ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟOΡΓΑΝΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ένταξη της Ελλάδος στα Μνημόνια και όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα, με κορύφωση τις Πρέσπες, την απόλυτη αστυνόμευση την κατάργηση της δημοκρατίας, το κλείσιμο των Εκκλησιών και την απαγόρευση εορτασμού του Πάσχα, αλλά και η επερχόμενη πείνα και οικονομική κατάρρευση, μάς αναγκάζουν πιεστικά να σκεφθούμε για το μέλλον του Ελληνισμού, του ελληνικού λαού, του ελληνικού και Ορθόδοξου πολιτισμού. Τότε κάποιοι από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ελληνισμού, που συντομογραφικά το αναφέρουμε ως ΔΕ, συνειδητοποιήσαμε πως το πρόβλημα το σύγχρονου Ελληνισμού είναι, εκτός από πρόβλημα παιδείας και ταυτότητας, κατά βάση και πρωτίστως πρόβλημα πολιτειολογικό. Τα αρχηγικά πολιτικά κόμματα αποτελούν τον διαχρονικό ενταφιαστή του νεωτέρου Ελληνισμού μετά την δολοφονία του Ιωάννου Καποδίστρια. Άρα, επείγει η αλλαγή πολιτικού παραδείγματος παράλληλα με την εκπαιδευτική, πολιτιστική, δημογραφική και οικονομική στήριξη του μητροπολιτικού Ελληνισμού. Για το λόγο αυτό, πριν σχεδόν τρία χρόνια, Έλληνες και Ελληνίδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προχώρησαν στην δημιουργία ενός Διεθνούς Δικτύου του Ελληνισμού. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την αρχή των Μνημονίων μέχρι σήμερα συνέβησαν κορυφαία και καταστροφικά γεγονότα: η οικονομική και δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδος, ο εποικισμός της με αλλοδαπούς και η βίαιη και άνωθεν επιχειρούμενη αντικατάσταση στην Ελλάδα του ελληνικού λαού με άλλους λαούς, αλλά και η βίαιη παραχώρηση της Μακεδονίας ως όνομα και ό,τι άλλο σε ένα λαό κατ᾽ ουσίαν σλαβικό, και τέλος η βαθμιαία απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μέσω της κομματικής δικτατορίας και του κομματικού ανθελληνισμού, Όλα αυτά, μας αναγκάζουν να δράσουμε ως Έλληνες σε υπερκομματική ένωση όλων των Ελλήνων εμπνεόμενοι από τον διαχρονικό ελληνικό και Ορθόδοξο πολιτισμό και ταυτότητά μας.

2. ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στόχος του παρόντος Δικτύου είναι να ξαναλειτουργήσει ο ελληνικός λαός, ο ελληνικός και ο Ορθόδοξος πολιτισμός και η ελληνική διαχρονική ιστορία και ποιότητα. Να ξαναλειτουργήσει η ελληνική αρχοντιά και η αρετή των Ελλήνων, ως πάθος και έρως Αλήθειας, Ελευθερίας, Καλοσύνης, Ομορφιάς και Δικαιοσύνης. Δηλαδή, να λειτουργήσει η ενότητα και η συνεργασία όλων των Ελλήνων για να διασωθεί στην Ελλάδα η ελληνική δημοκρατική Πολιτεία, ο ελληνικός και Ορθόδοξος ασκητικο-ερωτικός πολιτισμός, αλλά και αυτός τούτος ο ελληνικός λαός.

3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Είναι σαφές και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη πλέον, που αγαπά την πατρίδα του αλλά και κάθε άλλη πατρίδα των ανθρώπων, που αγαπά την ελευθερία του ελληνικού λαού και κάθε άλλου λαού και υποστηρίζει την πραγματική δημοκρατία και συμμετοχή στα κοινά όλων των Ελλήνων, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια επιτελείται σχεδιασμένη γενοκτονία των Ελλήνων και δολοφονία του ελληνικού και Ορθοδόξου πολιτισμού. Για όσους μπορούν να βλέπουν πίσω από τα φαινόμενα και τα γεγονότα, η Ελλάδα προορίζεται από κάποιους να καταστεί τριτοκοσμική χώρα με τους Έλληνες τον πλέον εξαθλιωμένο, ταπεινωμένο και διωκόμενο λαό των Βαλκανίων. Ζούμε σαφώς τη νέου τύπου εισβολή μέσω των διεθνών τραπεζών, του νέου γερμανικού Ράιχ, που επιβάλλει στην Ελλάδα φρικτή φασιστική δικτατορία και απάνθρωπο ολοκληρωτισμό υπό τις ευλογίες, δυστυχώς, όλου του πολιτικού κόσμου.

4. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όλα τα ελληνικά μονοφυσιτικά κόμματα και οι ηγεσίες των είναι υπεύθυνα για την συντελούμενη γενοκτονία και τον διωγμό των Ελλήνων από την Ελλάδα και την ιστορία, αλλά και τον επικείμενο γεωγραφικό διαμελισμό της ελληνικής γεωγραφίας. Η ανθελληνική και Ελληνοκτόνος νεοφεουδαρχική κομματική πολιτική των Μνημονίων, η καταδίκη των νέων στην ανεργία και σε μισθούς πείνας, η καταδίκη των συνταξιούχων σε πρόωρο θάνατο, η οικονομική και δημογραφική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας, η δια νόμου υπαγωγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου σε διεθνείς επενδυτές και δανειστές, ο διωγμός στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων επιστημόνων και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού, η δικτατορική και αντιδημοκρατική υποστήριξη και απόφαση της Συνθήκης των Πρεσπών, συγχρόνως με την αναγκαστική αντικατάσταση στην Ελλάδα των Ελλήνων από μη ελληνικούς πληθυσμούς, όλα αυτά φανερώνουν τη συντελούμενη σιωπηρή άλωση και γενοκτονία του ελληνικού λαού και την κατάργηση της δημοκρατίας και της συνταγματικότητας στην Ελλάδα.
Παράλληλα, εκδιώκεται η διαχρονική ελληνική και ρωμαίικη ιστορία, και η ελληνορθόδοξη παιδεία και ταυτότητα σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης. Ας μην ξεχνάμε πως ο Άγγλος ιστορικός Arnold Toynbee, ονόμαζε την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία οικουμενικό ελληνικό κράτος. Σήμερα, οι ίδιες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αρνούνται προδοτικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας, και αύριο της Θράκης, της Ηπείρου, του Αιγαίου, και ούτω καθεξής. Δυστυχώς, οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος, δεξιόστροφες ή αριστερόστροφες, συνεργάζονται απολύτως εναρμονισμένες με το σχέδιο των ξένων ΜΚΟ που διοικούνται από επώνυμα πολιτικά πρόσωπα, για την κατάργηση στην Ελλάδα και των Ελλήνων, και του ελληνικού και Ορθόδοξου πολιτισμού, και της ελληνικής και Ορθόδοξης ταυτότητας της Ελληνικής Πολιτείας.
Σήμερα, αρχές του 2020, οι Έλληνες υπόκεινται σε συγκεκαλυμμένη μορφή δικτατορίας με δημοκρατικό επίχρισμα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής. Από την άλλη, λόγω της ονομαζόμενης πανδημίας –ανεξαρτήτως της σοβαρότητας ή της προέλευσής της- επιβλήθηκαν πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα που αντιβαίνουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Απολύτως δυσανάλογα ήταν αυτά τα μέτρα καθώς και η επιβολή τους, στη λειτουργία των Ορθοδόξων Εκκλησιών και ως προς τις θρησκευτικές ελευθερίες ειδικότερα της Ορθόδοξης πλειοψηφίας του λαού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία και τα βασικά πιστεύω της μαζί με τους Ορθόδοξους λειτουργούς και τον πιστό λαό, λοιδωρήθηκαν, διώχθηκαν και συκοφαντήθηκαν. Από την άλλη μεριά επίσημα χείλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δημόσια εξέφρασαν ως δεδομένη την ανάγκη ύπαρξης «παγκόσμιας διακυβέρνησης» και μίλησαν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και ψηφιακή πιστοίησή τους πιθανώς μέσω εμφυτευμάτων στο σώμα των ανθρώπων (μικροτσίπ).

