Ὀλιγόπιστε, εἰς τί ἐδίστασας;

16 Μάι, 2020 | Άρθρα - Μελέτες

Κριτική ανάγνωση και σχόλια στο άρθρο του αρχιμ. πατρός Χρυσόστομου Παπαδάκη και στην επιστολή του ιερομονάχου Ευθυμίου.

Γιώργος Παύλος

π. καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ

Περίληψη

 

Εάν η Τουρκία είχε κηρύξει πόλεμο εναντίον της Ελλάδος τι θα κάναμε. Θα μέναμε κλεισμένοι στα σπίτια λόγω κορωνοϊού; Προφανώς όχι. Θα ασφαλίζαμε όσο καλύτερα τις ευάλωτες ομάδες και θα τρέχαμε να σώσουμε την πατρίδα μας. Τώρα συνέβη πολύ χειρότερος πόλεμος και εισβολή από μια άλλη χώρα. Αυτό κάνουν πολλές χώρες όπως η Σουηδία η Νορβηγία  κλπ. Διότι τώρα καταστρέφεται όλη η κοινωνία και καταρρέει η εθνική οικονομία, όπως πολλοί δημοσιογράφοι και επιστήμονες προβλέπουν και δείχνουν.  Δυστυχώς όμως, όλα τα γεγονότα δείχνουν πως ο στόχος του κορωνοϊού δεν είναι μόνο οι άνθρωποι και η οικονομία. Στόχος του κορωνοϊού είναι να εκδιωχθεί ο Χριστός από τον Κόσμο και την ιστορία. Για όσους μπορούν να βλέπουν πίσω από τις φτιαχτές και σκηνοθετημένες επιφάνειες, είναι σαφές πως ο κορωνοϊός είναι το άλλοθι για τον διωγμό του Χριστού από τον κόσμο και την ιστορία. Ο κορωνοϊός αποσταθεροποιεί τον πλανήτη και την οικονομία. Έτσι επιβάλλεται παγκόσμια δικτατορία και Νέα Παγκόσμια Τάξη, σκοπός της οποίας είναι η εξαφάνιση του Χριστιανισμού, και κυρίως της Ορθοδοξίας από την ιστορία. Για αυτό η ευθύνη της εκκλησιαστικής ιεραρχίας είναι μέγιστη. 

 

Η Κτιστή Φύση είναι μια αρμονική ροή συμβάντων και υλοποίηση λόγων και πληροφορίας. Η επιστήμη, όλο και περισσότερο, αντιλαμβάνεται το έλλογο του κόσμου φύση. Κανένα φυσικό συμβάν δεν συμβαίνει δίχως να διέπεται από βαθύ λόγο και σκοπό. Όπως λέει ο πατήρ Ανανίας των Εξαρχείων,  η τύχη είναι το καλλιτεχνικό όνομα του Θεού.  Οι φυσικοί νόμοι δεν είναι άλλο από τα χέρια του Θεού, που διαρκώς δια των Ακτίστων Ενεργειών Του, Δρα μέσα στο κτιστό, κρατώντας το διαρκώς στο είναι πάνω από το μηδέν και το μη ον. Η αρρώστια είναι αποτέλεσμα της πτωτικής φύσης του ανθρώπου. Ο άνθρωπος αρρώστησε προς θάνατο και έτσι αρρώστησε και υπολειτουργεί όλη η κτίση. Όλα τα όντα δια του ανθρώπου ενεπλάκησαν με την αρρώστια και τον θάνατο. Οι ιοί και τα μικρόβια δεν προκαλούν ασθένειες αν ο άνθρωπος δεν είναι χωριστός του Θεού. Όπως τα θηρία δεν επιτίθενται στους ανθρώπους του Θεού αλλά τους υπηρετούν και τους υποτάσσονται.

Οι μεγάλοι ασκητές μας το δείχνουν στους βίους των. Μια αρκούδα υπηρετούσε τον άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ και τόσα άλλα θαυμαστά από τους βίους των Αγίων.  Η δυτική παπική θεολογία, μέσω του Νεοπλατωνισμού και του γερμανισμού, αχρήστεψε τόσο την Ελληνική Φιλοσοφία όσο και την Ορθόδοξη Θεολογία. Έτσι ενοχοποιεί και τον Θεό και τον άνθρωπο ως φύση, σώμα ψυχή. Χωρίζει το σώμα από την ψυχή και εισάγει περίεργες και δαιμονιώδες μεσαιωνικές ιεραρχίες και δυϊσμούς. Ο δυτικός σχολαστικός χριστιανισμός στην βάση του είναι αιρετικός και εξουσιαστικός Χριστιανισμός, αρνούμενος την Θεολογία των Ακτίστων Ενεργειών και της Ακτίστου Υποστατικής Χάριτος, ενώ ομιλεί για κτιστή χάρη και κτιστή σωστική ενέργεια. Έτσι μιλά για έναν ουσιοκρατούμενο νομοκρατούμενο και απρόσωπο εν της πράγμασι Θεό, εκδικητή, τιμωρό, φυλακισμένος ο Ίδιος, στον απόλυτο νόμο και την ουσία του.  Στην ουσία η Δύση εισάγει αυτό που πολλοί δυτικοί μελετητές ονόμασαν χριστιανικό αθεϊσμό. Το πρόβλημα του δυτικού ανθρώπου, που έχει πλέον καταστεί παγκόσμιο πρόβλημα, δεν είναι άλλο από το πρόβλημα μιας αιρετικής θεολογίας και μιας αιρετικής εκκλησιολογίας, που γέννησαν την αιρετική δυτική πολιτειολογία, επιστημολογία και τεχνολογία. Οι ασκητές της Ερήμου ζώντας στο έπακρο την δυνατότητα και δεκτικότητα του ανθρώπου προς Θέωση φανερώνουν την Δύναμη της Εκκλησίας και του Θεού να μεταμορφώνει το κτιστό, το σώμα την ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου, στην προπτωτική των κατάσταση. Και δια του ανθρώπου να μεταμορφώνει όλο το κτιστό Σύμπαν την Φύση και τον υλικό, ορατό και αόρατο δημιουργημένο κόσμο. Και όλα αυτά αφού ο Όλος Θεός σαρκώθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε, στο πρόσωπο του Χριστού, του Ενός της Τριάδος. Έτσι η Αγία Τριάδα δια του Χριστού προσέλαβε όλη την πεπτωκυία κτιστή φύση ενυποστάτως και την ξανά στεφάνωσε με την Θεία και Άκτιστο Δόξα και Δύναμη. Για αυτό το Πάσχα είναι η Απόλυτη και Αναμφισβήτητη  Εορτή  εορτών και Πανήγυρις πανήγυρεων.

 

Η Θεία Λειτουργία είναι το Παν της Εκκλησίας. Εδώ στην Θεία Λειτουργία, το Κτιστό συναντάται, μεταμορφώνεται και σώζεται από το Άκτιστο. Εδώ, στο Υπέρτατο αυτό Μυστήριο του Μυστηρίου της Εκκλησίας, είναι Παρών Όλος ο Τριαδικός και Υποστατικός και Ζων Θεός δια του Σαρκωθέντος, Σταυρωθέντος και Αναστάντος Θεού Λόγου. Το Πάσχα αυτό, το έτος 2020, διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, ήταν η κρίση όλων μας. Κλήρου και λαού. Επιστημόνων και πολιτικών. Στην ουσία προδώσαμε, όπως ο Πέτρος τον Χριστό, μπροστά στον φόβο του θανάτου της αρρώστιας και μιας παιδίσκης. Τρεις φορές αρνήθηκε ο Πέτρος τον Χριστό από τον φόβο. Και όταν ο Χριστός στο σπίτι του Αρχιερέως εστράφη και κοίταξε τον Πέτρο, τότε ο Πέτρος θυμήθηκε τα λόγια του Χριστού, πως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές θα τον αρνηθεί. Και βγήκε και έκλαψε πικρά. Ο Χριστός περιμένει τώρα από όλους εμάς τους φοβισμένους και τρομοκρατημένους νεοέλληνες, κλήρο και λαό, να ξαναβρούμε το θάρρος μας, να κλάψουμε πικρά για την προδοσία μας, για να μας δώσει το πρώτο θάρρος και την πρώτη Δόξα του, να τον ομολογήσουμε και πάλι αφόβως, ενώπιον του πεπτωκότος κόσμου. Να τον ομολογήσουμε Θεόν Φανερωθέντα εν Σαρκί και Αναστάντα εκ νεκρών.

