Αντώνης Φώσκολος: Στην Ελλάδα θα βρεθεί τόσο φ. αέριο & πετρέλαιο που θα αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης

Ιαν 27, 2023 | Εθνικά, Οπτικοακουστικό υλικό

Ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά σχολιάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης (βοηθούσης της ανάγκης ένεκα συγκυρίας και της αλλαγής συσχετισμών διεθνώς στα ενεργειακά…) να προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες και τη χαρακτηρίζει απολύτως θετική και κομβική εξέλιξη.

Η εκτίμησή του είναι ότι οι ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα εντοπιστούν είναι τέτοιες που θα αλλάξουν τον ευρωπαϊκό αλλά και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Θεωρεί ότι τα κοιτάσματα σε μία μόνο από τις υπό έρευνα περιοχές είναι μεγαλύτερα από αυτά της Αλάσκας και συνολικά οι ποσότητες του ελλαδικού χώρου περισσότερες από αυτές στον Κόλπο του Μεξικού ακόμα και του Αραβικού Κόλπου.

Πιστεύει ότι ποσότητες φυσικού αερίου ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και σε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που θα αλλάξουν το στρατηγικό status της Ελλάδας και της Κύπρου και θα απεξαρτήσουν πλήρως ενεργειακά την Ευρώπη από τη Ρωσία.

Ανακοινώσεις

0 Comments

Submit a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Άρθρα

25η Μαρτἰου 1821: ἄγγελμα Σωτηρίας τοῦ ἀνθρώπινου γένους καί Ἐλευθερίας τοῦ Ἑλληνισμοῦ

25η Μαρτἰου 1821: ἄγγελμα Σωτηρίας τοῦ ἀνθρώπινου γένους καί Ἐλευθερίας τοῦ Ἑλληνισμοῦ

Γράφει ὁ Παναγιώτης Μυργιώτης Ἀγάλλεται καὶ πανηγυρίζει  ἡ Ὀρθοδοξία καὶ σύμπας ὁ Ἑλληνισμός....