ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Χρώμεθα γρ πολιτεί ο ζηλούσ τος τν πέλας νόμους, παράδειγμα δ μλλον ατο ντες τισν μιμούμενοι τέρους. κα νομα μν δι τ μ ς λίγους λλ ς πλείονας οκεν δημοκρατία κέκληται· μέτεστι δ κατ μν τος νόμους πρς τ δια διάφορα πσι τ σον, κατ δ τν ξίωσιν, ς καστος ν τ εδοκιμε, οκ π μέρους τ πλέον ς τ κοιν π ρετς προτιμται, οδ α κατ πενίαν, χων γέ τι γαθν δρσαι τν πόλιν, ξιώματος φανεί κεκώλυται. (Θουκιδίδου ιστορίαι, 2.37.1)

 

(Το πολίτευμα που έχομε σε τίποτε δεν αντιγράφει τα ξένα πολιτεύματα. Αντίθετα, είμαστε πολύ περισσότερο εμείς παράδειγμα για τους άλλους παρά μιμητές τους. Το πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία, επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά όλος ο λαός. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μπροστά στον νόμο για τις ιδιωτικές τους διαφορές. Για τα δημόσια αξιώματα προτιμώνται εκείνοι που είναι ικανοί και τα αξίζουν και όχι εκείνοι που ανήκουν σε μια ορισμένη τάξη. Κανείς, αν τύχει και δεν έχει κοινωνική θέση ή αν είναι φτωχός, δεν εμποδίζεται γι αυτό να υπηρετήσει την πολιτεία, αν έχει κάτι άξιο να προσφέρει.)

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Στόχος όσων δρούν σήμερα υπέρ της παγκοσμιοποίησης είναι: 

Η Κατάργηση της παγκόσμιας Δημοκρατίας.

Η κατάργηση των Λαών και των Εθνών.

Η κατάργηση των Εθνικών Κρατών και Δημοκρατιών.

Η Μείωση του πληθυσμού της γης.

Η κατάργηση του ανθρώπου και η έλευση του μέταανθρώπου, του ανθρώπου  ρομπότ των ανθρωποειδών  και η μετατροπή του ανθρώπου σε άλογο άβουλο  άθλιο και χειραγωγούμενο ζώο.

Η μετατροπή της παγκόσμιας ανθρωπότητας σε  αγέλη και κοπάδι τρομοκρατημένων φοβισμένων και χιεραγωγουμενων ζώων, χωρίς ελευθερία χωρίς βούληση χωρίς αυτεξούσιο.

Ως Έλληνες έχουμε βαρειά ιστορική ευθύνη

Να σώσουμε την Ελλάδα.

Να σώσουμε τον Πολιτισμό.

Να σώσουμε την Δημοκρατία.

Να σώσουμε την Ευρώπη.

Να σώσουμε τον άνθρωπο και την ανθρωπιά.

Τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο εάν:

Καταργηθεί η κομματοκρατία, η αρχηγομανία, η κομματική φεουδαρχία και δικτατορία.

Αν επιστρέψουμε στην Ελληνική και άμεση Δημοκρατία και στην Ορθόδοξη Συνοδικότητα.

Αν ενωθούν όλοι οι Έλληνες.

 

Β. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Β1. Νέα Τάξη Πραγμάτων και παγκοσμιοποίηση

Η ανθρωπότητα τελεί υπό πανικό. Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε σύγχυση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τελεί υπό αμφισβήτηση. Ο Ελληνισμός, ο Χριστιανισμός όπως και ο γνήσιος και δημοκρατικός Ευρωπαϊσμός  διώκονται. Η Ορθοδοξία διχάζεται. Η Ελλάδα απειλείται.

Η Πατρίδα μας αποτελεί εξ αρχής επιλεγμένο στόχο αυτών που μεθοδεύουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδιότυπη παγκόσμια δικτατορία.  Οι εγκέφαλοί της αναγνώρισαν ότι οι βαθιές ρίζες της Ελληνικότητας και της Χριστιανικοτητας, της Ορθοδοξίας, του Ελληνορωμαϊκού και του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος συνιστούν ένα ισχυρότατο θεμέλιο που δεν είναι εύκολο να ανασκαφεί.  Γι’ αυτό, σχεδίασαν με μεγάλη προσοχή σχέδιο άλωσης της Χώρας εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια που επικράτησε  με την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, εντάθηκε από τη μικρασιατική καταστροφή, κορυφώθηκε με τον εμφύλιο πόλεμο και συντηρήθηκε μεταπολιτευτικά.  Εστίασαν στα πολιτικά κόμματα και αφού τα χειραγώγησαν, μέσω των ηγεσιών τους, επιτέθηκαν βάναυσα κατά του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, της Εκκλησίας, της ελληνικής γλώσσας, της παιδείας, της οικονομίας, της δημογραφίας, της κοινωνικής συνοχής και όχι μόνο. Η προσπάθειά τους είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική και θεσμική υπαγωγή και στη συνέχεια την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σε άλλα ξένα και ανθελληνικά κέντρα αποφάσεων, τα οποία ελέγχονται από αυτούς με την ταυτόχρονη, διάβρωση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Λαού.

Τα τελευταία 20 χρόνια οι εγκέφαλοι της μεθοδευόμενης «παγκόσμιας διακυβέρνησης» κατάφεραν, προκαλώντας σύγχυση και πανικό, χρησιμοποιώντας κυβερνήσεις, πολιτικούς, μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, οικονομολόγους, ιατρούς και άλλους εγκάθετους, να επιβάλουν πρωτοφανή και σε πολλές περιπτώσεις παρανοϊκά μέτρα, όπως μνημόνια, “κουρέματα” καταθέσεων και περιορισμό των θεμελιωδών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Κατά το πιο πρόσφατο παράδειγμα, η ούτω καλούμενη πανδημία του κορωνοιού, κατά κάποιους μία απλή μορφή γρίππης, κατά άλλους μία επικίνδυνη μεταδοτική νόσος, κατάφερε, σε μερικούς μήνες, να αποδομήσει τα λατρευτικά τυπικά, τα συνταγματικά δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες, τις πολιτισμικές παραδόσεις, τις εθνικές αξίες και τις προσωπικές συνήθειες των λαών  που κερδίθηκαν με αγώνες, αίμα, πόνο, κόπο, προσευχή και σε πολλές περιπτώσεις, Θεία Χάρητι, μέσα στην πολυετή ιστορία τους.

Ανεξάρτητα από το αν ο κορωνοιός είναι ζωικής ή εργαστηριακής προέλευσης και ανεξάρτητα της όποιας επικινδυνότητάς του (η οποία –πανθομολογούμενα- είναι κατά πολύ μικρότερη από άλλες γνωστές επιδημίες του παρελθόντος), η ουσία είναι ότι χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τους πρωτεργάτες της μεθοδευόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης για να προωθήσουν το ύπουλο σχέδιο για αποδόμηση της προσωπικότητας των ανθρώπων παγκοσμίως και τον κεντρικό έλεγχό τους από μία μικρή ομάδα πάμπλουτων μεγαλομανών.  Προφασιζόμενοι την ασφάλεια και τον υγιειονομικό έλεγχο των ανθρώπων, οι εγκέφαλοι της μεθοδευόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης μιλούν πλέον χωρίς περιστροφές για την αδήριτη ανάγκη α) παγκόσμιας διακυβέρνησης και β) υποχρεωτικών εμβολιασμών και πιστοποίησής τους μέσω εμφυτευμένων τσιπ στο σώμα των ανθρώπων.

Με την ενορχηστρωμένη χρήση των παγκόσμιων και τοπικών ΜΜΕ, με ψυχολογικά και βιολογικά και οικονομικά όπλα καθώς και με την συστηματική πλύση εγκεφάλων έχουν καταφέρει, τις τελευταίες δεκαετίες, να πετύχουν αυτό που ούτε και πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να πετύχουν:  Την αποδόμηση της προσωπικότητας των ανθρώπων, τη διάλυση των ηθών, πολιτισμών και εθνικών δημοκρατιών αλλά και τη διάλυση Οικονομιών σε τοπικό επίπεδο (βλ. Ελλάδα) και -καθώς φαίνεται- ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα πυρηνικά όπλα σκοτώνουν ζωντανά και καταστρέφουν άψυχα. Όμως, δεν αποδομούν προσωπικότητες, δεν καταστρέφουν δημοκρατίες, έθνη, ήθη και λαούς  και δεν υποδουλώνουν ανθρώπους.

Η αντιμετώπιση της προωθούμενης ερεβώδους παγκόσμιας διακυβέρνησης επιβάλλει την αυτο-οργάνωση όλων των αγνών πατριωτικών και εθνικών δυνάμεων σε κάθε χώρα, οι οποίοι θ αντισταθούν σε αυτήν.  Σε πολλές χώρες έχουν δημιουργηθεί νέα πολιτικά κινήματα που εναντιώνονται στην μεθοδευόμενη εξάρτηση και υποταγή στην παγκοσμιοποίηση, κάποια εκ των οποίων έχουν γίνει δημοφιλή.

Β2. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα

Β2.1. Συστημικά κόμματα

Από την άλλη μεριά, στην Ελλάδα, τα προσωποκεντρικά, ιδεοληπτικά, φεουδαρχικά και πελατειακά κόμματα, επί δύο αιώνες, βήμα προς βήμα, εναλλασσόμενα μεταξύ τους, μας οδήγησαν εδώ που φθάσαμε σήμερα: στην κομματοκρατία, την ξενοκρατία, στον εθνικό διχασμό, την υποτέλεια και την κομματική δικτατορία, την ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, την απώλεια της δυνατότητας έκφρασης του ελληνικού λαού για όλα τα τεκταινόμενα. Την κατάργηση της ελληνικής ιστορίας, του Ελληνικού κράτους  και της Ελληνικής Πολιτείας. Το Ελληνικό κράτος της συστημικής κομματοκρατίας δρα ως να μισεί τον Ελληνικό Λαό, ως να μισεί ό,τι Ελληνικό και  Ορθόδοξο. Πραγματικά έχουμε μια συγκεκαλυμμένη Κομματική Δικτατορία. Ούτε καν τα δημοψηφίσματα δε γίνονται πλέον σεβαστά, από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

 

Ακόμη πιο αναλυτικά. Ζούμε σήμερα στις απαρχές του 21ου  αιώνα τα πλέον τραγικά γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας μας μετά την Δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και την Μικρασιατική Καταστροφή. Δηλαδή: Πτωχοποίηση και τριτοκοσμοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας. Οικονομική κατάρρευση της επιχειρηματικότητας. Κατάργηση της παραγωγικότητας και συμπίεση προς τα κάτω της οικονομίας σε πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα. Αχρήστευση της Δικαιοσύνης και υπαγωγή όλων των πολιτειακών εξουσιών στον Πρωθυπουργό. Κομματική Οικογενειοκρατία και Φεουδαρχία (δέκα οικογένειες κυβερνούν την μεταπολεμική  Ελλάδα και την αφανίζουν).  Δημογραφική κατάρρευση των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών. Ανεργία και αιμοραγία εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων επιστημόνων και άλλων στο εξωτερικό. Ισλαμοποίηση και εποικισμός της Ελλάδος με μουσουλμανικούς λαούς. Καταστροφή της Ελληνικής και Ορθόδοξης Παιδείας. Αφελληνοποίηση και Αποχριστιανοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

 

Σαν να ήταν μοιραία ή σχεδιασμένα να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω 200 χρόνια μετά από την επανάσταση του 1821.

Β2.2 Άλλα κόμματα και πολιτικές κινήσεις

Στην χώρα μας, έχουν δημιουργηθεί πολλά νέα πολιτικά κινήματα και επήλθε σημαντική ανακατανομή της εκλογικής δύναμης των κομμάτων αλλά, σε μεγάλο βαθμό, υπήρξε ανακύκλωση των εθνικών δυνάμεων με έντονη την απουσία ενός νέου ενιαίου και ενωτικού κινήματος, το οποίο να εκπροσωπεί το αυθεντικό Ελληνικό Ευρωπαϊκό χριστιανικό και  Ελληνορθόδοξο Πνεύμα και το γνήσιο πατριωτικό φρόνημα. Φιλότιμες προσπάθειες για τη δημιουργία τέτοιων ενιαίων και ενωτικών κινημάτων έγιναν μεν αρκετές, αλλά ανακόπησαν πρόωρα κυρίως γιατί προσέκρουσαν σε εγωισμούς, στις αρχηγικές τάσεις ορισμένων προσώπων, αλλά και στην «παραταξιακή» ή «κομματική» νοοτροπία που δυστυχώς έχει ποτίσει σε βάθος το συνειδητό και υποσυνείδητο των περισσότερων Ελλήνων όσον αφορά τα πολιτικά πράγματα. Όσες προσπάθειες προχώρησαν, εν τέλει, ή απορροφήθηκαν ή υπηρέτησαν είτε συνειδητά (προδίδοντας τις αρχές τους) είτε ασυνείδητα το σύστημα του δικομματισμού, ή κατέληξαν να είναι ανίσχυρες φωνές εκτός ή εντός βουλής. Δυστυχώς, το τελικό αποτέλεσμά όλων αυτών των προσπαθειών και κινήσεων, παρά τον τεράστιο κόπο, τον αγώνα, την αγωνία, τη θυσία χρόνου και χρήματος πολλών ανιδιοτελών Ελλήνων με άδολα πατριωτικά αισθήματα, ήταν μηδενικό ως προς την αναστροφή όλων των δυσάρεστων γεγονότων για την πατρίδα μας. Ελπίζει κανείς ότι –τουλάχιστον- οι προσπάθειες αυτές εφοδίασαν με πολύτιμη εμπειρία τους αισθαντικούς και ανιδιοτελείς Έλληνες και Ελληνίδες για το τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να αποφύγουν από εδώ και στο εξής.

Συμπερασματικά, αυτό που ταλανίζει γενικότερα την κομματική πολιτική προσπάθεια στην Ελλάδα είναι το ποιος θα ηγηθεί κάθε φορά. Όλος ο πολιτικός αγώνας έγκειται στο ποιος θα είναι ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής αδιαφορώντας για τα ουσιώδη της πολιτικής ζωής και του λαού. Έτσι φθάσαμε σήμερα να έχουμε  πληθώρα νέων κομμάτων χωρίς ουδέν πρακτικό αποτέλεσμα. Ενώ συγχρόνως κυριαρχούν τα συστημικά κόμματα υποστηριζόμενα από τα ξένα κέντρα εξουσίας. Και αν κάποιο μικρό κόμμα του επιτρέψουν τα ΜΜΕ και το λοιπό σύστημα διαπλοκής να εισέλθει στην Βουλή, είτε θα απορροφηθεί πλήρως από τα συστημικά κόμματα και την ιεραρχική φεουδαρχική και αντιδημοκρατική κομματοκρατία, είτε θα παραμένει απλός θεατής της καταστροφής της Ελλάδας, ενίοτε ως ένας χρήσιμος πυροσβεστήρας της λαϊκής οργής, χωρίς ποτέ να έχει και την παραμικρή ελπίδα για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Β3. Ελληνότροπη ενάντια στην Δυτικότροπη πολιτειολογία

Η Ελλάδα δημιούργησε την έννοια του πολίτη πρόσωπο και εικόνα Θεού.

Η Δύση δημιούργησε την έννοια της αγέλης, του οπαδού και του δούλου-δουλοπάροικου.

Η Ελλάδα δημιούργησε τη Δημοκρατία και τη Συνοδικότητα. Δηλαδή όλοι ίσοι και ελεύθεροι μεταξύ ίσων και ελεύθερων.

Η Δύση δημιούργησε τα κόμματα και την φεουδαρχία.

Η δυτική πολιτική σκέψη βασίστηκε στην αιρετική και αντίθετη προς το γνήσιο ελληνικό πνεύμα ιδέα ότι από τη σύγκρουση αντιθέτων προκύπτει η σύνθεση και η πρόοδος. Εξ ου και ο χωρισμός του κοινοβουλίου σε πτέρυγες: «αριστεροί», «κεντρώοι», «δεξιοί» στο μοντέλο της αστικής δημοκρατίας. Ομοίως, ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε αντιμαχόμενες και αλληλομισούμενες κοινωνικές τάξεις στο μοντέλο του μαρξισμού. Με όλα αυτά όμως η Δύση κατέστρεψε εν τοις πράγμασι την δημοκρατία, την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη που πρέπει να κυριαρχούν σε μια ανθρώπινη Πολιτεία.

Η Γαλλική επανάσταση μένει ακόμη ημιτελής και ανολοκλήρωτη. Η ΕΕ είναι η συνέχεια της Γερμανικής Φεουδαρχίας. Με τους Βαυαρούς η Ελλάδα υποτάχθηκε στην δυτική φεουδαρχία και δουλεία. Μένει σε εμάς να την ελευθερώσουμε. Μένει σε εμάς να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας εκεί που κόπηκε με την δολοφονία του Καποδίστρια.

Μένει σε εμάς να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα πολιτειολογία που να επαναφέρει την πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αποτελέσει πρότυπο υποδειγματικής πολιτικής θεωρίας και πράξης και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Β4. Ο χαρακτήρας των Ελλήνων.

Οι Έλληνες είναι λαός με μεγάλες αρετές. Διαθέτει το χάρισμα της σοφίας, δηλαδή αφενός την εμπειρική και σε βάθος κατανόηση των εννοιών των όντων και των προβλημάτων του Κόσμου και του Ανθρώπου σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, ακι αφετέρου τη δυνατότητα να μετατρέπει την εσωτερική αυτή κατανόηση σε έλλογη περιγραφή ώστε να την επικοινωνεί εξωτερικά και να φωτίζει τον κόσμο. Οι Έλληνες έχουν επίσης το τεράστιο δώρο να έχουν δεχτεί και κατανοήσει σε βάθος την Αποκάλυψη του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού καθώς και το όντως μυστήριο της Εκκλησίας, ως την κλήση όλων των απανταχού της φης ανθρώπων να συμμετέχουν ως Κοινωνία θείων προσώπων σε μια μεγαλειώδη ενότητα εν τω εν τριάδι Θεώ: «ίνα ώσι πάντες έν, ως και ημείς εν εσμέν».

Από αυτή την άποψη, οι Έλληνες είναι ο κατεξοχήν λαός που έχει το χάρισμα και τη δυνατότητα να παράγει αυθεντική και γνήσια δημοκρατική πολιτκή σκέψη και πράξη.

Από την άλλη μεριά, οι Έλληνες έχουν και πολύ μεγάλα ελαττώματα. Το κύριο και διαχρονικό ελάττωμα των Ελλήνων είναι το εγωπαθές και το ιδιοτελές. Ο κάθε Έλληνας –λίγο ή πολύ- θεωρεί τον εαυτόν του Θεό και δεν μπορεί να ταπεινωθεί ενώπιον των άλλων συμπολιτών και συνανθρώπων του, δύσκολα παραδέχεται ή ακόμα και ακούει την άποψη του άλλου. Αντιθέτως απαιτεί οι άλλοι να σκύψουν, να αποδεχτούν τη γνώμη του ή και να τον αποδεχθούν ως αρχηγό των. Ήδη ο Θουκυδίδης, αλλά και πριν από αυτόν ο Όμηρος και οι τραγικοί ποιητές μας είχαν αντιληφθεί αυτό το εσωτερικό σαράκι της φυλής μας.

Επίσης, ο πειρασμοί της φιλοδοξίας, του χρήματος και των ηδονών, είναι όσο ποτέ άλλοτε οι τρεις πειρασμοί που υποκύπτει ο σύγχρονος Έλληνας, όπως και ο κάθε άνθρώπος γενικότερα. Το ευάλωτο στους πειραμσούς αυτούς έχει ενισυθεί τελευταία από την έλλειψη παιδείας καθώς και από τον άρρωστο, ιδιοτελή και πελατειακό δικομματισμό, που διαιωνίζει την δουλοπρέπεια, την  υποτέλεια και την ξενοκρατία. Ακόμα περισσότερο, οι Έλληνες έγιναν ευάλωτοι στους τρεις μεγάλους πειρασμούς από την έμπρακτη αθεϊα που καλλιεργήθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες: Ο Ντοστογιέφσκι έγραφε, πως χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Οι άνθρωποι μακριά και χωριστά από το Πνεύμα του Θεού δεν μπορούν να αποκτήσουν ενότητα, να έχουν ειλικρίνεια και να πετύχουν την πραγματική αδερφοσύνη. Και η Ελλάδα, ενώ από συστάσεως της τιμά και λατρεύει τον Θεό Λόγο, που ακολούθως τον αναγνώρισε ως Σαρκωμένο Λόγο στο πρόσωπο του Χριστού, στην πράξη φαίνεται να το ξεχνά.

