Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας & Στήριξης (ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ.)

Aστική μη Kερδοσκοπική Φιλανθρωπική Εταιρεία

eddes@diktyoellinismou.gr

 

Αγαπητοί φίλοι,

Το Δίκτυο Ελληνισμού (ΔΕ) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς κάθε ευαίσθητο και αισθαντικό Έλληνα στην Ελλάδα και στην ομογένεια που στηρίζει το Εθνικό του έργο.
Στο ακόλουθο κείμενο ο πρόεδρος της ΕΛΔΔΙΕΣ κ. Βάιος Μπλιούμης και τα μέλη  του ΔΣ της περιγράφουν το μέχρι σήμερα συντελεσθέν έργο της. Το ΔΕ καλεί όλους του Έλληνες να γίνουν αρωγά μέλη της ΕΛΔΔΙΕΣ προκειμένου να καταστεί εφικτή η συνέχιση ενός επείγοντος εθνικού έργου όπως η στήριξη οικογενειών που λόγω αναστολής εργασίας έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση και ζητούν την συμπαράσταση μας. Επίσης στηρίξτε τον νομικό αγώνα της ΕΛΔΔΙΕΣ για κάθε Έλληνα πολίτη που δοκιμάζεται από τις αντισυνταγματικές και απάνθρωπες αποφάσεις του κράτους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΔΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ

Το Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης (ΕΛΔΔΙΕΣ) έκλεισε 6 μήνες ζωής και ενημερώνει τα μέλη του ανά την Ελλάδα αλλά και τους απανταχού Έλληνες που συνδράμουν στο έργο του για τα πεπραγμένα των 6 μηνών.

Το ΕΛΔΔΙΕΣ είναι ένα πνευματικό δημιούργημα του Δικτύου Ελληνισμού και ενεργεί σύμφωνα με τα ιδανικά των δημιουργών του Δικτύου Ελληνισμού.

Η πρώτη ενέργεια του ΕΛΔΔΙΕΣ ήταν η δημιουργία μίας νομικής ομάδας από 28 νομικούς από την Κρήτη έως τον Έβρο για να συνδράμει προσφέροντας νομικές υπηρεσίες στους Έλληνες υπό διωγμό.

Η νομική αυτή ομάδα προσφέρει αόκνως τις υπηρεσίες της προς όλους όσους την έχουν ανάγκη με το ελάχιστο οικονομικό κόστος σύμφωνα με τους καταλόγους του πανελλήνιου δικηγορικού συλλόγου.

Η ΕΛΔΔΙΕΣ βοήθησε με κάθε τρόπο στην δημιουργία της ΠΟΕΥ την Πανελλήνια Ομάδα Επιστημόνων Υγείας και την στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις και συνεχίζει να το κάνει προσφέροντας υλική και ψυχολογική στήριξη. Αλλά και οι επιστήμονες της ΠΟΕΥ βοήθησαν την ΕΛΔΔΙΕΣ συντάσσοντας το συλλογικό πόνημα του επιστημονικού πορίσματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι Έλληνες στις νομικές ενέργειες που κάνουν κατά της υποχρεωτικότητας, υπέρ του δικαίου και υπέρ της αυτοδιάθεσης.

Μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με οικονομική συνδρομή για τις αγωγές άρσης της αναστολής εργασίας δεκάδες υγειονομικοί υπάλληλοι και ενισχύθηκαν οικονομικά πολύ περισσότεροι έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Ενισχύθηκαν επίσης και φοιτητές που αδυνατούσαν οι οικογένειές τους να ανταπεξέλθουν στο κόστος της διενέργειας των διαγνωστικών τεστ. Καθώς επίσης και φοιτητές που αποκλείστηκαν από τα πανεπιστήμιά τους επειδή δεν κατείχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (παρανόμως αφού ο νόμος επιτρέπει και σε ανεμβολίαστους) από την πρόσβαση στις φοιτητικές εστίες.

