Προτεινόμενα

ορΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ

"Δια-δικτυωμένοι" - συλλογή 10 μαθημάτων

"Παιδαγωγική ἐκμάθηση ὀρθῆς χρήσης τοῦ Διαδικτύου σέ μαθητές" - Καθηγητής Ιωάννης Ασσιόγλου

Εὐγενική χορηγία τοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ GREEKTV 4E

μικρο αφιερωμα για μεγαλεσ επετειουσ

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στη Θεσσαλονίκη – Η αντίδραση των Θεσσαλονικέων στο ακουσμα της απελευθέρωσης. Το πρώτο Τάγμα, που μπήκε στην πόλη, ήταν το Τάγμα των Κρητών με Διοικητή τον Ιωάννη Αλεξάκη, έπειτα από σκληρές μάχες με τους Τούρκους, αλλά και έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο βουλγαρικό στρατό, ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει την πόλη, προτού την απελευθερώσουν οι Έλληνες.  «Ήτανε θέλημα Θεού, ήτανε θεία δίκη, να μπούμε εμείς οι Κρητικοί πρώτοι στη Σαλονίκη!» 

"ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" - ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ομιλία στο Ράδιο Παραμυθία της Πειραϊκής Εκκλησίας για το 1940 μέσα από προφορικές μαρτυρίες προσώπων που κατέγραψε η ίδια και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο δίτομο έργο της με τίτλο: “Ελληνοϊταλικός Πόλεμος – Κατοχή Εθνική Αντίσταση,100 Ιστορικές Προφορικές Μαρτυρίες”, Ιωάννινα 2019.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα. Παπαευσταθίου για την παραχώρηση της σπουδαίας εργασίας της στο ΕΛ.Ε.Σ

"ΤΟ ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ" - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Το ¨”Ξυπόλητο Τάγμα” είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών των οποίων η δράση πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχθηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατά την διάρκεια της κατοχής. Το αρνητικό της ταινίας είχε χαθεί για πολλά χρόνια και χάρη στις χρονοβόρες και πολυδάπανες προσπάθειες του Θεόδωρου Αδαμόπουλου, ο οποίος εντόπισε δύο αντίγραφα σε καλή κατάσταση, κατάφερε να δημιουργηθεί τελικά ένα καινούριο. Το “Ξυπόλητο Τάγμα” είναι η πρώτη ελληνική ταινία που κατάφερε να βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ.

ρωμαιικοσ λογοσ

Ευγενική χορηγία της διαδικτυακής τηλεόρασης “ΑΧΕΛΩΟΣ”

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΑΛΤΙΚΗΣ

Μια ηλεκτρονική συλλογή 174 μαθημάτων βίντεο στο Youtube

Ευγενική χορηγία του τηλεοπτικού σταθμού GREEKTV 4E