ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ 2020

Εισαγωγή – Περίληψη

Ο ελληνικός λαός ευρίσκεται εν υπνώσει και εν ασθενεία ως πολιτικό σώμα. Αργοπεθαίνει πολιτικά και αδυνατεί να αντιδράσει, παγιδευμένος θανατηφόρα και υπνωτισμένος από την κομματική πολιτειολογία, δεξιόστροφη και αριστερόστροφη. Ο ελληνικός λαός δολοφονείται από πολιτικούς πλήρως υποταγμένους στην σύγχρονη μεσαιωνική φεουδαρχική φυλετική ρατσιστική και δολοφονική για όλους τους λαούς παγκοσμιοποίηση. Μόνο κάποιο πολύ δυνατό ΣΟΚ μπορεί να τον ξυπνήσει από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και να τον φέρει εις εαυτόν.
Ο άλλος δρόμος είναι η καινοτομική και ανατρεπτική πολιτική συνέργεια ανθρώπων που διασώζουν πολιτικό ήθος, θέλουν να εργαστούν πολιτικά και δεν έχουν εμπλακεί σε συστημικές πολιτικές ομάδες εντός η εκτός της βουλής που απεργάζονται την εξαφάνιση των Ελλήνων από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα σήμερα σταυρώνεται και διαμελίζεται μάλιστα με την υπογραφή της ελληνικής(;) βουλής. Μακεδονία Ήπειρος Θράκη Αιγαίο Κρήτη. Αλλά και η κεντρική Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά, Αττική Πελλοπόνησος και αυτή είναι στα πρόθυρα θανάτου της. Αφού σε λίγο ο ισλαμικός εποικισμός θα εκδιώξει και θα εξαφανίσει τον ελληνικό και ορθόδοξο πληθυσμό από όλη την σημερινή Ελλάδα.

Αν βλέπεις έναν άνθρωπο η μια ομάδα ανθρώπων, έναν λαό μια χώρα να αγωνίζεται για το καλό βοήθησε την με όλη την καρδιά σου και όλη την ψυχή σου. Αν εσύ φυτεύεις ένα δένδρο η ένα λουλούδι και πιο πέρα κάποιος άλλος φυτεύει και αυτός, μην αφήνεις μέσα σου τον εγωισμό σου να σε κάνει ανταγωνιστή και αδιάφορο για τον άλλο. Βοήθησε τους άλλους και πότισε και το δικό τους λουλούδι και το δικό τους δένδρο και θεώρησε τα και αυτά δικά σου. Ακόμη και το δικό σου μη το θεωρείς δικό σου αλλά ότι το φυτεύεις και το ποτίζεις χάριν των άλλων. Για να το απολαύσουν και να ωφεληθούν οι άλλοι. Αγωνίσου μέσα σου για το ανιδιοτελές το καλό το ωραίο. Αυτή είναι η τέχνη της πολιτικής. Να ζεις με έρωτα για τους άλλους, την πόλη σου και τους συμπολίτες σου και για όλη την ανθρωπότητα και όχι για το εγώ σου.

Δεν μπορείς να γίνεις καλός πολιτικός αν δεν είσαι ποιητής πρώτα. Αν δεν πάσχεις τον έρωτα τον ανιδιοτελή για κάθε ανθρώπινο πρόσωπο γνωστό η άγνωστο, δικό σου η ξένο. Αν δεν νιώθεις πως ο αληθινός πλούτος σου είναι οι άλλοι άνθρωποι. Πως ο μέγιστος πλούτος σου είναι ο άλλος άνθρωπος ως πρόσωπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Αλλοιώς θα καταντήσεις μικρός η μεγάλος Χίτλερ και ακόμη χειρότερα, Αττίλας ιεροεξεταστής και τύραννος. Δεν μπορείς να γίνεις καλός πολιτικός αν δεν ζει μέσα σου η εμπειρία της Αντιγόνης. Γεννήθηκα όχι για να μισώ αλλά για να αγαπώ μαζί με άλλους.

Αν θες να γίνεις πολιτικός πάλεψε πρώτα με το εγώ σου να νικήσεις το ιδιοτελές. Αλλοιώς θα ασχημύνεις και την πόλη και τον εαυτό σου. Αν θες να γίνεις πολιτικός
αγωνίσου να πετύχεις πρώτα στην προσωπική σου ζωή ως γονιός ως επιστήμονας ως εργάτης ως Καλιτέχνης ως επιχειρηματίας ως δάσκαλος ως άνδρας ως γυναίκα ως μαθητής ως σπουδαστής. Έτσι θα γεμίσεις την ψυχή σου με ομορφιά και πλούτο και θα έχεις να δώσεις στην πόλη σου ομορφιά και πλούτο. Αλλοιώς αν μείνεις άδειος στην ψυχή σου θα προσπαθείς να την γεμίσεις από την πολιτική σου ενασχόληση. Έτσι θα βλάψεις και την πόλη και τον εαυτό σου.

Αν είσαι Εβραίος Γερμανός η ότι άλλο και γεννήθηκες στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας πολίτης και πολιτικός προσπάθησε να γνωρίσεις και να αγαπήσεις την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα είναι το άρωμα του κόσμου. Η Ελλάδα είναι η ομορφιά του κόσμου. Αν δεν αγαπήσεις την Ελλάδα ούτε την δική σου πατρίδα θα αγαπήσεις αληθινά. Αν δεν δεν νιώθεις πως η Ελλάδα σου έδωσε όνομα και φως, πως είναι Οικουμενική και Παγκόσμια, τότε θα βλάψεις και την Ελλάδα και την δική σου πατρίδα και τον εαυτό σου.

Κάθε άνθρωπος είναι μια δυνατότητα και ένας δρόμος για το καλό το ωραίο το δίκαιο το αληθές. Το ίδιο και κάθε οργανωμένη ομάδα ανθρώπων επιστημονική κοινωνική πολιτική θρησκευτική και οποία άλλη. Όμως ο άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να περπατήσει τον δρόμο του καλού και του ωραίου αν δεν έχει Θεία φώτιση. Για αυτό ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης αλλά και όλοι οι μεγάλοι της αρχαίας εποχής όπως οι τραγικοί ποιητές και ο Ηράκλειτος συνέδεσαν την ζωή των ανθρώπων, ατομική κοινωνική εθνικη πολιτική κλπ με τον Λόγο που είναι Κοινός Ξυνός και Θείος για όλο το ανθρώπινο γένος. Αργότερα ο ελληνικός κόσμος και οι Έλληνες θα συναντηθούν με τον Σαρκωμένο Λόγο τον Χριστό ως το Τέλειο σε ουρανό και γη στο κτιστό και στο Άκτιστο.

Η Γεωπολιτική της Ρωμανίας και η πολιτειολογία τη Ελλάδας Ρωμηοσύνης αποτελούν τον τόπο για να σωθεί η Δημοκρατία ο πολιτισμός και ο άνθρωπος είτε στην Ελλάδα είτε παγκόσμια.

Το Δικτυο Ελληνισμού προτείνει σε κάθε ευαίσθητο Έλληνα και κάθε υγιή πολιτικό κοινωνικό εκκλησιαστικό εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα και στην Ομογένεια να συμμετάσχει με εκπροσώπους του στις ιδρυτικές και άλλες συναντήσεις και εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου για την Ενότητα του απανταχού ελληνισμού και συνεργασία όλων όσο προτίθενται να εργαστούν συντονισμένα για να σωθεί, ο Ελληνικός Λαός, η Ελληνική Δημοκρατία, η Εθνική ακεραιότητα και Εθνική Ανεξαρτησία. Το Εθνικό συμβούλιο σκοπό έχει να φέρει στο ίδιο τραπέζι πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές ομάδες προκειμένου να γνωριστούν και να εργαστούν για την δημιουργική ενότητα όλου του ελληνισμού στην Ελλάδα και στην Ομογένεια.

Τι πρέπει να κάνουμε επειγόντως;

Να κυβερνήσουν επειγόντως την Ελλάδα άνθρωποι Ανιδιοτελείς με Σοφία και με Αυτοθυσία. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να τραβήξουμε με την μορφή του επείγοντος. Μάλιστα σήμερα με την απλή αναλογική αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα αν ενωθούν οι Έλληνες.

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος έχει αρρωστήσει βαρειά και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο παρά καταστροφή υποτέλεια και διάλυση της Ελλάδος σε κάθε επίπεδο. Επείγει να ξανακτίσουμε εξ αρχής την Ελληνική πολιτεία. Επείγει να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Επείγει να υπερβούμε το εγώ μας όσοι έχουμε πρόθεση να δράσουμε πολιτικά για το καλό του λαού μας και της Ελλάδος. Επείγει όλες οι υγιείς πολιτικές κοινωνικές εκκλησιαστικές και όσες άλλες δυνάμεις του Ελληνικού Λαού να ενωθούν σε μια εθνικη δύναμη. Επείγει να δράσει ο Ομογενειακός Ελληνισμός. Επείγει να δράσουν όλοι οι Έλληνες ενώ οι σε μια ψυχή σε μια καρδιά σε έναν νού. Είναι σαφές πως το σύστημα της προδοσίας και της υποτέλειας θα προσπαθήσει να ελέγξει το ποτάμι του θυμού του ελληνικού λαού και να παρουσιάσει νέους υπηρέτες του και δήθεν σωτήρες της Ελλάδος τύπου Τσίπρα Μητσοτάκη κλπ κλπ. Αυτό θα πρέπει να αποφύγει ο Ελληνικός λαός με ιστορικές αποφάσεις και δράσεις. Για αυτό επείγει να δώσουμε μια διέξοδο στον Ελληνικό Λαό με μια αποφασιστική πολιτική ομάδα που θα αξιοποιήσει νέο αγνό και,υγιές ανθρώπινο δυναμικό από την βάση του λαού μας.

Επισυνάπτω ακολούθως έναν χρήσιμο και άμεσα σχετιζόμενο με το ανωτέρω ερώτημα, πασχαλινό χαιρετισμό μέλους του Δικτύου Ελληνισμού στην ομάδα του Δικτύου που αριθμεί μερικές χιλιάδες μελών στην Ελλάδα και,στην Ομογένεια.

 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΑ;

Αδέρφια Χριστός Ανέστη
Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον λαιμό της πατρίδας μας
Με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα χάσαμε 7 Ελλάδας από το 1821 και μετά.
Μικρά Ασία Πόντος Ανατολική Ρωμηλία Καπαδοκία Μακεδονία Ήπειρος Αλεξάνδρεια
Τα κόμματα μας υποδούλωσαν στους ξένους και μας βύθισαν στον διχασμό
Αγγλόφιλοι Γαλλόφιλοι Ρωσόφιλοι
Βασιλικοί Βενιζελικοί
Δεξιοί Αριςτεροί
Και πάει λέγοντας το βασίλειο του διχασμού της ιδιοτέλειας της ανοησίας και της εγωπάθειας.

Τωρα Διώχνουν πλέον φανερά από την Ελλάδα όλους τους Έλληνες και τον Χριστό. Τώρα μας αφανίζουν και το σώμα και την ψυχή
Ο Τσίπρας πρόδωσε την Μακεδονία
Ο Μητσοτάκης μισεί και προδίδει όλη την Ελλάδα όλους τους Έλληνες όλη την Ιστορία και πάνω από όλα
Μισεί και προδίδει την Ορθοδοξία.
Όσοι δεν τα καταλαβαίνουν τώρα θα το καταλάβουν σύντομα

Είναι αμαρτία αδέρφια μου ως Έλληνες και ως Χριστιανοί να δίνουμε μόνοι μας το μαχαίρι να μας σφάξουν τα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς.
Της διαπλοκής του ψεύδους και της υποκρισίας. Τα κόμματα που μισούν την Ελλάδα, του Έλληνες, την Δημοκρατία, τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Λύση θα έρθει από τον Θεό και από τον λαό αν μετανοήσουμε όλοι για τις αμαρτίες μας.

Η πιο μεγάλη αμαρτία είναι ψηφίζουμε να μας κυβερνούν οι εχθροί της Ελλάδος, οι εχθροί της δημοκρατίας, οι εχθροί του ελληνικού λαού, οι εχθροί της Ορθόδοξης πίστης και πολιτσμού. Η πιο μεγάλη αμαρτία είναι να χωριζόμαστε σε ομάδες και ομαδούλες σε κόμματα και σε κομμάτια χωρίς να έχουμε αγάπη αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια για την πατρίδα μας και εθνική ενότητα. Έχουμε δεκάδες αρχηγούς μικρών κομμάτων που ο κάθε ένας θεωρεί τον εαυτό του σωτήρα της Ελλάδος. Αυτό είναι από αστείο μέχρι το πιο ανόητο. Όσοι πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα και την Δημοκρατία ας ενωθούν στο ίδιο τραπέζι ως ίσοι μεταξύ ίσων εδώ και τώρα.

Σας παρακαλώ όσοι διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές, συμφωνείτε και θέλετε εργαστείτε για να σώσουμε συν Θεώ, την Ελληνική Δημοκρατία και Πολιτεία. Να σώσουμε την εθνικη ανεξαρτησία μας, την πατρίδα μας και τον λαό μας. Σίγουρα ο Θεός θέλει να γίνουν θαύματα. Πολλοί μιλούν για μετάνοια ψυχής. Όμως κάθε μετάνοια είναι ψευδής και υποκριτική αν πάμε και ψηφίσουμε πάλι όσους δολοφονούν την Ελλάδα την Εκκλησία και ξανά σταυρώνουν τον Χριστό όπως συνέβη αυτό το Πάσχα με κλειστές εκκλησίες και απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνιας. Αν οι άνθρωποι δεν ζητούν και δεν αγωνίζονται για την ελευθερία της Ελλάδος, ο Θεός μας αφήνει να δοκιμάσουμε τους καρπούς της ψευδούς πίστη και μετάνοια μας.
Φίλοι αποφασίστε να εργαστείτε για να ενώσουμε τον λαό μας σε και μια πρωτόγνωρη Ελληνική και Ορθόδοξη Πολιτική Δύναμη Άμεσης Δημοκρατίας.