Β5. Προς μια νέα πολιτειολογία

Το ΔΕ έχοντας αυτή υπόψη των μεγάλων αρετών αλλά και των τραγικών ελαττωμάτων του λαού μας, προτείνει μια νέα μορφή  πολιτειολογίας προκειμένου να υπερβούμε την παρούσα εθνική και διεθνή κρίση, πριν καταστραφεί ολοσχερώς η Ελληνική Πατρίδα και απωλεσθεί τόσο η Δημοκρατία όσο και το ελληνικό έθνος. Για αυτό αναζητήσαμε, όπως ο πολυμήχανος Οδυσσέας, τον τρόπο να σώσουμε τον λαό μας. Η πρόταση μας είναι λογική και σοφή, εναρμονισμένη με όλη την Ελληνική και Ορθόδοξη εμπειρία του λαού μας. Εδώ την περιγράφουμε εν ολίγοις και επιφυλασσόμεθα να την αναπτύξουμε εκτενώς σε μια ζωντανή στρογγυλή τράπεζα μαζί με όλους εσάς που θα αποδεχθείτε την πρόσκλησή αυτή.

Ήδη μερικές χιλιάδες Ελλήνων κάθε κοινωνικής τάξης από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας και έχουν ενσωματωθεί στο ΔΕ. Ελπίζουμε πως σύντομα αυτό το γεγονός θα προσλάβει εκρηκτικό χαρακτήρα.

Η Νέα προτεινόμενη από το ΔΕ Πολιτειολογία είναι εμπνευσμένη από τον διαχρονικό κλασσικό Ελληνικό και Ορθόδοξο πολιτισμό, αλλά και από την αρνητική εμπειρία του δυτικού πολιτισμού και των αδιεξόδων του.

Όσοι ακόμη ευαίσθητοι Έλληνες και Ελληνίδες, που εμπλέκονται σε πολιτικές προσπάθειες και έχουν ιδρύσει ή συμμετέχουν σε κόμματα ευαίσθητα σε Κοινωνικά, Οικονομικά, Εθνικά, Πατριωτικά και Χριστιανικά θέματα, μαζί και όλος ο Ελληνικός λαός, που δεν έχει νεκρωθεί εθνικά και πνευματικά, καλούνται όλοι αυτή την στιγμή να σώσουν την Ελλάδα, τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία.

Το Δίκτυο Ελληνισμού (ΔΕ), ως μια υπερκομματική προσπάθεια αυτοοργάνωσης της βάσης του απανταχού της γης Ελληνισμού, απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις μη συστημικές πολιτικές ομάδες και κινήσεις, εκτός βουλής, για συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα για μια υπερκομματική-εθνική πολιτική συνεργασία στην βάση  μιας αμεσοδημοκρατικής πολιτειολογίας μη  κομματικής και μη αρχηγοκεντρικής.

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους αν στις ερχόμενες εκλογές δεν πετύχουμε την Αυτοκυβέρνηση των Ελλήνων, μέσω των Άριστων και Ανιδιοτελών από την Ελλάδα και την Ομογένεια.

 

Γ. ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γ1. Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου και Δημογεροντίας.

Επείγει πλέον η άρση της εξουσίας από μεμονωμένα άτομα-αρχηγούς-κομματικές ομάδες και κομματικές οικογένειες. Προτείνουμε σε όσους αποδέχονται την πρόσκληση αυτή του Δικτυου Ελληνισμού την ίδρυση μιας Δημογεροντίας υπό την μορφή Εθνικού Συμβουλίου. Ο αριθμός των μελών του θα εξαρτηθεί και θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες. Η Δημογεροντία θα έχει όλη την πολιτική εξουσία και θα διανέμει με εσωτερικές διεργασίες ρόλους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι βασικές αρχές λειτουργίας της Δημογεροντίας προτείνονται να είναι οι εξής:

Βασικές αρχές λειτουργίας της Δημογεροντίας:

· Δεν υφίσταται μόνιμος αρχηγός αλλά εκ περιτροπής προεδρεύων.
· Μεταξύ των μελών ισχύει ότι Όλοι είναι Ίσοι μεταξύ Ίσων.
· Τα μέλη τη Δημογεροντίας θα πρέπει να εμφορούνται από Ελληνικό, Ορθόδοξο, Ανιδιοτελές και Δημοκρατικό Ήθος.
· Μεταξύ των μελών απαιτείται Διαφάνεια Ειλικρίνεια Αδελφοσύνη, Ενότητα.
· Εφαρμογή του οικονομικού πόθεν έσχες για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
· Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται δια ψηφοφορίας αλλά με συναίνεση και διάλογο καθώς και κατόπιν υποδείξεων ειδικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων.
· Ουδείς αυτοπροτείνεται για οιοδήποτε ρόλο και αξίωμα.
· Η Δημογεροντία αξιοποιεί κάθε ικανό ευαίσθητο και ανιδιοτελή Έλληνα από την Ελλάδα και την Ομογένεια.
· Στόχος της Δημογεροντίας- εθνικού Συμβουλίου η Αυτοκυβέρνηση των Ελλήνων και η Συνταγματική Αναθεώρηση υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας, της πραγματικής δημοκρατίας, της κρατικής διαφάνειας, της αμερόληπτης δικαιοσύνης, τον κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, του οικονομικού πόθεν έσχες για κάθε πολίτη και ιδιαιτέρως για τα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα. Έλεγχος της πολιτικής ως προς το κοινωνικό συμφέρον.

Είναι φανερό ότι όσοι έχουν άλλη ατζέντα, πέρα από την σωτηρία της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού, είτε είναι επικίνδυνα προσδεδεμένοι στον καταστροφικό παλαιοκομματισμό δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε μια τέτοια ενωτική και ανιδιοτελή πρσπάθεια. Διότι το τέρας που έρχεται κατά πάνω στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα είναι τόσο αδυσώπητο και ανίκητο που μόνο η πραγματική ένωση και συστράτευση των ευγενών και ανιδιοτελών ανθρώπων, πέραν κάθε εγωπάθειας και ιδιοτέλειας θα μπορέσει να το νικήσει.

Γ2. Βασικές Πολιτικές Θέσεις.

• Ενότητα και συσπείρωση όλου του Ελληνικού λαού.
• Νέες αρχές και εκπαίδευση στελεχών Δημόσιας Διοίκησης
• Συνταγματική Αναθεώρηση και Ανασυγκρότηση και εκδημοκρατισμός του Πολιτεύματος. Νομοθέτηση και Λειτουργία βουλευτικής Γερουσίας πέραν της Εκτελεστικής Βουλής(κυβέρνησης) με εκλογικές διαδικασίες.
• Διακριτοί ρόλοι Γερουσίας(Νομοθετικο Σώμα) , Εκτελεστικού Σώματος-Κυβέρνησης.
• Δημοψηφίσματα, έκφραση του Ελληνικού λαού στα μεγάλα Εθνικά ζητήματα
• Πολιτική Ενεργοποίηση και συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία του Ομογενειακού Ελληνισμού.
• Εθνική Ασφάλεια και Εθνική ανεξαρτησία
• Αδιαπραγμάτευτα Σύνορα και Γεωγραφική Ακεραιότητα.
• Επαναπατρισμός αλλοδαπών και λαθρομεταναστών.
• Εθνικη πολιτική για τον πολιτισμό την παιδεία την οικονομία την τεχνολογία την παραγωγή.
• Εθνική οικονομία, Εθνικό Νόμισμα, πλήρης Κρατικοποίηση ελληνικών Δημοσίων Τραπεζών.
• Ανάπτυξη της Ελληνικής Δημογραφίας Στήριξη της Ελληνικής κοινωνιας.
• Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Δημοκρατική, Δημόσια Παιδεία. Συνταγματική κατοχύρωση και υποστήριξη ιδιωτικής εκπαίδευσης με βάση το Εθνικό Συμφέρον.
• Ελληνική και Ορθόδοξη παιδεία στη Δημόσια εκπαίδευση
• Υποστήριξη και,σεβασμός της παιδείας όλων των μειονοτικών και θρησκευτικών ομάδων πέραν της κυρίαρχης Ορθόδοξης και Ελληνικής κοινωνιας.
• Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον
• Κράτος πρόνοιας. Κράτος Δικαίου
• Κομματικά Ελεύθερη, Ενεργός και Αμερόληπτη Δικαιοσύνη.
• Κομματικά Ελεύθερη και Κομματικά Ανεξάρτητη Εκκλησία.
• Κομματικά Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Δημοσιογραφία.
• Κομματικά Ελεύθερα και Ανεξάρτητα ΜΜΕ
• Ισχυρός και Κομματικά Ελεύθερος Ελληνικός Στρατός.
• Αντιμετώπιση και άρση της Ανεργίας
• Στήριξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας
• Ανάπτυξη, Ανασυγκρότηση και,απελευθέρωση της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας.
• Προστασία του Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος. Υποστήριξη και προστασία της ελληνικής αστικής τάξης, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.
• Προστασία του Πολίτη του Εθνικού Συμφέροντος και του Συντάγματος

