Αντικανονική απομάκρυνσή του π. Αντωνίου Στυλιανάκη

Ιούλ 3, 2021 | Ανακοινώσεις

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας

για την αντικανονική απομάκρυνσή του π. Αντωνίου Στυλιανάκη

από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Λάβαμε διαδικτυακά το ακόλουθο μήνυμα (27/6/2021), που αφορά τον π. Αντώνιο Στυλιανάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Γράφει ο συντάκτης του μηνύματος, προτρεπτικά: «θερμή προσευχή για τον πατέρα Αντώνιο Στυλιανάκη, ο οποίος διώκεται συστηματικά εδώ και καιρό κι από αύριο δεν θα λειτουργεί στον Αγ. Αθανάσιο και δεν θα ανήκει σε άλλη ενορία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα καθορίζει κάθε εβδομάδα…ΑΝ και ΠΟΥ θα λειτουργήσει…. Ας επιτρέψει ο καλός Θεός ό,τι καλύτερο για τον στοργικό ποιμένα μας και τον Άξιο Λευϊτη Του! Ει ο Θεός μεθ’ ημών…. ΟΥΔΕΊΣ καθ’ ημών…..!».

Ακολούθως, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον π. Αντώνιο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός της κλήσης του από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου του επεδόθη εγγράφως απόφαση ότι, από εδώ και στο εξής, θα τελεί στη διάθεση της Μητροπόλεως, χωρίς σταθερή ενοριακή έδρα και μάλιστα με την (έγγραφη) προτροπή περί αλλαγής Μητροπόλεως σε διάστημα το πολύ 30 ημερών!

Τούτη η ανεξήγητη στάση απέναντι σε έναν καταξιωμένο Πνευματικό, ο οποίος στηρίζει και εμπνέει τόσο κόσμο, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, φανερώνει ότι όλες αυτές οι ενέργειες εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δίωξης του προσώπου του από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Διότι, ο π. Αντώνιος, καθόλη τη διάρκεια των μέτρων covid, δεν συνηγόρησε στην εφαρμογή αντικανονικών μέτρων εντός των Ιερών Ναών, δηλαδή μέτρων που αντιτίθενται 2

στους Ιερούς Κανόνες, στο Νόμο και στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Αντίθετα, εφάρμοσε τα προβλεπόμενα στους Ιερούς Κανόνες τα οποία κατοχυρώνονται εκ του Συντάγματος και εκ του Νόμου (βλ. χαρακτηριστικά άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος) .

Ο π. Αντώνιος «επόμενος τοις Αγίοις Πατράσι», καθόλη τη διάρκεια των μέτρων covid στήριξε την Πίστη των Χριστιανών στην παντοδυναμία του Υιού του Θεού και όχι στη φοβία του κορωναϊού. Με σθένος και παρρησία διακήρυττε το αυτονόητο εκκλησιαστικώς, περί του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που αγιάζει τον άνθρωπο ολοτελώς, δηλαδή ψυχικώς και σωματικώς, «εις ίασιν ψυχής τε και σώματος».

Όλη αυτή η δίωξη που υφίσταται έρχεται σε αντίθεση και με το άρθρο 37, παράγραφος 7, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νόμος 590/77), όπου εκεί σημειώνεται, ότι τακτικός εφημέριος μετατίθεται ή με αίτησή του ή με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ή λόγω επιβληθείσας τελεσίδικης ποινής εκ του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στην περίπτωση του π. Αντωνίου δεν υφίσταται κάποιος από τους τρεις λόγους. Συνεπώς, το έγγραφο περί διαθέσεως του κρίνεται νομικά έωλο, ηθικά δε απαράδεκτο.

Η απόφαση, λοιπόν, απομάκρυνσής του από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου εκκλησιαστικά κρίνεται ως πειρασμική, δημιουργώντας μεγάλο σκανδαλισμό στους πιστούς, για τον οποίο ο Κύριος τονίζει ότι «ουαί […] δι’ ου το σκάνδαλον έρχεται» (ΜτΘ, 18,7). Για δε το νομικό μέρος η εν λόγω απόφαση είναι παντελώς αβάσιμη και έωλη.

