και μη Φεουδαρχική Πολιτειολογία του ΔΕ ,όπως αυτή  περιγράφεται εδώ (https://www.diktyoellinismou.gr/), και εδώ (https://www.diktyoellinismou.gr/ti-einai-to-de/). Το ΔΕ δεν θα εμπλακεί επομένως σε ανώφελες προεκλογικές διαδικασίες. Εξάλλου το ΔΕ δεν είναι κομματικό μαγαζί αλλά  επιδιώκει μέσω όλων των οργάνων του, ουσιαστική στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, οικονομική, ανθρωπιστική εκπαιδευτική κλπ. Έτσι θα βοηθήσει τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει συνειδητά να ελευθερωθεί από την ξένη επικυριαρχία και από τα συστημικά πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν εγκαθιδρύσει την εκλόγιμη δικτατορία της ξένης Δυτικής Ηγεμονίας που εδώ και εκατό τουλάχιστον χρόνια διαλύει την Ελλάδα και εξοντώνει τον ελληνικό λαό. Στην άλλη περίπτωση ο ελληνικός λαός θα υποστεί τις συνέπειες της δικής του, προσωπολατρικής, κομματικοποιημένης και διχαστικής απολιτικής συνείδησης. Εξάλλου εάν δεν επιτευχθεί μια συγκλονιστική υπερκομματική ενότητα των Ελλήνων δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε και να μην είμαστε πολιτικά ένα ξένο προτεκτοράτο. Για αυτό το ΔΕ δεν προσβλέπει να μπει στην Βουλή με κάποιους βουλευτές και να ρίξει νερό στην μύλο του πολιτικού κατεστημένου, για να συνεχιστεί η εξαπάτηση της κοινής γνώμης ή για να μείνει αυτή διασπασμένη και διχασμένη σε δεξιούς, αριστερούς σε Έλληνες, Χριστιανούς, και ότι άλλο. Το πραγματικά Ελληνικό, Ορθόδοξο, Ρωμαίηκο και Εκκλησιαστικό ήθος δεν αρκείται να περιοριστεί σε ένα κομματικό ιδεολόγημα που αδυνατεί να ενώσει και να επανιδρύσει πολιτικά την ελεύθερη Ελληνοσύνη-Ρωμηοσύνη. Δηλαδή να επανιδρύσει και να επαναφέρει τοπικά και παγκόσμια την Ελληνική και Ορθόδοξη  Πόλη των Ονομάτων με σάρκα και οστά, όπως μας διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Σαρκωμένος και αναστημένος Χριστός,  και οι Άγιοι του. Ο Χρυσός πολιτειακός και όντως ελευθεροποιός κανόνας του Ευαγγελίου είναι: Όποιος θέλει να είναι  πρώτος ας γίνει τελευταίος.  Για αυτό εάν η ΝΙΚΗ δεν αρνηθεί το δυτικότροπο, κλειστό  και φεουδαρχικό πολιτειακό μοντέλο του Κοραή και άλλων δυτικόπληκτων νεοελλήνων και δεν ενστερνιστεί το Ανοικτό, το Ελληνικό και Ρωμαίηκο μοντέλο του  Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του  Καποδίστρια και του Ρήγα Φεραίου, προφανώς δεν θα υπάρξει δρόμος συνάντησής της με το ΔΕ. Αλλά και δεν θα υπάρξει μέλλον για την ίδια όπως είπε με νόημα ο σημερινός προθυπουργός. Τα κόμματα της κρίσης είναι μιάς χρήσης.

 

Για το Δίκτυο Ελληνισμού

Γεώργιος Π. Παύλος

Καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ

Πρόεδρος ΔΕ