Πολιτικές Θέσεις

• Ενότητα και συσπείρωση όλου του Ελληνικού λαού.
• Νέες αρχές και εκπαίδευση στελεχών Δημόσιας Διοίκησης
• Συνταγματική Αναθεώρηση και Ανασυγκρότηση και εκδημοκρατισμός του Πολιτεύματος. Νομοθέτηση και Λειτουργία βουλευτικής Γερουσίας πέραν της Εκτελεστικής Βουλής(κυβέρνησης) με εκλογικές διαδικασίες.
• Διακριτοί ρόλοι Γερουσίας(Νομοθετικο Σώμα) , Εκτελεστικού Σώματος-Κυβέρνησης.
• Δημοψηφίσματα, έκφραση του Ελληνικού λαού στα μεγάλα Εθνικά ζητήματα
• Πολιτική Ενεργοποίηση και συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία του Ομογενειακού Ελληνισμού.

• Εθνική Ασφάλεια και Εθνική ανεξαρτησία
• Αδιαπραγμάτευτα Σύνορα και Γεωγραφική Ακεραιότητα.
• Επαναπατρισμός αλλοδαπών και λαθρομεταναστών.
• Εθνικη πολιτική για τον πολιτισμό την παιδεία την οικονομία την τεχνολογία την παραγωγή.

• Εθνική οικονομία, Εθνικό Νόμισμα, πλήρης Κρατικοποίηση ελληνικών Δημοσίων Τραπεζών.
• Ανάπτυξη της Ελληνικής Δημογραφίας Στήριξη της Ελληνικής κοινωνιας.
• Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Δημοκρατική, Δημόσια Παιδεία. Συνταγματική κατοχύρωση και υποστήριξη ιδιωτικής εκπαίδευσης με βάση το Εθνικό Συμφέρον.

• Ελληνική και Ορθόδοξη παιδεία στη Δημόσια εκπαίδευση
• Υποστήριξη και,σεβασμός της παιδείας όλων των μειονοτικών και θρησκευτικών ομάδων πέραν της κυρίαρχης Ορθόδοξης και Ελληνικής κοινωνιας.

• Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον
• Κράτος πρόνοιας. Κράτος Δικαίου
• Κομματικά Ελεύθερη, Ενεργός και Αμερόληπτη Δικαιοσύνη.
• Κομματικά Ελεύθερη και Κομματικά Ανεξάρτητη Εκκλησία.

 

• Κομματικά Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Δημοσιογραφία.
• Κομματικά Ελεύθερα και Ανεξάρτητα ΜΜΕ
• Ισχυρός και Κομματικά Ελεύθερος Ελληνικός Στρατός.
• Αντιμετώπιση και άρση της Ανεργίας
• Στήριξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας
• Ανάπτυξη, Ανασυγκρότηση και,απελευθέρωση της Ελληνικής Εθνικής Οικονομίας.
• Προστασία του Δημοσίου και Εθνικού Συμφέροντος. Υποστήριξη και προστασία της ελληνικής αστικής τάξης, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων.
• Προστασία του Πολίτη του Εθνικού Συμφέροντος και του Συντάγματος