Διαβάστε προσεκτικά τις ιδρυτικές αρχές του Δικτύου Ελληνισμού που ακολουθούν αμέσως μετά από αυτό το μήνυμα

Ενημερώστε τους φίλους σας
Σκεφτείτε σε βάθος
Εργαστείτε για να ενώσουμε σε μια μεγάλη πολιτική οικογένεια φίλων και αδερφών κάθε ευαίσθητο και αισθαντικό Έλληνα και ορθόδοξο χριστιανό

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν αποφασίσουμε να δράσουμε ενωμένοι και να έχουμε διαρκώς στον νού μας τις αρετές που
Ο Θεός θέλει να έχουν οι άνθρωποι για να δράσει ο,Ίδιος θαυματουργικά στην ιστορία όπως το έπραξε σε πολλές περιπτώσεις, το 1821 το 1940 και,τόσες άλλες στιγμές.

Ανιδιοτέλεια
Καλοσύνη
Ομορφιά
Δικαιοσύνη
Ταπείνωση
Αδελφοσύνη
Αγάπη
Σοφία
Εργατικότητα
Συνοδικότητα
Αγιότητα ελευθερία πνεύματος
Αρετή και έρωτα καρδιάς για το καλό
Διαφάνεια
Και κυρίως ΠΙΣΤΗ στον Χριστό

Όσοι αγωνιούν για το μέλλον του λαού μας αλλά και της ανθρωπότητας όλης

Ας εργαστούν με επιμονή και υπομονή να μαζέψουμε το ευγενές κομμάτι του λαού μας

Ενημερώστε και Φέρτε δίπλα σας κάθε άνθρωπο που συγκινείται από το Καλό και Ωραίο Το Ελεύθερο και το Δίκαιο. Εργαστείτε ο κάθε ένας από εσάς ως να είστε ο υπεύθυνος της ιστορίας. Δημιουργείτε τοπικές ομάδες και,τοπικά συμβούλια ευγενών και ανιδιοτελών Ελλήνων στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Αυτό θα οδηγήσει στην ιστορική ανατροπή της Δημοκρατικής Ελληνικής και Ορθόδοξης Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων.

Αδέρφια Χριστός Ανέστη

 

Τι είναι και τι επιδιώκει το προτεινόμενο εδώ Εθνικό Συμβούλιο;

Το Εθνικό Συμβούλιο θέλει να λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία και να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου όλες τις οργανωμένες πολιτικές, κοινωνικές και άλλες δυνάμεις του Ελληνισμού, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι ο Ελληνισμός διέρχεται την πλέον επικίνδυνη φάση της ιστορίας του.

Επονείδιστα και αντισυνταγματικά Μνημόνια, χιλιάδες αυτοκτονίες, Οικονομική Κατάρρευση, Δημογραφική Κατάρρευση, Ισλαμικός Εποικισμός, φτωχοποίηση των Ελλήνων, ανεργία και καταστροφή της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επικείμενος γεωγραφικός διαμελισμός της Ελλάδος, Προδοτική και ιστορικά διαψεύσιμος Συνθήκη των Πρεσπών με αποτέλεσμα τον διαμελισμό της Μακεδονίας, κατάφορη και εγκληματική κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος και της Δικαιοσύνης, παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας και παράνομη αστυνόμευση των πολιτών με βάση το ψεύδος του κορωνοϊού, καταστροφή και κατάργηση της Ελληνικής και Ορθοδοξης Παιδείας, κρατικοποίηση της Εκκλησίας, περιφρόνηση των Δημοκρατικών πολιτικών θρησκευτικών και άλλων λειτουργιών της Ελληνικής Πολιτείας, γκριζοποίση του Αιγαίου και άλλων γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας, χειραγώγηση των ειδήσεων μέσω των άνωθεν ελεγχόμενων ΜΜΕ, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και ηλεκτρονική παρακολούθηση και έλεγχος των πολιτών, και όσα άλλα συνθέτουν την τραγική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας.

Είναι σαφές σε όλους πως το συνολικό αυτό και πολυεπίδεδο πρόβλημα της Ελλάδος, στο οποίο προστίθενται διαρκώς νέες πτυχές, με ενδεχόμενο ακόμη και απρόβλεπτες πολεμικές συγκρούσεις ή εσωτερικές αναταραχές, λόγω των συσσωρευόμενων προβλημάτων, αλλά και της δραστικής αλλαγής της ομιογένειας της ελληνικής κοινωνιας, που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες και τραγικές εκπλήξεις, είναι μη διαχειρίσιμο από μικρές και ανίσχυρες πολιτικές δυνάμεις.
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισχυρή πολιτική δύναμη με μεγάλο έρεισμα στην βάση της ελληνικής κοινωνίας. Το προτεινόμενο εδώ Εθνικό Συμβούλιο αποσκοπεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων πολλών πολιτικών και κοινωνικών ομάδων μέσω εκπροσώπων των αλλά και πολλών προσώπων με αξιοσημείωτο εθνικό κοινωνικό και πολιτικό έργο, που εάν όλοι αυτοί κατορθώσουν να ενωθούν θα αποτελέσουν μια ανίκητη και καινοτομική πολιτική δύναμη αλλαγής της καθοδικής ιστορικής πορείας του ελληνισμού και της Ελλάδος.