 

Ο πατήρ Χρυσόστομος Παπαδάκης, τρομαγμένος στο έπακρο και ο ίδιος από τον κορωνοϊό, σηκώνει το χέρι και κουνά με νόημα ή και με απειλή, το δάκτυλο εναντίον ενός αγιορείτου ασκητού, ο οποίος μετά από 50 χρόνια σιωπής και άσκησης στην έρημο του Αγίου Όρους, μας λέει, αδέρφια μου μην φοβάστε. Ανοίξτε τις Εκκλησίες. Λειτανεύστε τις Άγιες Εικόνες. Κλάψτε, μετανοείστε και προσευχηθείτε ενώπιον της Παναγίας, του Χριστού  και των Αγίων του. Μην αφήσετε το «θηρίο» να σας σφραγίσει με εμβόλια και τσιπάκια. Σαφώς ο πατήρ Ευθύμιος δεν αγνοεί πως η επιστήμη και η ιατρική είναι και αυτές δώρα Του Θεού και Θεία ευλογία. Πότε όμως; Όταν δεν υποτάσσονται στο κακό και δεν περιφρονούν τον Χριστό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το, δήθεν, ενδιαφέρον μας για τους αρρώστους, που μπορεί να πεθάνουν από τον κορωνοϊό. Όπως ο Ιούδας, που από το δήθεν ενδιαφέρον του για τους πτωχούς, τελικώς επρόδωσε τον Χριστό. Όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά κάθε θάνατος και από οιαδήποτε αιτία είναι τραγικό γεγονός. Αυτό δεν σημαίνει πως καταργούμε το Πάσχα και την Θεία Λειτουργία και κλειδώνουμε τις Εκκλησίες. Υπάρχουν πολλοί και ασφαλείς ιατρικά τρόποι και τους αρρώστους και τους ευπαθείς αδερφούς μας να προστατέψουμε και το Πάσχα και η Θεία Λειτουργία και η Θεία κοινωνία να μην απαγορευθούν. Τα υποδείξαμε με πολλές μας επιστολές προς την Πολιτεία, προς τον Αρχιεπίσκοπο και προς την Ιεραρχία. Όμως η οκνηρία και η αμαρτωλή μας υποταγή σε μια εξίσου αμαρτωλή πολιτεία, μας οδήγησαν να αρνηθούμε εν τοις πράγμασι, κλήρος και λαός, την Ανάσταση του Χριστού. Να φοβηθούμε να μαρτυρήσουμε, να δοξάσουμε και να εορτάσουμε τον Αναστάντα Κύριο μας. Και μη αντέχοντας ο ένοχος εαυτός μας αυτή την πτώση, στρέφεται εναντίον ενός ασκητού που με πολλή ταπείνωση, ενδιαφέρον αδερφικό, με πολύ  σεβασμό, αγάπη και παρρησία μας ζητά να πάψουμε να φοβούμεθα.

 

Πολλοί εκκλησιαστικοί αλλά και λαϊκοί θεολόγοι και άλλοι, που τώρα όπως και ο πατήρ Χρυσόστομος Παπαδάκης, δείχνουν υπέρμετρο ενδιαφέρον για τα θύματα του κορονοϊού, δεν πείθουν για την αυθεντικότητα του ενδιαφέροντος των. Διότι δεν έδειξαν και δεν δείχνουν αντίστοιχο ενδιαφέρον για άλλα και πολυπληθέστερα ανθρώπινα θύματα είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς. Θυμίζουμε τις χιλιάδες ανθρώπων που έχουν αυτοκτονήσει μέχρι σήμερα μετά την επιβολή των Μνημονίων. Ομοίως για εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των εκτρώσεων. Για τους ανέργους και τους συνταξιούχους που αδυνατούν να ζήσουν. Για τα υποσιτιζόμενα παιδιά που από την πείνα πέφτουν αναίσθητα στα προαύλια και στις αίθουσες των σχολείων. Για τις χιλιάδες νέων Ελλήνων που έχουν ξενιτευτεί σε μακρινές χώρες για να επιβιώσουν. Το χειρότερο δε, δεν φαίνεται ουδόλως να ανησυχούν για τα θύματα των επιβαλλόμενων μέτρων που θα οδηγήσουν και ήδη έχουν οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση όλη την χώρα. Οι ειδικοί προβλέπουν σε εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα και τους θανάτους  που θα προκληθούν από την κατάρρευση της οικονομίας και την έλλειψη ακόμη και τροφίμων. Ούτε ανησυχούν για τον επικείμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που φαίνεται προ των θυρών της ανθρωπότητας και ο οποίος θα προκληθεί από την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων του κορωνοϊού, ο οποίος  θα στοιχήσει δισεκατομμύρια νεκρών. Θυμίζουμε μερικούς αριθμούς θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 4,071,818 Communicable disease deaths this year(θάνατοι από μεταδοτικές ασθένειες αυτό τον χρόνο )

152,597 Seasonal flu deaths this year(θάνατοι εποχιακής γρίπης αυτό τον χρόνο )

2,384,131 Deaths of children under 5 this year(θάνατοι παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών αυτό τον χρόνο)

13,333,918 Abortions this year(θανάτωση παιδιών στην κοιλιά της μάνας των αυτό τον χρόνο)

96,948  Deaths of  mothers during birth this year(θάνατοι μητέρων στην γέννα)

527,279 Deaths caused by HIV/AIDS this year(θάνατοι από ιό AIDS αυτό τον χρόνο )

2,576,048 Deaths caused by cancer this year(θάνατοι από καρκίνο αυτό τον χρόνο )

307,662 Deaths caused by malaria this year(θάνατοι από ελονοσία αυτό τον χρόνο )

1,567,986 Deaths caused by smoking this year(θάνατοι από το κάπνισμα  αυτό το χρόνο )

784,488 Deaths caused by alcohol this year( θάνατοι από αλκοόλ αυτό το χρόνο)

336,350 Suicides this year (αυτοκτονίες αυτό τον χρόνο )

423,406 Road traffic accident fatalities this year(θάνατοι από τροχαία αυτό τον χρόνο)

 

Σύνολο θανάτων περίπου 26.500.000. Δηλαδή περίπου 26 εκατομμύρια και μισό.

 

Ας συγκριθούν αυτοί οι αφύσικοι θάνατοι εξαιρώντας τους θανάτους λόγω πολέμων για την εκμετάλλευση των υπανάπτυκτων χωρών από τις πολιτισμένες δυτικές χώρες με τους θανάτους λόγω κορωνοϊού:

 

191,423 θάνατοι λόγω κορωνοϊού αυτό τον χρόνο.

 

Ειδικοί επιστήμονες έχουν δείξει πως η θνησιμότητα λόγω κορωνοϊού είναι πολύ μικρότερη από την εποχιακή γρίπη και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως ένας στους 150 θανάτους δηλαδή το  0.8% των μη φυσικών θανάτων αντιστοιχούν στον κορωνοϊό. Και αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ) το ονόμασε πανδημία αφού, άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας και αφού βέβαια άφησε να περάσει πολύτιμος χρόνος πριν ειδοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την εκκίνηση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα.

Τα δεδομένα αυτά βαθμιαία δικαιώνουν τον διεθνούς κύρους Έλληνα επιστήμονα Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος πολύ εγκαίρως μίλησε για φιάσκο του αιώνα όσον αφορά την πανδημία αυτού του κορωνοϊού. Επομένως είναι σαφές πως τα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα του κορωνοϊού στηρίζουν ένα προκατασκευασμένο και καλά στημένο ψεύδος που οδηγεί κατευθείαν στην αποσταθεροποίηση όλου του πλανήτη. Άνθρωποι όπως ο πατήρ Χρυσόστομος που διαιωνίζουν την κρατική τρομοκρατία και την τρομοκρατία των ΜΜΕ, υποβαθμίζοντας συγχρόνως την λειτουργική ζωή και την δύναμη της Εκκλησίας, σαφώς έχουν πολύ περιορισμένη αντίληψη και όραση της παγκόσμιας πραγματικότητας. Ότι δηλαδή, τα παράλογα και χωρίς διάκριση μέτρα για τον κορωνοϊό, καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία και θα προκαλέσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκατόμβες θανάτων, πολέμους και παρεπόμενες μολυσματικές ασθένειες λόγω έλλειψης τροφίμων η φαρμάκων, όχι μόνο σε άτομα μεγάλης ηλικίας με ήδη κλονισμένη υγεία από υποκείμενα νοσήματα, όπως προκαλεί ο  κορωνοϊός αλλά σε όλες τις ηλικίες. Επιπλέον, αγνοεί ο πατήρ Χρυσόστομος την εργαλειοποίηση του κορωνοϊού όχι μόνο για την τρομοκράτηση της ανθρωπότητας να δεχθεί υποχρεωτικά και άκρως επικίνδυνα εμβόλια, όπως δείχνουμε ακολούθως, αλλά το πλέον επικίνδυνο όλων. Να δεχθεί η ανθρωπότητα να θυσιάσει την ελευθερία της, επιστρέφοντας στον μεσαίωνα και στην φεουδαρχία αποδεχόμενη την παγκόσμια δικτατορία και αστυνόμευση των πέντε δέκα μεγιστάνων του χρήματος που ελέγχουν το διεθνές τραπεζικό σύστημα, αλλά και τις εθνικές κυβερνήσεις, καταργώντας κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας. Αγνοεί επικίνδυνα ο πατήρ Χρυσόστομος, πως καταργείται μέσω του κορωνοϊού το πολυτιμότερο αγαθό που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο. Δηλαδή το αυτεξούσιο και η ελευθερία τού προσώπου του. Ακόμη χειρότερα, αγνοεί ο ίδιος, πως μέσω του κορωνοϊού επιταχύνεται η διαδικασία πλήρους υποταγής της Εκκλησίας στην Πολιτεία και η κατάρρευση του Ορθόδοξου και Συνοδικού τρόπου Αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας. Στην ουσία δυτικοποιείται, αν δεν αντιδράσει εγκαίρως ο εκκλησιαστικός κόσμος, πλήρως η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, αλλά και άλλες ορθόδοξες εκκλησίες,  χάνοντας την Συνοδική της Αυτοτέλεια. Ας σημειωθεί πως ο κορωνοϊός δεν βλάπτει ανθρώπους με υγειές ανοσοποιητικό σύστημα ακόμη και μεγάλης ηλικίας. Επομένως ο πατήρ Χρυσόστομος θύμα ο ίδιος των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ, που πληρώθηκαν με πολλά εκατομμύρια για να εξαπολύσουν την τρομοκρατία των, προκαλεί ως εκκλησιαστικός άνδρας άλογη φοβία στους ανθρώπους και στοχοποιεί ασκητές όπως ο πατήρ Ευθύμιος, που προσπαθούν να στηρίξουν τον ψυχισμό των ανθρώπων και να μας επαναφέρουν στην Ορθόδοξη στάση και στο Ορθόδοξο ήθος  απέναντι στην ασθένεια και στην ζωή.