Η ΕΛΔΔΙΕΣ συνέταξε την μηνυτήρια αναφορά διά του δικηγόρου της Παπαδάκη Εμμανουήλ και κατετέθη μέχρι σήμερα από εκατοντάδες πολίτες στις εισαγγελίες, Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Ξάνθης, Κοζάνης, Σητείας, Γρεβενών, Κατερίνης, Λάρισας, και είναι έτοιμες να κατατεθούν εκ νέου στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Είναι επίσης έτοιμοι οι πολίτες του Βόλου, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας και αρκετών άλλων πόλεων να καταθέσουν αυτήν την μηνυτήρια αναφορά που αποτελείται από το  δικόγραφο, την ένορκη βεβαίωση που περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές υπογραφές από 57.600 περίπου πολίτες (σήμερα ξεπερνούν τις 74.000) και το επιστημονικό πόρισμα προϊόν μελέτης και έρευνας των έγκριτων επιστημόνων μελών της ΠΟΕΥ και όχι μόνο.

Ήδη μία εξ αυτών έχει ενεργοποιηθεί και οι άλλες έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που είναι εθελοντές και μέλη της ΕΛΔΔΙΕΣ έχουν ξεκινήσει ήδη το ΕΛ.Ε.Σ. (Ελεύθερο Ελληνικό Σχολείο) που προσδοκά να γίνει το πρότυπο του σχολείου του μέλλοντος διαποτισμένο από την ελληνορθόδοξη παράδοση και το Πνεύμα το Άγιο της Αληθείας.

Μέσα στους επόμενους στόχους της ΕΛΔΔΙΕΣ είναι η πολιτιστική παρέμβαση με την δημιουργία θεατρικών ομάδων και μουσικών σχημάτων ανά την Ελλάδα που να επικεντρώνονται στην παράδοση την ελληνική και το ελληνορθόδοξο πνεύμα.

Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε με ευαίσθητους Έλληνες ανά την υφήλιο και να διαδώσουμε το πνεύμα ελευθερίας,  δημοκρατίας και συνεργατικότητας που αποπνέεται από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

Όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΔΔΙΕΣ και τα ιδρυτικά της μέλη ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέδραμαν είτε οικονομικά είτε πνευματικά είτε με τον χρόνο τους και την προσοχή τους σε αυτό το μεγαλεπήβολο και θεάρεστο έργο και τους υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε σκληρά να καταφέρει τούτο το αλωνάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου να ξαναγίνει ο φάρος της ελευθερίας και της Ορθοδοξίας!

Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες χορηγούς της ΕΛΔΔΙΕΣ!

Για το Δ.Σ,

Βάιος Μπλιούμης – Πρόεδρος ΕΛΔΔΙΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΔΔΙΕΣ

Τι είναι η ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ. (Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021, όπως δηλώνει και το καταστατικό της, από μία ομάδα ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι ανάγκη στη σημερινή κοινωνία να υπάρχει ένα οργανωμένο νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο να υποστηρίζει την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και να στηρίζει κάθε συνάνθρωπο μας, που δέχεται καταχρηστικές συμπεριφορές από θεσμικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς με βλαπτική επίδραση στην καθημερινότητά του. Επίσης, η ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ. υποστηρίζει την ελληνική κοινωνία με το διαδικτυακό Ελεύθερο Ελληνικό Σχολείο.
Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει μία σημαντική ιατρική ομάδα, που προσφέρει πολύτιμη υποστήριξη τόσο σε σύνταξη σημαντικών ερευνητικών ιατρικών πορισμάτων για την «πανδημία», που βιώνει η ανθρωπότητα, αλλά και όσο στην περίθαλψη όσων νοσούν με κάθε δυνατό τρόπο.
Δίπλα στην ιατρική ομάδα σχηματίστηκε μία πολύ αξιόλογη νομική ομάδα, η οποία παράγει τα νομικά έγγραφα που χρειάζονται κατά περίπτωση υπεράσπισης ομαδικά ή και ατομικά, και σε συνεργασία με περιφερειακούς δικηγόρους ανά πόλη διεκπεραιώνουν τη νομική υπεράσπιση των μελών της .
Η συγκεκριμένη νομική ομάδα είναι σε θέση να υποστηρίξει τα μέλη της ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ. και την κοινωνία και στο πολύ κρίσιμο μέτωπο του πτωχευτικού κώδικα, με καίριες νομικές συμβουλές και πολύ αξιόλογα δικόγραφα και νομολογία, που είναι σε θέση να προστατεύσουν την περιουσία του και τα ατομικά του δικαιώματα από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, που έλαβαν χώρα μέχρι σήμερα με την απαράδεκτη συνενοχή της Ελληνικής Πολιτείας.
Αυτό υπηρετούμε από την πρώτη ώρα και προσφέροντας εθελοντική εργασία, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τα αρωγά μέλη, στηρίζοντας κάθε συνάνθρωπό μας που διώκεται. Συγκεκριμένα στηρίζουμε τους υγειονομικούς σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους, δίνοντας ηθική και οικονομική βοήθεια. Η οικονομική βοήθεια προορίζεται τόσο για την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων των νομικών ενεργειών για την προάσπιση της εργασίας τους όσο και για τον βιοπορισμό τους. Παράλληλα στηρίζουμε και άλλους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που στερούνται τα προς το ζην.
Οι οικονομικοί πόροι που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ΕΛΔΔΙΕΣ είναι μόνο από τις προαιρετικές συνδρομές των μελών της και τις χορηγίες και δωρεές ευαίσθητων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και κατανοούν τη μεγάλη ανάγκη να το πράξουν για να στηριχτεί όλο αυτό το έργο.

Πρόσκληση συμμετοχής στα αρωγά μέλη της ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ.

Αγαπητοί φίλοι σας ενημερώνουμε πως ιδρύθηκε στις 23/04/2021, από το Δίκτυο Ελληνισμού, η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία με το όνομα, Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης (ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ.).

Σας προσκαλούμε όσοι συμφωνείτε με τους σκοπούς της εταιρείας να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής σας στα Αρωγά Μέλη της εταιρείας αυτής.

Η Εταιρεία αυτή αποσκοπεί να δημιουργήσει μαζικό κίνημα πολλών χιλιάδων μελών της που θα δρουν ως ένα σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή αν ένα μέλος έχει ανάγκη στήριξης για οποιοδήποτε πρόβλημα του, θα στηρίζεται ποικιλότροπα από όλα τα μέλη της εταιρείας. Μάλιστα η εταιρεία θα στηρίζει κάθε άνθρωπο που χρήζει βοήθειας ακόμη και αν αυτός δεν είναι μέλος της.

Το εφάπαξ ποσό εγγραφής μέλους είναι 10€. Επίσης, το κάθε μέλος μπορεί  να δηλώσει, αν το επιθυμεί, κάποιο ποσό το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ως μηνιαία συνδρομή στην εταιρεία.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως από τα αρωγά μέλη της εταιρείας θα συσταθεί επιτροπή Διαφάνειας και Ελέγχου σε όλα τα επίπεδα εργασιών της εταιρείας. Γενικότερα κάθε μέλος ή δωρητής της εταιρείας μπορεί να ζητά ενημέρωση και θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα οικονομικά της εταιρείας, τα οποία θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλους τους φίλους που συμφωνούν με τα ανωτέρω να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Eurobank

IBAN: GR70 0260 2520 0001 3020 1035 142

SWIFT BIC : ERBKGRAA

____

Πειραιῶς

IBAN: GR83 0171 2150 0062 1516 0816 706

SWIFT BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κάντε την εγγραφή σας ως αρωγό μέλος

Διαβάστε τα κείμενα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σύνθεση Δ.Σ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ.