Νέα επικαιροποιημένη μελέτη διαπιστώνει έλλειψη αμεροληψίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μάι 3, 2023 | Επικαιρότητες, Κοινωνικά, Νομικά

H κάτωθι αναλυτική έρευνα αποτελεί μια περαιτέρω εμβάθυνση και επικαιροποίηση μιας παλαιότερης μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2020 με θέμα την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο! Πρόκειται για δικαιοδοτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης που αποφαίνεται επί ζητημάτων του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεσμεύει με τις αποφάσεις του 46 κράτη-μέλη (μετά την αποχώρηση της Ρωσίας).

Η επικαιροποιημένη μελέτη αναδεικνύει μια σειρά από δομικά προβλήματα που επηρεάζουν σημαντικά την αμεροληψία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου και αποφαίνεται ότι δεν συντρέχουν οι ελάχιστες διαδικαστικές προϋποθέσεις των εθνικών ή άλλων υπερεθνικών δικαστηρίων που εξασφαλίζουν την αμεροληψία των Δικαστών.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι Νομικές Σχολές στη χώρα μας οφείλουν να συζητήσουν εκτενώς τα εξαιρετικά σοβαρά ευρήματα της μελέτης και να ξεκινήσουν εκστρατείες ενημέρωσης στους νομικούς όλης της χώρας.

ECLJ-Report-The-Impartiality-of-the-ECHR-Concerns-and-Recommendations-April-2023

 

πηγή

 

 

Ανακοινώσεις

1 Comment

  1. Christos SOTIRIOU

    Το ΝΑΤΟ, ΤΟ ΟΗΕ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, UNICEF, είναι όλα όργανα των ΗΠΑ τα οποία μέγιστως χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Επίσης οι ΗΠΑ δεν είναι μέλη του Συμβουλίου Ανθρώπινων δικαιωμάτων, ούτε του , UNICEF, ούτε το “Παγκόσμιου Δικαστήριου, γιατί δημιουργήθηκαν για τούς αντιπάλους των ΗΠΑ.
    Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι εγκληματίες πολέμου από τις ΗΠΑ. Κοιτάξτε Ιράκ Αφγανιστάν, Συρία Λιβύη Σερβία καί σχεδόν όλα τα κράτη έχουν υποστεί εγκλήματα πολέμου από τις ΗΠΑ. Όμως ποτέ δεν δίκασαν έναν Αμερικανό.
    Όταν το ο Ιράκ έμεινε ακλόνητη στο Ιρακινό δίκαιο οι Αμερικανοί αποχώρησαν.

    Reply

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Άρθρα