Δελτίο τύπου ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ

Μαρ 23, 2023 | Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου ΕΛΔΔΙΕΣ

Κυριακή 20/3/2023

Πεπραγμένα των ανθρώπων του Δικτύου Ελληνισμού, που εκφράζονται μέσα στην κοινωνία μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ), με την επωνυμία – αρκτικόλεκτο ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ (Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης) για το έτος 2022.

Η ΕΛΔΔΙΕΣ συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

1. Κατάθεση αιτήματος στον Ε.Ο.Φ για λήψη δειγμάτων των εμβολίων κατά της covid-19, με σκοπό τον έλεγχο αυτών από ανεξάρτητα βιοχημικά εργαστήρια.
2. Κατάθεση αναφοράς στον πρωθυπουργό υπέρ της επιστροφής στην εργασία τους των υγειονομικών σε αναστολή.
3. Κατάθεση αναφοράς στον πρωθυπουργό για το πρόστιμο στους πολίτες των 60 και άνω με κύριο αίτημα την κατάργησή του.
4. Κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ υπέρ της επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή στις εργασίες τους.
5. Κατάθεση δύο ομαδικών αγωγών κατά του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών για το πρόστιμο των 60 και άνω.
6. Οικονομική ενίσχυση σε υγειονομικούς σε αναστολή, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
7. Ενίσχυση του νομικού αγώνα των υγειονομικών σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.
8. Ενίσχυση στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων, μέσω της νομικής μας ομάδας των 28 δικηγόρων από όλη σχεδόν την Ελλάδα, που βάλλονταν αλλά και συνεχίζουν να βάλλονται από το καθεστώς Μητσοτάκη. Ενίσχυση των ιερέων που έχουν μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος μέσω της νομικής μας ομάδας.
9. Κάλυψη εξόδων μετακίνησης στην Αθήνα των υγειονομικών σε αναστολή για την συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο υγείας.
10. Προβολή μέσα από τα κανάλια του Δικτύου Ελληνισμού όλης της αλήθειας για την υγειονομική δικτατορία. Ψυχολογική στήριξη όλων των διωκόμενων του καθεστώτος.
11. Οικονομική ενίσχυση της παραγωγής του δεύτερου ντοκιμαντέρ με την επωνυμία «Κορωνοκρατία 2, μάσκες και τεστ» του Κωνσταντίνου Θειόπουλου.
12. Διαμεσολάβηση έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με γιατρούς εκτός του αφηγήματος της κυβέρνησης οι ασθενείς που είχαν ανάγκη νοσηλείας.
13. Συμμετοχή των μελών της ΕΛΔΔΙΕΣ αλλά και ολοκλήρου του Δικτύου Ελληνισμού σε κάθε αντικαθεστωτική συγκέντρωση-διαμαρτυρία.
14. Αγορά αμαξιδίου σε ασθενή με αναπηρία που το είχε ανάγκη.
15. Οικονομική ενίσχυση στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ των Λαζάρου και Νέλλης Ψαρού με θέμα τις πυρκαγιές της Εύβοιας.
16. Συνέχιση της λειτουργίας του Ελεύθερου Ελληνικού Σχολείου (ΕΛΕΣ) με διαδικτυακά μαθήματα με την επιμέλεια των καθηγητών, μελών της ΕΛΔΔΙΕΣ, κ.Μαρίας Ρεντάκη, και τη συνδρομή των κ.Ιωάννη Γεωργίου και κ.Αθανασίου Παπαδόπουλου. Τα μαθήματα είναι τα εξής: Αρχαία ελληνική γλώσσα, Ηροδότου Ιστορίαι, Ψαλτική τέχνη και βυζαντινή μουσικολογία, Ψυχική υγεία (Θωρακίζοντας την ψυχική μας υγεία). Γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και είναι ελεύθερη η παρακολούθηση αυτών για όσους το επιθυμούν.

Για την ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ,

ο γραμματέας,

Θεοδόσης Θεοδοσούδης

Ανακοινώσεις

0 Comments

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Άρθρα