 

Αναλυτικότερα

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η εξ αυτής απορρέουσα Ορθόδοξη Θεολογία είναι ο Μόνος Δρόμος για να σωθεί ο κόσμος και ο άνθρωπος, όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από κάθε άλλο θάνατο σωματικό ψυχικό πνευματικό. Η απόκλιση του δυτικού ανθρώπου από τον Ελληνικό και Ορθόδοξο πολιτισμό οδήγησε σε έναν εκφυλιστικό, φεουδαρχικό, εγωκεντρικό τεχνολογικό και αυταρχικό πολιτισμό.  Όταν αρρωστήσει η ψυχή του ανθρώπου τότε αρρωσταίνει και το σώμα. Αντίστοιχα όταν αρρωστήσει το πνεύμα μιας κοινωνίας τότε έρχονται επιδημίες πόλεμοι και ότι άλλο εκφυλιστικό. Δεν προκαλεί Θεός πανδημίες, αρρώστια και ό,τι άλλο κακό. Απλώς ο Θεός εμποδίζεται από τις επιλογές μας να μας προστατεύσει. Έτσι η φύση υπολειτουργεί. Οι Θεολόγοι αγνοούν αυτό που η σύγχρονη επιστήμη αντιλαμβάνεται. Την συσχέτιση όλων με όλα. Αυτό το λέμε μη Γραμμικότητα και Ολιστικότητα. Ο Θεός ενεργεί διαρκώς μέσα στον κτιστό κόσμο. Ζούμε διαρκώς μέσα στο θαύμα. Ότι αναπνέουμε, περπατάμε σκεπτόμεθα. Αν ο Θεός πάψει να ενεργεί, όλα θα πέσουν στο μηδέν. Όταν ο άνθρωπος χωρίζεται αυτεξούσια από τον Θεό, τότε ο Θεός εμποδίζεται να προστατέψει τον άνθρωπο και τον κόσμο. Διότι ο Θεός είναι Ζωντανός Θεός που σέβεται το αυτεξούσιο και την Ελευθερία. Εκδιώκοντας τον Θεό από τον κόσμο διώκουμε την υγεία του κόσμου. Δεν χωρίζεται το σώμα από την ψυχή. Ο Θεός είναι η πηγή της ζωής και της υγείας. Αυτά δεν κατανοούν πολλοί σύγχρονοι εκκλησιαστικοί, όπως και ο πατήρ Παπαδάκης και έτσι βάζουν την επιστήμη πάνω από τον Θεό και την Εκκλησία. Για αυτό το κλείσιμο των εκκλησιών και ο αποκλεισμός των ανθρώπων από την Θεία Λειτουργία είναι η αιτία πολλών κακών. Διότι εκδιώκουμε τον Χριστό από την ιστορία. Εκδιώκουμε την Πηγή της Ζωής και της Υγείας.

Έχουμε χωρίσει το σώμα από την ψυχή και την ύλη από τον Θεό. Περιφρονούμε τον Χριστό κατ’ ουσίαν. Προφανώς και η επιστήμη και η τεχνολογία είναι δώρο του Θεού αλλά όταν αγιάζονται στην Θεία Λειτουργία. Ο πατήρ, νυν Άγιος  Πορφύριος έλεγε, πως αν ένα φάρμακο το βάλω πάνω στην Αγία Τράπεζα όταν λειτουργώ, τότε αυτό γίνεται πολύ πιο δραστικό και ωφέλιμο από ό,τι είναι από μόνο του. Η Άκτιστος Θεία και Προσωπική Ενέργεια του Τριαδικού και Υποστατικού Θεού προσδίδει άλλη δύναμη στην ύλη πέραν της φυσικής της δύναμης. Η δυτική εκκλησιολογία και θεολογία έχουν εκπέσει από αυτή την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της Ανατολικής Ορθόδοξης Θεολογίας και Εκκλησίας. Αυτή είναι η επικίνδυνη δυτικοποίηση, προτεσταντικοποίηση και παπικοποίηση της Ορθοδοξίας, τα αποτελέσματα της οποίας τα ζούμε με τραγικό τρόπο σήμερα. Διότι ο δυτικός Χριστιανισμός, εννοούμε το θεολογικό, εκκλησιολογικό και φιλοσοφικό του υπόβαθρο, κατ’ ουσίαν έχει εκδιώξει τον Χριστό και τον Υποστατικό Τριαδικό και Ζώντα Θεό από την ιστορία. Έχει θρησκειοποιηθεί η Εκκλησία και,έχει θεοποιήσει ο άνθρωπος ως Πάπας η ότι άλλο. Όλα που ζούμε είναι συνέπεια αυτού του γεγονότος, υποβιβασμού του Χριστιανισμού σε εγκόσμια θρησκεία. Έτσι βλέπουμε τους ορθόδοξους πατριάρχες να προσεύχονται μαζί με ραβίνους χότζες κλπ σε έναν Θεό γενικό και απρόσωπο να μας σώσει από τον κορωνοϊό, αγνοώντας πως ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ. Πώς είναι δυνατόν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης να προσεύχεται σε έναν γενικό Θεό και όχι στον Χριστό; Διότι όποιος δεν τιμά τον Υιό ούτε τον Πατέρα τιμά, ούτε τον Πατέρα έχει. Εδώ έχουμε πάθει πνευματική παράκρουση και πνευματική σχιζοφρένεια.  Καλύτερα θα είναι να προσεύχεται ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. Ο Πατριάρχης να κάνει Ορθόδοξο τρισάγιο. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι εκφυλισμός της Ορθόδοξης Πίστης και Θεολογίας. Είναι κατ’ ουσίαν και εν τοις πράγμασι άρνηση της Σάρκωσης του Θεού. Άρνηση του Χριστού.

 

Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία είναι το Απόλυτο Κέντρο του κόσμου. Διότι ο Χριστός και η Εκκλησία Του είναι η Μόνη και Πλήρης  Αλήθεια για τον κόσμο τον άνθρωπο και τον Θεό. Διότι ο Χριστός Είναι ο Μόνος και Αληθής Μεσσίας και Σωτήρας του κόσμου και των ανθρώπων. Ο Μόνος Σωτήρας των κτιστών όντων, ορατών και αοράτων. Διότι ο Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός και Σαρκωμένος Λόγος  και Δημιουργός του κτιστού κόσμου και των κτιστών όντων.

 

«ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος. οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν θεόν. πάντα δι᾽ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν·  ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων·  καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν…..καὶ ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας».

 

 Έφθασε ο κορωνοϊός για να μας αποδείξει αυτά  που γνωρίζαμε πολύ καλά αλλά δεν περιμέναμε να προκύψουν τόσο γρήγορα και τα οποία ο πατήρ Χρυσόστομος Παπαδάκης αγνοεί επικίνδυνα. Κάτι βέβαια που δεν πρέπει να συμβαίνει με εκκλησιαστικά πρόσωπα, που θέλουν μάλιστα να καταλαμβάνουν ηγετικές εκκλησιαστικές θέσεις. Τώρα δηλαδή είμαστε πλήρως ενήμεροι πως κάποια ιδιωτικά ιδρύματα και κάποιοι πάμπλουτοι ιδιότητες των, έχουν ανακηρύξει εαυτούς σε θεούς και ιδιοκτήτες του κόσμου. Θεωρούν πως ο κόσμος τους ανήκει επειδή έχουν συσσωρεύσει υπέρμετρο πλούτο. Απαιτούν όλη η ανθρωπότητα να τους αναγνωρίσει ως αφέντες της και ως θεούς της.