5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΣΜΙΚΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Δίκτυο θα αντισταθεί στον κομματικό αυταρχισμό και στην κατάργηση του Συντάγματος, επιδιώκοντας την υπερκομματική ένωση όλων των Ελλήνων και ιδρύοντας πολιτικό φορέα μη κομματικού και μη ιεραρχικού-αρχηγικού χαρακτήρα, εμπνεόμενου από τον διαχρονικό ελληνικό και Ορθόδοξο κοινοτικό πολιτισμό. Εάν ο ελληνικός λαός δεν αντισταθεί άμεσα και αποφασιστικά, με κάθε νόμιμο και δίκαιο τρόπο, στα επόμενα χρόνια αφενός μεν θα καταργηθεί στην Ελλάδα κάθε ελληνική και Ορθόδοξη ταυτότητα και ο αντίστοιχος πολιτισμός και παιδεία, και κάθε εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Κατ’ ουσίαν, θα εξαφανιστούν από την Ελλάδα οι Έλληνες και ο ελληνικός και Ορθόδοξος πολιτισμός των, ενώ οι ίδιοι θα αντικατασταθούν από αλλοεθνείς. Αφετέρου δε, η ελληνική γεωγραφία θα υποστεί βαθμιαία διαμελισμό και ολόκληρα ιστορικά ελληνικά γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, το Ανατολικό Αιγαίο, θα βρεθούν εκτός της ελληνικής κυριαρχίας. Έτσι η ελεύθερη και διαχρονικά οικουμενική Ελλάδα κινδυνεύει να καταστεί, στο πλαίσιο της Νέας Τάξης, όπως το περιέγραψε ο σημερινός Πρωθυπουργός της, πάλι επαρχία της Νεοθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για να αντισταθούμε ως Έλληνες πολίτες και νόμιμοι δικαιούχοι της Ελλάδος και της σημερινής ελεύθερης ελληνικής πατρίδας, καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη στην συμμετοχή του στο παρόν παγκόσμιο, πολιτικό, πολυκεντρικό και αυτο-οργανούμενο, μη αρχηγικό και υπερκομματικό δίκτυο, για την διάσωση της Ελλάδος, των Ελλήνων, και του διαχρονικού ελληνικού και Ορθοδόξου πολιτισμού.

6. ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το δημιουργούμενο παγκόσμιο Δίκτυο Ελληνισμού αποτελείται από τοπικούς κόμβους και τοπικά δίκτυα και διοικείται από τοπικά συντονιστικά όργανα και από κεντρικό εθνικό συμβούλιο που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στόχοι του Διεθνούς Δικτύου Ελληνισμού είναι:
1. Η κοινωνική, οικονομική, ηθική, ανθρωπιστική, εκπαιδευτική, πολιτιστική, αναπτυξιακή, επιχειρηματική και πνευματική στήριξη του Ελληνισμού στην Ελλάδα και την Ομογένεια.
2. Η δημιουργία δεξαμενής σκέψης και σχεδιασμού για τα ουσιώδη εθνικά ζητήματα εσωτερικής, εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής.
3. Ανάδειξη της Ελλάδος σε παγκόσμιο Κέντρο παιδείας, πολιτισμού, και πνευματικής συμφιλίωσης, συμβίωσης και συνύπαρξης ανθρώπων και πολιτισμών βάσει της ελληνικής παιδείας και της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής και ασκητικο-ερωτικής και βιωματικής ανατολικής πνευματικότητας.
4. Η υπερκομματική συνεργασία όλων των Ελλήνων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και η δημιουργία υπερκομματικού πολιτικού φορέα με ανθρώπινο δυναμικό από τη βάση της ελληνικής κοινωνίας, με συμμετοχή και συνεργασία των αρίστων των Ελλήνων από την Ελλάδα και την Ομογένεια.
5. Η αυτοκυβέρνηση των Ελλήνων, σύμφωνα με το διαχρονικό ελληνικό και Ορθόδοξο πολιτισμό, μέσω πολιτικού και μη αρχηγικού φορέα που θα υπόκειται στις αρχές του Δικτύου

7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Η «φιλοσοφία» του δικτύου, εμπνέεται από τις αρχές του διαχρονικού ελληνικού και Ορθοδόξου πολιτισμού. Η διοίκηση και η λειτουργία του δικτύου εδράζεται στην Ορθόδοξη και δημοκρατική εκκλησιαστική Συνοδικότητα και την ανατολική χριστιανική πνευματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, ισχύουν τα εξής:
1. Όλοι είναι διάκονοι και ίσοι μεταξύ ίσων.
2. Όλοι για ένα και ένας για όλους.
3. Σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και διοίκησης του Δικτύου, οι αποφάσεις λαμβάνονται συνοδικώς και ομοφώνως, και άνευ ψηφοφοριών.
4. Μέλη του Δικτύου που εμφανίζουν εγωπαθείς τάσεις αρχηγισμού και ηγεμονισμού, πέραν του πνεύματος διακονίας, υπηρεσίας στην κοινωνία και στην πολιτεία και πέραν του ήθους ανιδιοτελούς προσφοράς στο εθνικό, ανθρωπιστικό και κοινό καλό, εξαιρούνται και διαγράφονται από το δίκτυο.
5. Οι ρόλοι στα επί μέρους πρόσωπα δίδονται με ανάθεση από όλο το Δίκτυο, τα τοπικά συντονιστικά και το κεντρικό συντονιστικό συμβούλιο, χωρίς ψηφοφορίες και ομοφώνως.
6. Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί διακονία, υπηρεσία, προσφορά και αποκλείει κάθε μορφή ιδιοτέλειας και εγωπάθειας ή κερδοσκοπίας.