Γιατί η πολιτική προδίδει τον λαό;
Γιατί τα μικρά κόμματα αποτυχαίνουν συνεχώς;

Το πρόβλημα της πολιτικής είναι πολύ απλό. Ποιος χρηματοδοτεί και ποιος εξουσιάζει το κόμμα. Ποιος επιλέγει πρόσωπα και υποψήφιους βουλευτές;
Σαφώς πίσω από τα συστημικά κόμματα υπάρχουν μεγάλα κέντρα εγχώρια η διεθνή που παρέχουν την οικονομική στήριξη και την στήριξη μέσω των ΜΜΕ.
Για αυτό ο λαός είναι απλός ένας περιφερειακός παράγοντας και όχι ο σκοπός.
Επιλέγονται άτομα φιλόδοξα που χάριν της ατομικής των καταξίωσης και φιλοδοξίας καταπατούν κάθε έννοια εκπροσώπησης του λαού.
Τα μικρά κόμματα από,την άλλη μεριά είναι καταδικασμένα στην αποτυχία ακριβώς για τους ίσους λόγους. Διότι δεν έχουν πόρους και,διότι οι,αρχηγοί των είναι υποκείμενοι στην φιλοδοξία των να φαίνονται και να εξουσιάζουν. Έτσι, όπως στις μικρές ποδοσφαιρικές ομάδες που λειτουργούν ως δεξαμενές τροφοδοσίας των μεγάλων ομάδων με ταλαντούχους παίκτες, τα μικρά κόμματα αναγκαστικά καταντούν δορυφόροι και υπηρέτες των συστημικών κομμάτων εξαιτίας των χρημάτων που χρειάζονται και εξαιτίας του ανεξέλεγκτου αρχηγισμού.
Το προτεινόμενο εδώ εθνικό συμβούλιο θέλει να δημιουργήσει νέους όρους στην ελληνική πολιτική εξίσωση, ώστε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για το μέλλον της πολιτικής, της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

 

Ποιοί οι βασικοί στόχοι του προτεινόμενου Εθνικού Συμβουλίου;

Όσοι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν ιστορία, πολιτική φιλοσοφία, θεολογία αλλά και κοινωνική και πολιτική ψυχολογία μαζί με την συσσωρευμένη πείρα για την Γεωπολιτική αντιλαμβάνονται πως είναι ανάγκη η αλλαγή πολιτικού παραδείγματος με προέκταση την αλλαγή της καθημερινής πολιτικής πρακτικής. Σήμερα στην Ελλάδα δρούν πολλές μικρές και σημαντικές πολιτικές ομάδες που αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τα διατυπώνουν με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Έτσι τίθεται το κρίσιμο και ίσως τραγικό ερώτημα. Καλά αφού τόσοι άνθρωποι που μετέχουν πολιτικών ομάδων με πατριωτικό εθνικό κοινωνικό χαρακτήρα, μιλούν πανομοιότυπα, αναλύουν συμπεραίνουν και προτείνουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν μπορούν να αποτελέσουν μια ενιαία πολιτική δύναμη αλλαγής;
Σαφώς η απάντηση του ερωτήματος αυτού ανάγεται στην σφαίρα της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης. Διότι οι ποικίλες πολιτικές ομάδες με κοινές πολιτικές και εθνικές κατευθύνσεις αποτελούν κλειστά σύνολα ανθρώπων προσδεδεμένων ψυχολογικά σε κάποιο πρόσωπο και σε κάποια κλειστή ομάδα ανθρώπων που απαιτεί όλοι οι άλλοι να προστρέξουν και να υποταχθούν. Ακόμη χειρότερα πολλά μικρά κόμματα ειναι η εμπροσθοφυλακή και το ανάχωμα μεγάλων συστημικών κομμάτων.