Αυτοί οι επίδοξοι σωτήρες και δαιμονιώντες Μεσσίες του κόσμου θέλουν να ελέγχουν τα σώματα και τις ψυχές των ανθρώπων, όπως δείχνουν τα καμώματα των για τις έμφυλες ταυτότητες, τον φεμινισμό και την συνειδητή των προσπάθεια για  αποχριστιανοποίηση και αποηθικοποίηση της ανθρωπότητας, μέσω της εκπαίδευσης, της τέχνης, των ΜΜΕ, των ΜΚΟ, τη χειραγωγούμενων διανοουμένων, πολιτικών κλπ. κλπ.  Οι ίδιοι άνθρωποι με την δύναμη και την επιρροή των σε ΜΜΕ, σε κυβερνήσεις και σε παγκόσμιους οργανισμούς, όπως ο ΠΟΥ, μετέτρεψαν κατά πως φαίνεται μια κοινή μορφή κορωνοϊού έστω και πειραγμένου ενδεχομένως στο εργαστήριο, σε τεχνητή πανδημία για να επιβάλλουν τα σχέδια των. Δηλαδή να αποσταθεροποιήσουν οικονομικά και όχι μόνο όλο τον πλανήτη και ακολούθως να επιβάλλουν δικούς των Μεσσίες και παγκόσμιες κυβερνήσεις. Βαθύτερα οι άνθρωποι αυτοί και τα ισχυρά κέντρα και ιδρύματα των διακατέχονται από μίσος προς τον Χριστιανισμό και αποστροφή προς τον Χριστό. Μισούν τον Χριστό και ότι σχετίζεται με το πρόσωπο του Χριστού. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως τους ανθρώπους και την ανθρωπότητα.

Για αυτό επιδιώκουν μέσω των αχυρανθρώπων πολιτικών που εξουσιάζουν και τις κυβερνήσεις των, μέσω  της τεχνολογίας και μέσω των τραπεζών και της οικονομίας,  να υποτάξουν όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς στα σχέδια των. Ενώ παρουσιάζονται ως φιλάνθρωποι συγχρόνως μιλούν ευθαρσώς για μείωση του πληθυσμού της γης, φανερώνοντας έτσι το δαιμονιώδες μίσος των προς τον άνθρωπο και την ζωή. Θέλουν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε δίποδα ανθρωποειδή και ζώα, με εμφυτεύσιμα τσιπάκια, με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και με πλήρη έλεγχο της ζωής των ανθρώπων μέσω της αχρήματης κοινωνίας. Ας δούμε τι ισχύει στο Διεθνές δίκαιο για τους εμβολιασμούς και την υγεία όπως μας τα φανερώνει ο Έλληνας ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας.

 

«Η καταναγκαστική επιβολή της υγείας είναι το τελευταίο καταφύγιο των αχρείων».

Τα Προγράμματα Υποχρεωτικών Εμβολιασμών παραβιάζουν ευθέως τον «Κώδικα της Νυρεμβέργης» του 1945 και τη «Διεθνή Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» του 2005 (που υπογράφηκε από 190 και πλέον χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ), δύο σημαντικών πολιτικών και ηθικών κατακτήσεων, που:

(α) αναγνώρισαν κατηγορηματικά το δικαίωμα των ανθρώπων να αποφασίζουν οι ίδιοι για οποιαδήποτε ιατρική πράξη σε σχέση με τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, και

(β) καθιέρωσαν την θεμελιώδη αρχή ότι η ιατρική φροντίδα δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο κρατικής επιβολής, κρατικού καταναγκασμού και κρατικού εκβιασμού.

Αυτό συνιστά έμμεση παραδοχή του γεγονότος ότι η φαρμακοβιομηχανία αδυνατεί πλέον να πείσει για τα «ανιδιοτελή» κίνητρά της και την αξιοπιστία των «επιστημονικών» της ενεργειών σε σχέση με τα εμβολιαστικά προϊόντα της (και όχι μόνο) και προσφεύγει στην εξαγορά, την εξαπάτηση και τον καταναγκασμό.

 

Κλεάνθης Γρίβας

Νευρολόγος-ψυχίατρος

Διδάκτωρ ψυχιατρικής ΑΠΘ

             

Άρα σήμερα με το δήθεν ενδιαφέρον των μεγιστάνων του χρήματος και των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που χρηματοδοτούν οι ίδιοι,  για την υγεία της ανθρωπότητας και την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών μέσω των παγκόσμιων οργανισμών που ελέγχουν με τα χρήματα των, επιστρέφουμε κατ’ ουσίαν στην εποχή των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και της Ναζιστικής ευγονικής. Επιστρέφουμε στην εποχή της πλήρους βαρβαρότητας, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως ζώα και η ανθρωπότητα ως ιδιοκτησία των πέντε δέκα πλουσίων της γης, των ΜΚΟ των και των  διεθνών οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών που ελέγχουν μέσω του χρήματος. Επομένως μιλάμε για πλήρη κατάργηση του ανθρώπου και αντικατάστασης του από τον μεταάνθρωπο. Αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ένας εκκλησιαστικός ανήρ, πριν καθίσει να γράψει λίβελλους για έναν ταπεινό και εν σιωπή ζώντα ασκητή ο οποίος επί πολλές δεκαετίες  στηρίζει χιλιάδες ανθρώπων αφιερώνοντας επί έξη μήνες τον χρόνο  όσο χρόνο έχει ανάγκη ο κάθε ένας ο οποίος τον επισκέπτεται. Συγχρόνως όντας εν σιωπή μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια εγκλεισμού και σιωπής σπάζει την σιωπή και λέει τον λογισμό του με σεβασμό προς όλους. Αυτές οι φωνές είναι πολύ σημαντικές στις ημέρες μας όταν προτείνεται, υπό το πρόσχημα της χριστιανικής υπακοής,  η πλήρης υποταγή μας σε μια εν πολλοίς θρησκειοποιημένη εκκλησιαστική ιεραρχία, η οποία με την σειρά της κινδυνεύει να  υποταχθεί σε μια παγκόσμια  νέο φεουδαρχική και νέο μεσαιωνική εκκλησιαστική ιεραρχία. Δηλαδή όταν κινδυνεύουμε να καταστούμε μάρτυρες μιας πλήρους εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας και πλήρους διωγμού του Χριστού από τον κόσμο και τη ιστορία. Για αυτό οι ορθόδοξοι ιεράρχες που στέκονται στο ύψος την περιστάσεων θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα σημεία των καιρών και να πάρουν την πρέπουσα θέση πριν συμβούν πολύ τραγικότερα γεγονότα από αυτά που βιώνουμε σήμερα. Διότι κατά πως φαίνεται το κλείσιμο των εκκλησιών θα είναι μόνιμο η επί μακρόν και επί πολλούς μήνες τον χρόνο μέχρι να δεχθούμε όλοι να υποστούμε υποχρεωτικό εμβολιασμό και ότι άλλο.

 

Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα φανεί όλο και περισσότερο η αντιθετικότητα δυο τάσεων στον εκκλησιαστικό κόσμο και όχι μόνο, καθώς και το υποβόσκον πρόβλημα, πολιτειακό, εκκλησιολογικό, κοινωνικό και ποιμαντικό, εάν με την βοήθεια του Θεού δεν υπάρξει μια γόνιμη συνάντηση και λειτουργική σύνθεση και συνεργασία όλων όσων φέρουν την ευθύνη.  Η μια τάση εκδηλώνεται ως μια πλήρης υποταγή της Εκκλησίας στην πολιτεία και η άλλη τάση ως ανεξαρτησία της Εκκλησίας από το κοσμικό κράτος και την πολιτεία. Ως επιστήμονες αλλά και ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είμαστε υποχρεωμένοι να εμβαθύνουμε στα πράγματα και της Πολιτείας και της Εκκλησίας για να βρούμε το άριστο σημείο ισορροπίας προκειμένου να αποφύγουμε τόσο τον Καισαροπαπισμό, όπου ο Καίσαρας αιχμαλωτίζει και εξουσιάζει την Εκκλησία, όσο και τον Παποκαισαρισμό όπου η Εκκλησία εκοσμικεύεται και πέφτει στον τρίτο πειρασμό του Χριστού, δηλαδή στην άσκηση κοσμικής εξουσίας.  Τα δυο κείμενα που σχολιάζουμε εδώ σαφώς εκπροσωπούν αυτές τις δυο τάσεις.

 

Στα  επόμενα θα σχολιάσουμε το κείμενο του Αγιορείτου ιερομονάχου Πατρός Ευθυμίου, σε σχέση με το κείμενο του Αρχιμανδρίτου, για να δούμε εάν όντως ευσταθούν οι κατηγορίες που εμμέσως του προσάπτει ο σεβαστός αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος Παπαδάκης. Ακολούθως, θα εμβαθύνουμε τόσο στα μεγάλα και σύγχρονα προβλήματα, στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί τόσο η Ελληνική Πολιτεία όσο και η Εκκλησία της Ελλάδος, κορύφωση των οποίων και επισφράγισμα αποτελεί το κλείσιμο των Εκκλησιών για τον Ελληνικό λαό λόγω του Κορωνοϊού.

Για να γίνουν κατανοητά όσα ακολουθούν θα περιγράψουμε εν συντομία το πλαίσιο εντός του οποίου ζούμε τους τελευταίους μήνες αλλά και τα τελευταία χρόνια. Διότι εάν δεν έχουμε εικόνα του όλου δεν μπορούμε να σκεφθούμε και να κρίνουμε γόνιμα σε σχέση με τα διαδραματιζόμενα γεγονότα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και σε σχέση με τα δυο αυτά κείμενα που θα σχολιάσουμε ακολούθως.