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε, ως Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, την παραμονή του π. Αντωνίου Στυλιανάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, προς συνέχιση της στήριξης των πιστών και επιφυλασσόμαστε για επικείμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Προς αποκατάσταση της διασαλευθείσας τάξεως και προς αποφυγή ευρύτερου σκανδαλισμού, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Η συντακτική ομάδα

του «Δικτύου Ελληνισμού»

______

Προτρέπουμε τους φίλους και γνωστούς μας

α)Να πάρουν τηλέφωνο στην Ι.Μ. Θεσ/νίκης και να διαμαρτυρηθούν έντονα αλλά κόσμια

β)Να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους την επιστολή και να την αποστείλουν στην Μητρόπολη από το προσωπικό τους mail.

 

κατεβασμα επιστολησ

στοιχεια ι.μ. θεσσαλονικησ

__________________

Ἡ ἐπιδιωκόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη καί τό μέλλον τῆς ἀνθρωπότητας

 

Κυριακή 4 Ἰουλίου 2021, 5:00 μ.μ.   Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης

Καλοῦμε τα μέλη και τούς φίλους του Δ.Ε. να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για την ενότητα του Ελληνισμού και την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην παρούσα Ιατρική δολοφονία του ελληνικού λαού, στην κατάργηση της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.

 

Η επιδιωκόμενη Νεα Παγκόσμια Τάξη και το μέλλον της ανθρωπότητας
Η ευθύνη των Ελλήνων και των σκεπτόμενων ανθρώπων στην Ευρώπη και διεθνώς.

Τρόποι αυτοοργάνωσης για την διάσωση του πολιτισμού και του ανθρώπου .

Η συζήτηση θα διαδοθεί διαδικτυακά στον απανταχού Ελληνισμό

Επίσης η διαδικτυακή εκπομπή της Κυριακής θα μεταδοθεί από τα Πετροκέρασα όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν και διαδικτυακά όσοι θέλουν.

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ-1

A. Σύνδεση μέσω YouTube2

Γιά σύνδεση μέσω YouTube, πιέστε τoν παρακάτω σύνδεσμο

ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE 2

B. Σύνδεση μέσω Facebook

Γιά σύνδεση μέσω Facebook, πιέστε τoν παρακάτω σύνδεσμο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ FACEBOOK

Γ. Σύνδεση μέσω Ζοοm

Προϋπόθεση συμμετοχής, μόνο με ανοικτές κάμερες, πιέστε τoν σύνδεσμο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ZOOM

Δ. Σύνδεση μέσω Τwitch

Γιά σύνδεση μέσω Τwitch, πιέστε τoν παρακάτω σύνδεσμο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ TWITCH

Ανακοινώσεις

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Άρθρα

16ον Μάθημα Ε.Ρ.Ο.Σ. Ἑλληνικό–Ρωμαίικο καὶ Ὀρθόδοξο Σχολεῖο. Τί σημαίνει τό 1821 γιά τούς Ἕλληνες καί γιά ὅλη τήν ἀνθρωπότητα;   Γιατί οἱ Ἐλληνες δέν πρέπει νά ξεχνοῦν τήν ἱστορία τους;   Γιατί εἶναι ἁμαρτία νά ξεχνᾶς.  Τρίτη, 26 Mαρτίου 2024 καὶ κάθε Τρίτη 9:00 μ.μ.:

16ον Μάθημα Ε.Ρ.Ο.Σ. Ἑλληνικό–Ρωμαίικο καὶ Ὀρθόδοξο Σχολεῖο. Τί σημαίνει τό 1821 γιά τούς Ἕλληνες καί γιά ὅλη τήν ἀνθρωπότητα; Γιατί οἱ Ἐλληνες δέν πρέπει νά ξεχνοῦν τήν ἱστορία τους; Γιατί εἶναι ἁμαρτία νά ξεχνᾶς. Τρίτη, 26 Mαρτίου 2024 καὶ κάθε Τρίτη 9:00 μ.μ.:

                                                            Μαθήματα στὸ διαδικτυακὸ Σχολεῖο...