Οι κύριοι στόχοι που πρέπει να τεθούν από ένα τέτοιο όργανο όπως το προτεινόμενο εδώ Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να είναι οι εξής:

1. Δημιουργία σχολής πολιτικών ηγετών που θα υπηρετούν το μέλλον του Ελληνικού λαού και όχι αλλότριων κέντρων εξουσίας.
2. Εκπόνηση ενός νέου πολιτικού παραδείγματος προσαρμοσμένου στην ιστορία και στον διαχρονικό πολιτισμό της Ελλάδος
3. Εκπαίδευσης του ίδιου του λαού στο νέο πολιτικό παράδειγμα
4. Δημιουργία περιβάλλοντος και ανάπτυξη προϋποθέσεων δημιουργικής συνεργασίας των πολιτικών ομάδων με προσανατολισμό εθνικό πατριωτικό και ορθόδοξο
5. Δημιουργία ενός εθνικού ταμείου για την χρηματοδότηση της νέας πολιτικής πρακτικής.

 

Ποιά η θεμελιώδης ιδρυτική φιλοσοφία του προτεινόμενου
Εθνικού Συμβουλίου; Τι η ιστορία διδάσκει;

Στην σύγχρονη Ελλάδα η κρίση μπορεί να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής με εθνικό αλλά και παγκόσμιο αντίκτυπο.

Το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να βοηθήσει τους καλοπροαίρετους ανθρώπους και τους ανιδιοτελείς Έλληνες πολίτες, που έχουν διάθεση για πολιτικό έργο η που έχουν δραστηριοποιηθεί μεν στην πολιτική αλλά δεν έχουν απορροφηθεί από τα μεγάλα συστημικά κόμματα και αντιστέκονται χάριν μιας εθνικής πολιτικής πρακτικής, να αποτελέσουν το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για μια ιστορική ανατροπή.

Σίγουρα μια φωτεινή προσωπικότητα έλκει πάντα γύρω της ικανούς και εμπνευσμένους ανθρώπους. Από την στιγμή όμως που αυτή η προσωπικότητα θα παίξει τον ρόλο πολιτικού αρχηγού και ιδρυτού πολιτικού κόμματος αρχίζουν τα προβλήματα και η φθορά. Αν μάλιστα βάλεις μαζί δυο η τρεις ισχυρές προσωπικότητες τότε συνήθως επέρχεται η διάλυση. Αυτό συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα αν μιλάμε για Έλληνες.

Πως κόβεται ο γόρδιος δεσμός και ανοίγει ο φαύλος κύκλος της πολιτικής;

Μόνο με κάποιο θαύμα και άνωθεν φώτιση των ανθρώπων.
Τόσο η αρχαία Ελλάδα όσο και η χριστιανική Ελλάδα (Βυζαντιο Ρωμανία) είναι παραδείγματα προς μίμηση και παραδείγματα προς αποφυγή. Ομοίως και προσφάτως με το εκπληκτικό γεγονός του 1821. Σε κάθε περίπτωση όταν κυριαρχούσε η σοφία, η φιλία, η διαφάνεια, η αυτοθυσία και η ανιδιοτέλεια είχαμε θαυμαστά αποτελέσματα. Αντιθέτως όταν κυριαρχούσε η ζήλεια, ο φατριασμός και η ιδιοτέλεια είχαμε διάλυση και καταστροφή. Έτσι εντός δυο αιώνων ελεύθερου ελληνικού κράτους καταστράφει και σχεδόν εξαφανίστηκε ένας οικουμενικός ελληνισμός ιστορίας πολλών χιλιετηρίδων.

Που έγκειται το σύγχρονο ελληνικό πρόβλημα και λάθος;

Η βάση του ελληνικού προβλήματος, εκτός βέβαια από την ανίκητη ελληνική εγωπάθεια και ιδιοτέλεια που γέννησε όλες τις εθνικές καταστροφές και τους εμφύλιους, έγκειται στην αλλαγή και άσοφη τριπλή διαίρεση και το τριπλό κομμάτιασμα του ελληνισμού. Σε αρχαίο, βυζαντινό και ευρωπαϊκό.
Ο πυρήνας των τριών εκδοχών είναι ο ίδιος. Ο Λόγος και το Έλλογο.
Δηλαδή η συζήτηση. Για να μπορούν όλες οι τάσεις να υπάρξουν στο ίδιο τραπέζι θα πρέπει να αντέχουν τον διάλογο και την συζήτηση. Θετικές και αρνητικές όψεις μπορεί κανείς να βρει παντού. Και στην αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο και στην Ευρώπη. Η σύνθεση πρέπει στηριχθεί στην Αλήθεια. Ο κοινός τόπος όλων των ανθρώπων και όλων των πολιτισμών είναι η Αλήθεια. Ο άνθρωπος της Αλήθειας έχει ειλικρίνεια διαφάνεια αμεροληψία και ανιδιοτέλεια.