 

  1. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να έχει αναπτυχθεί μια πολυεπίπεδη προσπάθεια προστασίας του πλανήτη και της ανθρωπότητας από μια ομάδα μεγιστάνων του χρήματος και αντίστοιχων ιδιωτικών ιδρυμάτων όπως τα ιδρύματα Ροκφέλερ, Μπιλ Γκέιτς και άλλα. Τρία πράγματα ακούγονται όλο και πιο έντονα από τους πλουσιότερους αυτούς ανθρώπους του πλανήτη. Α) Ανάγκη μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Β)Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλης της ανθρωπότητας. Γ) Παγκόσμια Κυβέρνηση και παγκόσμια Αστυνόμευση του πλανήτη σύμφωνα με την Νέα Παγκόσμια Τάξη. Δ) Ανάγκη εμφύτευσης ενός μικροτσίπ στο ανθρώπινο σώμα για την προστασία της υγείας και της  ανθρωπότητας. 
  2. ιδεατά σενάρια πανδημίας και προστασίας της ανθρωπότητας από πιθανή πανδημία κορωνοϊού, έχουν κατά κόρο εμφανιστεί με πολλαπλούς τρόπους. Κινηματογράφος, λογοτεχνία, επιστημονικές ομάδες κλπ. Μάλιστα μόλις έξη εβδομάδες πριν εμφανιστεί στην Κίνα η πανδημία του Κορονοϊού COVID -19 τα ιδρύματα Μπίλ Γκέιτζ Ροκφέλερ, μαζί με πανεπιστήμια και οικονομικούς φορείς πραγματοποίησαν την περίφημη άσκηση Συμβάν 201, όπου με εντελώς προφητικό(;) τρόπο προσομοιώνεται πλήρως η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα εμφανιστεί πραγματικά μόλις λίγες εβδομάδες μετά. Είναι εντελώς προκλητική η προφητική δύναμη όλων αυτών αυτών των φορέων. Έτσι τελικά διερωτάται κανείς μήπως πρόκειται για αυτοεκπληρούμενη προφητεία; Μάλιστα αμέσως μετά την πανδημία επίσημα πρόσωπα με διεθνή αναγνωρισιμότητα σπεύδουν να πουν πως μετά την πανδημία ο κόσμος θα αλλάξει ριζικά και πως  είναι ανάγκη να περάσουμε στην νέα παγκόσμια τάξη, η οποία θα αποφασίζει κεντρικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για τα πάντα όσον αφορά, την οικονομική, κοινωνική, εθνική, πολιτιστική, θρησκευτική κλπ. ζωή των ανθρώπων.
  3. Μερικά ανησυχητικά στοιχεία και δεδομένα. Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι επίσημες φωνές επιστημόνων αλλά και έγκυρων δημοσιογραφικών πηγών  όπως στο κρατικό κανάλι της ιταλικής τηλεόρασης Ray3, πως ο κορωνοϊός COVID19 έχει παραχθεί με εργαστηριακή μετάλλαξη, ενώ περιέχει γενετικό υλικό ιού AIDS, ιού νυχτερίδας και άλλων ιών που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν τοπικές επιδημίες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατηγορείται επίσημα από την Αμερική και άλλους πως έχει παίξει αρνητικό ρόλο στην Παρούσα Πανδημία. Επίσης πως ο ΠΟΥ χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο ύψος από το ίδρυμα Μπίλ Γκέιτζ, και από ιδιωτικές φαρμακευτικές  εταιρείες που παράγουν εμβόλια. Οι εταιρείες αυτές με την σειρά τους χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα πάλι από το ίδρυμα Μπίλ Γκέιτζ. Επιστήμονες διεθνούς κύρους βεβαιώνουν πως η θνησιμότητα από τον COVID19 είναι πολύ μικρότερη από άλλες μορφές ιών. Απλά ο ιός αυτός έχει την ιδιότητα να μεταδίδεται πολύ γρήγορα και να προκαλεί κατάρρευση στα συστήματα υγείας, κυρίως λόγω επιπλοκών σε ανθρώπους με προϋπάρχουσες ασθένειες και  κυρίως μεγάλης ηλικίας και με αποδυναμωμένο το ανοσοποιητικό των σύστημα. Επιπλέον επιστήμονες μιλούν σαφώς για επικίνδυνη επίδραση ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο DNA ιδίως των πολύ υψηλών συχνοτήτων του 5g και πιθανών μεταλλάξεων. Εδώ μένει να υπάρξει μια τελική συμφωνία των επιστημόνων αφού ακόμη διίστανται οι απόψεις. Πάντως όταν βομβαρδίζεται η ανθρωπότητα και ο πλανήτης όλος με τόσο δραστικές ακτινοβολίες που απαιτεί η τεχνολογία 5g είναι αναμενόμενες οι οποίες παρενέργειες. Τέλος, όλο και πληθαίνουν οι φωνές για υποχρεωτικού εμβολιασμούς και πιο<πέρα για εμφύτευση μικροτσίπ που θα δίδουν την δυνατότητα πλήρους ελέγχου των ανθρώπων από κεντρικούς και παγκόσμιους φορείς.  Τελικώς δηλαδή ο άνθρωπος που πλάστηκε ελεύθερος από τον Θεό αλλά και η φύση όλη μπαίνουν όλα κάτω από έναν τεχνολογικό παγκόσμιο έλεγχο.

 

 

 

Ας δούμε όμως, αν όσα αναφέρει στα σχόλια του ο πατήρ Χρυσόστομος, δικαιολογούνται και όντως συνάγονται από την σύντομη επιστολή του αγιορείτου ιερομόναχου πατρός Ευθυμίου. Παραθέτουμε ακολούθως ενδεικτικά σημεία της επιστολής του ιερομόναχου πατρός Ευθυμίου, στα οποία στηρίζεται η κριτική του πατρός Χρυσοστόμου.

 

«Στά τόσα δυσβάσταχτα προβλήματα πού χουν ο νθρωποι, τώρα προστέθηκε καί πειλή το ο, πού κατήντησε φιάλτης.

Πιό πολύ ποφέρουν ο νθρωποι πό τόν φόβο, τόν πανικό καί τόν κούσιο γκλεισμό, παρά πό τόν ό.

πολιτεία πρε μέτρα προστασίας, λλά κκλησία χει τά δικά της φόδια γιά τήν ντιμετώπιση το ο, πού τώρα ταπεινωμένη σο ποτέ λλοτε, ποδυναμωμένη καί δεσμευμένη πό τήν πολιτεία, δυνατε νά τά παράσχη στούς πιστούς της.

Παλαιώτερα σέ παρόμοιες περιπτώσεις θανατηφόρων πιδημιν τελοσε γιασμούς καί κανε λιτανεες ερν εκόνων καί γίων λειψάνων.

Γιατί καί σήμερα νά μήν γίνωνται ατά; «Μή οκ σχύει χείρ Κυρίου» νά μς βοηθήση καί σήμερα;

πό τότε πού Κύριος τέλεσε τόν Μυστικό Δεπνο καί παρέδωσε τό γιώτατο μυστήριο τς θείας Εχαριστίας, δέν παυσε μέχρι σήμερα νά τελεται «σωσίκοσμη» θεία Λειτουργία.

Οτε Διοκλητιανός, οτε ο Τορκοι, οτε ο κομμουνιστές στήν Ρωσσία, οτε ο Γερμανοί στά χρόνια τς κατοχς κατάφεραν νά παύσουν τήν θεία Λειτουργία καί τήν προσέλευση τν πιστν γιά τήν θεία Κοινωνία.

Καί τώρα μέ τόν φόβο το ο κλεισαν ο Ναοί καί στερονται ο πιστοί τήν σωστική χάρη τν Μυστηρίων, πού τόση νάγκη τήν χουν.

ντιθέτως, τήν δια ρα πού δ λα σιωπον πό φόβο, στίς ρθόδοξες κκλησίες τς Σερβίας, Βουλγαρίας καί Γεωργίας γίνεται λατρεία πρόσκοπτα, ο ναοί εναι νοιχτοί, τελεται θεία Λειτουργία καί δέν φοβονται ο πιστοί μήν προσβληθον πό τόν ό. 

Τά μέτρα προστασίας πού πιβάλλει νν κυβέρνηση εναι ντισυνταγματικά, δυσβάσταχτα, περβολικά καί νισα πρός τούς λληνες ρθοδόξους, ν χουν δημιουργήση να κλμα τρομοκρατίας, τό ποο πιδεινώνουν τά ΜΜΕ.

 

Ναί, πάρχει ός καί πιβάλλεται νά προστατεύσωμε τήν γεία μας καί τήν γεία τν λλων. μως φόβος πρέπει νά κλείψη, διότι στήν κατάσταση το φόβου νθρωπος δέν μπορε νά σκεφθ καί νά νεργήση λογικά καί διακριτικά.

Σέ παρόμοια περίπτωση, ταν γινε κρηξη στό Τσερνομπίλ, ο νθρωποι τότε πανικοβλήθηκαν καί ξέταζαν τά λαχανικά καί τά φροτα γιά νά τρνε πό ατά πού εχαν τήν λιγώτερη κτινοβολία.

σιος Παΐσιος ρωτηθείς επε νά κάνωμε τόν σταυρό μας καί νά τρμε φοβα, δίνοντας διος πρτος τό παράδειγμα.

ν ζοσε σήμερα εναι διανόητο νά τόν βλέπαμε μέ μάσκα καί γάντια, νά χη στήν τσέπη του τό μπουκάλι μέ τό ονόπνευμα καί νά ποφεύγη τούς νθρώπους νά τούς μιλ πό πόσταση.

Εναι βέβαιο τι θά ερήνευε τούς νθρώπους καί θά βοηθοσε νά ποβάλλουν τόν φόβο καί πιό πολύ θά λυπετο γιά τό κλείσιμο τν κκλησιν.

Εναι ταίριαστος ατός φόβος γιά τούς χριστιανούς πού μπνέονται πό τό παράδειγμα το Θεανθρώπου καί πό τούς Μάρτυρες τς πίστεώς μας.

πό πολλούς ναμένεται ναγωνίως νίκη το κορονοϊο μέ τήν φεύρεση το μβολίου, τό ποο θά εναι ποχρεωτικό γιά λους. μες ρνούμαστε νά κάνωμε τό μβόλιο.

ποιος φοβται, ς κάνη σα μβόλια θέλει, λλά νά γνωρίζη τι μπορε νά χη πρόβλεπτες βαρειές παρενέργειες, πως εχαν τά μβόλια πού καναν στά παιδιά πρίν λίγα χρόνια γιά τήν νόσο τν πτηνν καί πολλά παρέλυσαν.

πως πίσης παθαν σκλήρυνση κατά πλάκας πολλοί πού καναν τό μβόλιο τς πατίτιδας Βκαί τό διο συμβαίνει καί μέ λλα μβόλια.

ν δέν φυλάξη Θεός, τί μπορον νά κάνουν τά μβόλια καί τά φάρμακα;

μες χομε νώτερα μβόλια καί «φάρμακα θανασίας», τά για Μυστήρια. Γιατρούς δοκιμασμένους καί εδικούς γιά τόν ό, τόν γιο Χαράλαμπο, τόν γιο Βησσαρίωνα Δουσίκου, πού εναι γιά τήν πανώλη καί τόσους λλους γίους.

 

Τώρα μως μέ τίς αστηρές  παγορεύσεις λαός παραμένει βοήθητος καί παρηγόρητος. 

Καί ν λοι γωνίζονται γιά τήν ντιμετώπιση το ο, κάποιοι, λλα χουν κατά νο καί κάπου λλο ποβλέπουν.

Κορυφαοι γιατροί καί πιστήμονες πισημαίνουν τι ατά πού γίνονται εναι τέστ πειθαρχίας γιά νά χειραγωγον τούς νθρώπους κε πού θέλουν.

 

Ατό φαινόταν παράξενο καί πίθανο μέχρι πρότινος λλά δέν εναι φαντασία, διότι ο νθρωποι πλέον τό λένε δημόσια: « πανδημία το κορονοϊο νέδειξε τήν νάγκη μις παγκόσμιας δημοκρατικς διακυβέρνησης» (Γιώργος Παπανδρέου) καί προτείνουν «νά χη κάθε νθρωπος να μικροτσίπ γιά νά χη βιομετρικά δεδομένα σέ σχέση μέ τόν ό μέ λλες πιδημικές μετρήσεις» (Εάγγελος Βενιζέλος).

 

Ατοί μιλον νοιχτά γιά σφράγισμα καί παγκόσμια δικτατορία, λλά μες καταλαβαίνομε; Καί τί κάνομε; ν καί τόσα εχε γράψει καί π σιος Παΐσιος γιʼ ατό τό θέμα.

Ατούς τούς νθρώπους πού μς ποδούλωσαν στούς ξένους δανειστές καί τώρα μς δηγον στήν σκλαβιά το ντιχρίστου, εναι δυνατόν νά τούς μπιστευθομε;

σιος Παΐσιος προλέγοντας τίς μελλοντικές δυσκολίες τόνιζε:  «Μόνο μέ καλή πνευματική ζωή θά τά βγάλωμε πέρα».

πέτρεψε Θεός γιά τίς μαρτίες μας ατήν τήν μεγάλη δοκιμασία.

χομε νάγκη πό ελικριν μετάνοια, πομονή νεξάντλητη καί προσευχή διάλειπτη, ποία νισχύει τήν Πίστη μας.

Εχώμαστε δελφικά καλή νάσταση μέ τίς ποιεσδήποτε συνθκες.

ναστάς, Κύριος τς ζως καί Νικητής το θανάτου νά παρηγορήση, νά φωτίση μέ τό φς τς ναστάσεώς Του λους μας καί νά δώση δύναμη καί ντοχή στόν λαό Του.

Μέ τήν χάρη Του νά φθάσωμε στήν μέρα τς πολυτρώσεώς μας πό τήν μαρτία καί πό λα τά δεινά. μήν».

 

Η επιστολή αυτή χωρίς να μάχεται πρόσωπα, επισημαίνει με πολύ ταπείνωση και σεβασμό προς όλους, Α) την υπέρμετρη καλλιέργεια του φόβου. Β) Την περιφρόνηση της Εκκλησίας από την Πολιτεία και Γ) την επιβολή αναγκαστικών εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό. Δ) την απαγόρευση της Εκκλησίας για την  παροχή των δικών της φαρμάκων εναντίον του θανάτου  στους πιστούς. Ε)επισημαίνει επίσης με την επιστολή του ο πατήρ Ευθύμιος πως καταργείται η συνταγματικότητα και η Δικαιοσύνη.  ΣΤ) Τέλος, μιλά για αληθινή και ειλικρινή μετάνοια όλων μας και για αδιάκοπη προσευχή.

 

Πού αλήθεια το λάθος; Πουθενά, για όποιον παίρνει στα σοβαρά την Εκκλησία και την Αλήθεια της, δεν την μουμιοποιεί, δεν την μουσειοποιεί και δεν την υποβιβάζει σε ψυχολογική θρησκειοποίηση. Ούτε την θεωρεί χώρο επαγγελματικής καριέρας, αλλά προσβλέπει στο υπαρξιακό, οντολογικό και πνευματικό βάθος της. Για όποιον βιώνει ταύτιση της Εκκλησίας με τον Χριστό και την Ανάσταση όλων των νεκρών. Για όποιον βιώνει πως η Εκκλησία είναι η ορατών και αοράτων όντων, ιστορική και εσχατολογική μετοχή στην Βασιλεία του Θεού από σήμερα και όχι απλώς μετά θάνατον. Για όποιον αντιλαμβάνεται πως ο Χριστός είναι αοράτως μεν αλλά αδιαψεύστως και αναμφισβητήτως παρών, εδώ και τώρα,  δια της Εκκλησίας Του και δια των μυστηρίων Του. Με πρώτο και πηγαίο την Θεία Λειτουργία από όπου απορρέουν όλα τα άλλα και όπου ο κόσμος καθίσταται πλήρης πνεύματος και ζωής άπειρης και αιώνιας, από σήμερα και όχι από αύριο και μετά θάνατον. Το πόσο δίκαιο έχει ο πατήρ Ευθύμιος για την περιφρόνηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την πολιτεία γίνεται προφανές μεταξύ άλλων και από τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας κ. Κεραμέως, πως δεν ανοίγουν οι Εκκλησίες, σε αντίθεση με τα τζαμιά που άνοιξαν για το ραμαζάνι, διότι δεν έχει λάβει σχετική εισήγηση από τους ειδικούς. Δηλαδή η Εκκλησία είναι και πιο κάτω από τα τζαμιά για την κ. Κεραμέως. Όμως πιο ειδική για να κάνει εισήγηση για το άνοιγμα των εκκλησιών από την Ίδια ως υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων, δεν υπάρχει σε μια Ορθόδοξη χώρα όπως η Ελλάδα. Το μίσος και η περιφρόνηση της πολιτείας προς την Εκκλησία είναι πλέον εμφανές. Αν δεν το διαπιστώνει ο σεβαστός πατήρ Χρυσόστομος δείχνει την δική του περιορισμένη αντίληψη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα.

 

Επομένως όλα εδώ στην επιστολή αυτή του αγιορείτου ιερομονάχου και ασκητού φαίνονται σωστά και ορθόδοξα για όποιον μπορεί και νοιώθει και βλέπει ορθόδοξα. Εδώ, ούτε η επιστήμη περιφρονείται από τον Πατέρα Ευθύμιο, ούτε η πραγματικότητα της ασθένειας του κορωνοϊού και οι εξ αυτής κίνδυνοι αμφισβητούνται. Μάλιστα η σύγχρονη επιστήμη επαληθεύει με τον δικό της τρόπο αυτές τις συμβουλές. Διότι ο εγκλεισμός των ανθρώπων και το σπάσιμο των δεσμών ανθρώπου με άνθρωπο, καταστρέφει και τους μηχανισμούς άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού. Γνωρίζουμε πως αν ένα μωρό απομονωθεί  και δεν συναναστρέφεται άλλους ανθρώπους λειτουργεί όπως τα ανώτερα θηλαστικά. Δηλαδή γερνά και πεθαίνει στα είκοσι το πολύ χρόνια. Αυτό που δίδει ζωή δεκαετιών στον άνθρωπο είναι η κοινωνική του ζωή και η συνάφεια του  με τους άλλους ανθρώπους. Ο απόλυτος εγκλεισμός των ανθρώπων είναι ένα άκρως δαιμονικό πείραμα. Προκειμένου να σπάσουν οι κοινωνικοί και ψυχικοί ανθρώπινοι δεσμοί, ώστε ο άνθρωπος να καταστεί αδύναμος χάνοντας κάθε μορφή αντίστασης στους πολιτικούς και άλλους χειραγωγούν της ζωής του. Η δε απαγόρευση της Εκκλησιαστικής ζωής είναι επίσης κατ’ εξοχήν δαιμονικής εμπνεύσεως μέτρο. Διότι η Μετοχή στην Θεία Λειτουργία είναι η πηγή ζωοποίησης των ανθρώπων. Όπως ο μυθικός Ανταίος που όταν ερχόταν σε επαφή με την μάνα του την γη γινόταν άτρωτος. Για εμάς η Εκκλησία και η Θεία Λειτουργία είναι η πραγματική Μάνα μας, η οποία  μας δίδει Θεία Δύναμη και Θεία Ενέργεια.