Όποιος αρνείται το μέρος αρνείται το όλον. Όποιος μένει στο μέρος κομματιάζει το Όλον. Η Ελλάδα ως αρχαία Ελλάδα ως χριστιανική Ελλάδα-Ρωμανία και ως Ευρώπη είναι το Όλον. Διότι η Ελλάδα εξ αρχής στόχευσε στην Αλήθεια και στο Όλον. Όταν η Ελλάδα συναντιέται με τον Χριστό πραγματοποιεί τον αληθινό και ουσιώδη εαυτό της. Για αυτό θα δώσει το αίμα της για την πίστη στον Χριστό. Όταν η Δύση αποκόπτεται από το Βυζάντιο Ρωμανία αρχίζει να πολεμά την Ελλάδα δημιουργώντας φεουδαρχία ιερές εξετάσεις, αλάθητους Πάπες και αρετές φυλές. Αργότερα όταν με την Αναγέννηση και τον διαφωτισμό ανακαλύπτει την αρχαία Ελλάδα πολύ λίγο την κατανοεί και δημιουργεί ιδεολογίες και νατουραλισμούς. Πάλι κρυμμένη φεουδαρχία είτε του γένους στο άτομο(σοσιαλισμός κομμουνισμός)
Είτε του ατόμου στο γένος(καπιταλισμός φιλελευθερισμός). Σήμερα η Παγκοσμιοποίηση είναι η σύνθεση δεξιάς και αριστεράς δηλαδή των δυο μορφών δυτικής φεουδαρχίας και μεσαιωνισμού.

Τώρα μας απομένει ο τρίτος δρόμος. Ο γνήσια Ελληνικός και Ορθόδοξος δηλαδή ο όντως δημοκρατικός, κοινοτικός, συνοδικός και όντως εκκλησιαστικός. Δηλαδή ο Δρόμος του Όλου και της Αλήθειας. Του ανθρώπου πρόσωπο και εικόνα. Ούκ έστι Άρσεν και θήλυ Έλλην και Ιουδαίος. Αλλά τα πάντα τοις πάσι Χριστός. Αυτήν είναι η γνήσια Ελληνικότητα, η γνήσια ανοικτότητα, η γνήσια δημοκρατικότητα. Συγρόνως η γνήσια παγκοσμιότητα η γνήσια οικουμενικότητα και η γνήσια ανθρωπότητα.

Ανοικτή Πολιτειολογία ως η όντως Δημοκρατία

Το Εθνικό Συμβούλιο θέλει να ενώσει όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις σε μια όντως ανοικτή και μια όντως δημοκρατική πολιτική δύναμη. Αυτό μπορεί να συμβεί πρώτον μέσω της γνωριμίας όλων με όλους και δεύτερον μέσω μιας κοινής συμφωνίας και ενός ελληνικού κοινωνικού συμβολαίου δημοκρατίας και ελεύθερης πολιτείας. Δημοκρατία σημαίνει διάκριση ρόλων εξουσιών και αρμοδιοτήτων με σκοπό τον κοινό εθνικό και πανανθρώπινο συμφέρον και όφελος.
Δηλαδή άρση της κλειστής κομματικής και αρχηγικής πολιτειολογίας, στην ουσία κομματικής δικτατορίας όπου τα πάντα καθορίζονται και εξουσιάζονται από τον μικρό η μεγάλο κομματικό φεουδάρχη και κομματικό αρχηγό.
Ο υγιής πολιτικός άνδρας και ηγέτης υπηρετεί και δεν εξουσιάζει. Στην κατεύθυνση αυτή ένας επιθυμητός στόχος των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου θα είναι η ωρίμανση μιας καινοτομικής πολιτικής πρότασης που θα την ακολουθήσουν όλες οι εμπλεκόμενες και,συμμετέχουσες πολιτικές ομάδες.
Ενδεικτική πρόταση είναι όσα περιγράφονται και προτείνονται ακολούθως.

Πέντε βασικές διακριτές και στενά συνεργαζόμενες ομάδες και λειτουργίες απαιτούνται για να λειτουργήσει η Δημοκρατία.

Γερουσία – εκπρόσωποι του λαού
Οικονομική ομάδα και οικονομικό σώμα
Νομοθετική ομάδα, νομοθετικό σώμα, επιστημονικές επιτροπές
Σώμα ελέγχου
Σώμα βουλευτών-Εκτελεστικό σώμα
Η Γερουσία ταυτίζεται με την Δημογεροντία και το Εθνικό Συμβούλιο

Μια υγιής πολιτική ομάδα και ένα υγιές πολιτικό κίνημα μπορεί όντως να κάνει ιστορική τομή αν τα μέλη του έχουν το θάρρος την αρετή και την ψυχική δύναμη να εργαστούν για μια ανοικτή πολιτειολογία που αντιλαμβάνεται την ανάγκη αυτών των διακριτών λειτουργιών και πολιτικών περιοχών. Δηλαδή εάν όλοι που ενδιαφερόμεθα να σώσουμε την Ελλάδα τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο αντέχουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά στην συνάντηση όλων των πολιτικών ομάδων και πολιτικών ανδρών και γυναικών για να συμφωνήσουμε από κοινού το πολιτικά προφανές και αυταπόδεικτο. Πως μόνοι μας θα αποτύχουμε και θα μας προσπεράσει η ιστορία. Αντιθέτως όλη μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη και από αυτές τις εκλογές την ιστορική ανατροπή που απαιτείται να για να σωθεί ο Ελληνισμός. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι σοφό να έχει όλη την εξουσία. Σε αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές ομάδες αλλά και κοινωνικές ομάδες, χωρίς βεβαίως να χάνεται η αυτοτέλεια κάθε επιμέρους ομάδας. Όμως οι εκπρόσωποι στην Βουλή θα πρέπει να επιλέγονται από την γερουσία και τον λαό
μέσω τοπικών εκπροσώπων του Κεντρικού Εθνικού Συμβουλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο θα εξασφαλίζει τους οικονομικούς πόρους και θα καλύπτει τις απαιτούμενες δαπάνες. Οι βουλευτές και ο πολιτικός αρχηγός , δεν θα είναι αυτόνομοι αλλά θα υλοποιούν όσα το Εθνικό Συμβούλιο με τις επιστημονικές επιτροπές θα σχεδιάζουν. Αυτό βέβαια θα είναι το αποτέλεσμα μια ειλικρινούς και καλόπιστης συνεργασίας όλων μεταξύ των και με την βάση της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Συμπέρασμα

Το προτεινόμενο εδώ Εθνικό Συμβούλιο όλων των Ελλήνων θέλει να ενώσει κάθε υγειές τμήμα του Ελληνικού κόσμου αλλά γιατί όχι και να φέρει κοντά του και κάθε υγιή και γνήσιο φιλελληνισμό. Θέλει να δημιουργήσει μια όντως ελληνική και γιατί όχι Ορθοδοξη Πολιτειολογία, αφού το Ορθόδοξο δεν σημαίνει μια στείρα ηθικολογική και,δυτικότροπη θρησκευτικότητα ακόμη και Χριστιανική αλλά κάτι πολύ ευρύτερο από τις θρησκείες. Ορθόδοξο σημαίνει Ορθή Δόξα. Δηλαδή Αλήθεια και Όλον. Διότι στα Ελληνικά Αλήθεια σημαίνει Μή Λήθη. Δηλαδή να μην ξεχνάς τίποτε. Άρα Αλήθεια σημαίνει το Όλον. Να μην πετάξεις τίποτε. Να μην περιοριστείς στο μέρος. Αυτό εξάλλου είναι η αίρεσις. Ότι παίρνεις σηκώνεις το μέρος και όχι το όλον.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία κατ εξοχήν είναι ο θεματοφύλακας αυτής της Ελληνικής και Ορθόδοξης Πολιτειολογίας σε αντίθεση με μια φεουδαρχική ιεραρχική αντιδημοκρατική πολιτειολογία. Εάν βεβαίως η Ορθόδοξη Εκκλησία παραμείνει Ορθόδοξος καθολική Αποστολική και δεν παρασυρθεί σε σύγχρονους Καισαροπαπισμούς και Παποκαισαρισμούς.

Σήμερα οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να αρθούν στην ιστορική ευθύνη του 1821. Διότι ζούμε την ίδια κατάσταση αφού ο πρωθυπουργός
Μαζί με όλα τα συστημικά κόμματα εργάζονται εναντίον της Ελλάδος. Εναντίον της Δημοκρατίας. Μα λέμε πως είμαστε επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μα απαγορεύουν να πάμε στην Εκκλησία , να κοινωνήσουμε και να λειτουργηθούμε. Καταστρέφουν την εθνική οικονομία. Οδηγούν στην φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση οικονομική και πνευματική και στην αυτοκτονία τον Ελληνικό λαό. Επομένως οφείλουν οι άγιοι ιεράρχες να εργαστούν για τον εκδημοκρατισμό της Ελλάδος. Οφείλουν να εργαστούν εναντίον του αφελληνισμού και της αποορθοδοξοποίησης του ελληνικού λαού. Αν δεν το,πράξουν και σιωπήσουν η ιστορία θα το καταγράψει με τα πλέον μελανά χρήματα.

Όμοια όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, τα μικρά πατριωτικά εθνικά κοινωνικά χριστιανικά πολιτικά κόμματα και πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τους επιστήμονες τους δημοσιογράφους τους επιχειρηματίες, τους δικαστικούς τους στρατιωτικούς τους εκκλησιαστικούς την Ομογένεια και κάθε άλλο ευγενή και ευαίσθητο Έλληνα.
Επείγει όλοι αυτοί να ενεργοποιηθούν να συναντηθούν και να δράσουν ο κάθε ένας αναλόγως της θέσης και των δυνατοτήτων του.