 

Αυτό δεν θα έπρεπε να το αγνοούν οι εκκλησιαστικοί άνδρες που υποτάχθηκαν τόσο εύκολα στην δαιμονικότητα της πολιτείας, που θέλησε και συνεχίζει να θέλει να στερεί από τους ανθρώπους την Θεία Λειτουργία.  Υπήρχαν πολλοί τρόποι, που ο κ. Τσιόδρας, ως πιστός χριστιανός  θα έπρεπε να υποδείξει στην πολιτεία προκειμένου να μην παύσει η Θεία Λειτουργία, να ενδυναμώνει και να εμψυχώνει με Θείο τρόπο τους ανθρώπους. Εμείς επίσης υποδείξαμε αρκετούς τρόπους με επιστολές μας, στον πρωθυπουργό στον Αρχιεπίσκοπο και στους Αγίους ιεράρχες μας.

 

Επίσης, είναι προφανές, πως ο πατήρ Ευθύμιος δεν αντιτίθεται στην ιατρική και στα εμβόλια της, όταν αυτά δεν επιφέρουν μεγαλύτερη ζημιά από ότι ωφέλεια. Εδώ πλέον στα αναμενόμενα εμβόλια του κορωνοϊού αναμένονται πολλές ζημιές και πόλοι θάνατοι όπως διακεκριμένοι επιστήμονες και άλλοι προειδοποιούν. Τι να πούμε τώρα για το περίφημο τσιπάκι. Όποιος συγκατατίθεται και  δεν κατανοεί τι σημαίνει για την ανθρωπότητα το προτεινόμενο τσιπάκι, αυτός είναι όντως φορέας επικίνδυνων οργουελικών και νέο-χιτλερικών απόψεων, όταν μάλιστα ασκεί επιρροή ως επιστήμονας η ως εκκλησιαστικός ανήρ. Διότι στην ουσία με το τσιπάκι αν το αποδεχθούν οι άνθρωποι, τελειώνει η εποχή του ελεύθερου ιστορικού ανθρώπου και επιστρέφουμε σε εποχές προϊστορικές, εποχές σπηλαίων, όπου τα τέρατα και οι δαίμονες συγκατοικούσαν με τους ανθρώπους. Αν ένας εκκλησιαστικός άνδρας δεν το κατανοεί αυτό, τότε σημαίνει πως έχουμε πλέον ως κοινωνία και ως εκκλησία πολύ περισσότερο σοβαρό πρόβλημα από όσο νομίζουμε πως έχουμε.

 

Είναι θαυμαστή η συμφωνία των σκέψεων και συμβουλών του πατρός Ευθυμίου με την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επιλέγουμε ένα μικρό δείγμα που στηρίζει το δίκαιο των λόγων του πατρός Ευθυμίου από όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Έλληνας  γιατρός στο Χαρβαντ  Όθων Ιλιόπουλος.

Ο Όθων Ηλιόπουλος συνετέλεσε καθοριστικά, με την πρωτοποριακή πολυετή ερευνητική δουλειά του πάνω στον καρκίνο και τις γονιδιακές του μεταλλάξεις.  Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Έλληνας πoυ έβαψε και με ελληνικό χρώμα το Νομπέλ Ιατρικής 2019, δηλώνει ότι υπάρχει μία φοβερή υπερβολή για τον κίνδυνο από τον ιό, η οποία βασίζεται όπως υποστηρίζει, σε λάθος εικόνες για τη θνητότητα, από αυτή τη λοίμωξη!

 

 

Ερ: Τι παρατηρήσεις κάνετε; Υπάρχουν πτυχές από την κλινική εικόνα που δεν είναι ευρύτερα γνωστές;

 

Απ: Υπάρχουν. Η πιο σοκαριστική είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν εκτεθεί και έχουν αντισώματα, αλλά υπήρξαν εντελώς ασυμπτωματικοί, ή είχαν πολύ ήπια συμπτώματα. Νομίζουν ότι είναι ακόμη παρθένοι οργανισμοί, αλλά στην πραγματικότητα έχουν περάσει COVID και έχουν ανοσία. Σε πρόσφατη δειγματοληψία, βρήκαμε γειτονιές, όπου το 32% των κατοίκων έχουν αντισώματα. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι γειτονιές είναι ακόμη σε καθεστώς γενικού περιορισμού. Μάθαμε ακόμη ότι περίπου το ένα τέταρτο των COVID ασθενών μπορεί να εμφανίσει μόνο ναυτία, έμετο, διάρροια και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα, χωρίς να προσβληθούν οι πνεύμονες.

 

Ερ: Η ανοσία θεωρείται σημαντική για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Ωστόσο έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις για το πόσο καιρό μπορεί να διαρκεί. Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επανανόησης. Πχ 51 ασθενείς από τη Νότια Κορέα, που είχαν θεραπευτεί από τον Covid-19, βρέθηκαν εκ νέου θετικοί.

 

Απ: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό επαναλοίμωξης στις τόσες εκατοντάδες, χιλιάδες αρρώστων. Νομίζω ότι αυτή είναι παραφιλολογία που πηγάζει από το πόσο έχουμε τρομοκρατήσει τον κόσμο, κατά την γνώμη μου αδικαιολόγητα. Από όλη την εμπειρία μας με τις λοιμώξεις (ιογενείς και μη) ξέρουμε ότι η ανοσία (δηλαδή τα αντισώματα στο αίμα) προφυλάσσουν από πάρα πολύ μέχρι εντελώς από λοίμωξη. Εκεί βασίζονται όλα τα παιδικά εμβόλια, που έχουν φτάσει να εξαλείψουν τελείως κάποιες ασθένειες. Το ίδιο συμβαίνει και στον COVID. Στην δήλωση « δεν έχουμε ακόμη απόδειξη, ότι δεν προφυλάσσει η ανοσία» απαντώ, μετά από εμπειρία της επιστημονικής κοινότητας σε πάνω από εκατομμύριο ασθενείς, «δεν έχουμε ούτε μία απόδειξη ότι δεν προφυλάσσει».

 

Ερ: Τι θα γίνει με την επιπέδωση της καμπύλης τώρα που θα βγούμε έξω;

 

Απ: Αν βασίσουμε την αποκλιμάκωση στην ύπαρξη ανοσίας, η καμπύλη δεν θα παρουσιάσει έξαρση. Αν συνεχίσουμε να έχουμε κλειδωμένους τους ανθρώπους στα σπίτια τους και μία μέρα τους επιτρέψουμε να βγουν, χωρίς να έχουμε καλλιεργήσει τις συνθήκες για γενικευμένη ανοσία πληθυσμού, τότε απλά θα έχουμε μεταφέρει την έξαρση μερικούς μήνες αργότερα.

 

Όσον αφορά για το ιστορικό ψέμα του κορωνοϊού,  την εγκληματικότητα και την διαφθορά  πολιτικών προσώπων και  οργανισμών και για την ανάγκη επέμβασης της δικαιοσύνης μιλά επίσης ο Αμερικανός γιατρός Ρασίντ Μπουτάρ. Για όλους αυτούς τους λόγους ο  πατέρας Χρυσόστομος συμπεραίνει κατά την γνώμη μας πολύ λανθασμένα, αυθαίρετα και προκατειλημμένα,  διαβάζοντας με τον δικό του τρόπο το κείμενο του ιερομονάχου Ευθυμίου. Επιλέγουμε ενδεικτικά  ακολούθως μερικές  από τις πολλές φράσεις του Αρχιμανδρίτου πατρός Χρυσοστόμου. Διότι ενώ ο πατήρ Ευθύμιος δεν στρέφεται εναντίον προσώπων, ο πατήρ Χρυσόστομος όμως στρέφεται σαφώς και εμπαθώς εναντίον του προσώπου του πατρός Ευθυμίου, μιλώντας μάλιστα όπως ο αυστηρός δάσκαλος στον κακό μαθητή του ή ο αξιωματικός σε στρατιώτη. Όμως αυτό δεν συνάδει με το Εκκλησιαστικό ήθος και πνεύμα το οποίο θέλει να διορθώνει και να νουθετεί με αγάπη και όχι προσβάλλοντας και περιφρονώντας το ανθρώπινο πρόσωπο.

 

«Οι ανεύθυνοι αιθεροβάμονες της πνευματικότητος

 

Συνειδητοποιείς αυτόκλητε καθοδηγέ»

 

Και αναφέρει για αγιασμούς και λιτανείες ιερών εικόνων και λειψάνων.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι η κάθε εποχή είχε τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα που διαβάζουμε στην ιστορία. Τα δικά της πολιτεύματα διοικήσεως (τα ελεύθερα και τα της ποικίλης δουλείας επί αιώνες), καθώς είχε και την ιατρική της στα μέτρα που εκάστοτε είχε φθάσει, τα οποία μέτρα φυσικά και δεν συγκρίνονται με τα σημερινά επιτεύγματα της επιστήμης. Θαύματα πάντα γίνονταν, είτε με λιτανείες τέτοιες είτε χωρίς αυτές. Και βέβαια αποτελούσαν παρηγοριά όλα αυτά και ενίσχυση της πίστεως χωρίς να περιφρονούνται οι γιατροί και τα φάρμακα της εποχής.

 

«Το πρόβλημα υπάρχει με αυτούς που δεν είναι Άγιοι, αλλά ζουν τη δαιμονική γλυκιά ψευδαίσθηση της αυθεντίας, αφού άφησαν ή και θεοστυγώς καλλιέργησαν το να «τους βγει το όνομα» του αγίου ή του φωτισμένου.

Δεν παρακολουθεί ο π. Ευθύμιος ή δεν τον πληροφορούν οι δικοί του για τις καθημερινές υπεύθυνες ανακοινώσεις των ειδημόνων λοιμωξιολόγων σε όλο τον κόσμο και στην Πατρίδας μας, για το πόσο πρωτοφανής είναι η επικινδυνότητα και η μεταδοτικότητα αυτού του φοβερού ιού

Γράφει αβασάνιστα και διάφορα περί του φόβου κι ότι «πρέπει να εκλείψει». Όμως αυτός ο φόβος είναι ο σωτήριος στο μέγα τούτο πρόβλημα.

Η Εκκλησία με τη διοικητική διάρθρωσή της, είναι αυτή που έχει την ποιμαντική ευθύνη απέναντι στον Θεό, απέναντι στο λαό του Θεού και απέναντι στην Νόμο-Κρατούσα Πολιτεία.

 

Του θυμίζω, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα που υπάγεται και το Άγιο Όρος, έχομε Συντεταγμένη Πολιτεία, δηλαδή οργανωμένη με νόμους, και διοικούν κυβερνήσεις δημοκρατικά εκλεγμένες. Εκτός από μέλη της Εκκλησίας, είμεθα και πολίτες αυτής της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αναφέρεσαι σε παραδείγματα κάποιων παρενεργειών άλλων εμβολίων και όχι στα πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν σωθεί από αυτά, για να φτάσεις να γράψεις, «εμείς έχομε ανώτερα εμβόλια και «φάρμακα αθανασίας», τα άγια Μυστήρια, γιατρούς δοκιμασμένους και ειδικούς για τον ιό, τον άγιο Χαράλαμπο, τον άγιο Βησσαρίωνα Δουσίκου, που είναι για την πανώλη και τόσους άλλους Αγίους.

Πώς το αντέχει η συνείδησή σου, πάτερ, και τα γράφεις αυτά απευθυνόμενος «προς τον λαόν»; Καταλαβαίνεις το κακό που κάνεις; Συνειδητοποιείς αυτόκλητε καθοδηγέ, προς τα πού προτρέπεις

 

Μπορείτε να τα διαβάσετε αν πατήσετε τη φράση «Ο Άγιος Πορφύριος για το 666 και τον Αντίχριστο». Για να μην μακρύνει περισσότερο το άρθρο μου δεν τα μεταφέρω εδώ.

 

Αλλά όλο το μπλα – μπλα εγράφη για να φτάσει στο γνωστό γλυφιτζούρι περί του «σφραγίσματος του Αντιχρίστου»

 

Το λοιπόν, αδελφέ, ταπεινώσου «εις εαυτόν ελθών» και βάλε σε τάξη τους λογισμούς σου, γιατί ούτε κανείς Παΐσιος είσαι, ούτε κανείς φωτισμένος».

 

Δηλαδή σε μια συντεταγμένη πολιτεία ουδείς έχει λόγο για τον πατέρα Χρυσόστομο Παπαδάκη εάν δεν φέρει μεγάλα πολιτειακά η εκκλησιαστικά αξιώματα. Αυτό βέβαια δεν θυμίζει ούτε Πολιτεία ούτε Εκκλησία ελεύθερων και υπευθύνων προσώπων αλλά στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σε όλα αυτά βλέπουμε σαφώς εμπάθεια αλλά και αντιφατικότητα. Αν, όπως παραδέχεται ο σεβαστός πατήρ, όντως γίνονται θαύματα με λιτανείες  και προσευχές, γιατί τότε αρνούμαστε στην Εκκλησία να κάνει Θείες Λειτουργίες και λιτανείες. Εδώ όχι μόνο απαγορεύθηκαν οι Θείες Λειτουργίες αλλά ούτε οι καμπάνες επιτρέπεται να χτυπούν ούτε ο επιτάφιος να περιφερθεί ούτε να κοινωνήσουν μπορούν οι άνθρωποι. Την στιγμή μάλιστα που μόλις μια εβδομάδα μετά ουδείς ασκεί αστυνόμευση και επιτήρηση σε Μουσουλμανικές θρησκευτικές εορτές αντίστοιχες με τα μέτρα εναντίον των εκκλησιών. Τι παράλογο έγραψε ο πατήρ Ευθύμιος, που δικαιολογεί τον λίβελο και τον λεκτικό προπηλακισμό του από τον πατέρα Χρυσόστομο. Όλα που έγραψε είναι τα αυτονόητα.

Μιλά ο πατήρ Χρυσόστομος για τον φοβερό ιό μεταφέροντας με την σειρά του την τρομοκρατία, όσων σχεδίασαν την εργαλειοποίηση του κορωνοϊού και στοχεύουν στην μέσω αυτού χειραγώγηση μέσω του φόβου όλης της ανθρωπότητας.  Αγνοεί όμως ο ίδιος πως επίσημες στατιστικές δείχνουν θνησιμότητα κάτω  από 1%. Δηλαδή μικρότερο ποσοστό και από την εποχιακή γρίπη. Επιπλέον δεν έχει προσέξει ο σεβαστός πατήρ το εξής θαυμαστό. Πώς οι Ορθόδοξες χώρες, οι οποίες δεν έκλεισαν τις εκκλησίες των και δεν βομβάρδισαν τους λαούς των με τηλεοπτική τρομοκράτηση, ότι  τα θύματα λόγω κορωνοϊού είναι πολύ λιγότερα και από την Ελλάδα ακόμη  που πήρε εγκαίρως τόσο αυστηρά μέτρα. Αυτό εξηγείται προφανώς από τον καλό ψυχισμό των ανθρώπων διότι η τρομοκράτηση επιφέρει όπως επισημαίνει ο πατήρ Ευθύμιος πολλαπλή ζημία και σύγχυση. Μάλιστα εξαιτίας αυτής της σύγχυσης στην Ιταλία και στην Αμερική και σε άλλες χώρες με υψηλό αριθμό θανάτων, τα νοσοκομεία έγιναν εστίες μόλυνσης για υγιείς ανθρώπους που φοβισμένοι από τα ΜΜΕ και τον πανικό που αυτά προκαλούν στον κόσμο,  με το παραμικρό κρυολόγημα η πυρετό έτρεχαν στα νοσοκομεία και εμολύνοντο. Επιπλέον για την πληθώρα των κρουσμάτων σε πολλές χώρες όπως η Κίνα, η Ιταλία, Αμερική κλπ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι την ευθύνη την έχει η τεχνολογία 5g η οποία με την υψηλή ισχύ ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, λόγω των πυκνών συστημάτων κεραιών και τις πολύ υψηλές συχνότητες προκαλεί σοβαρή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου και αλλά  βιολογικά γενετικά φαινόμενα. Εάν αυτό ισχύει όντως, τότε το γεγονός λίγων θυμάτων στην Ελλάδα δεν οφείλεται τόσο στα υπέρ αυστηρά μέτρα, αλλά στην απουσία τόσο ισχυρών ακτινοβολιών στις πόλεις, όπως βεβαίως και στην καλή ψυχολογία του λαού μας, λόγω του ελληνικού και ορθόδοξου πολιτισμού του. Ενός πολιτισμού που ακόμη δεν έχει καταρρεύσει παρόλο τον υφιστάμενο διωγμό από τις ελληνικές κυβερνήσεις που τόσο εχθρικά διάκεινται σε αυτό τον λαό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και βεβαίως ας μην ξεχνάμε το γεγονός πως η Ελλάδα παρόλο τον κρατικό διωγμό της Εκκλησίας, παραμένει ακόμη  χώρα με υψηλή παραγωγή Αγίων που διαρκώς και νυχθημερόν προσεύχονται μυστικά για όλο τον κόσμο.

 

Επιτίθεται ο πατήρ Χρυσόστομος στον Ιερομόναχο Ευθύμιο, διότι εμποδίζει τα εμβόλια που θα μας σώσουν από τον κορωνοϊό, χωρίς βέβαια να προβληματίζεται καθόλου ο σεβαστός πατήρ και να προσπερνά όσα επίσημα γράφονται και λέγονται για τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτζ. Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτζ ζητά να πάρουν οι κυβερνήσεις την νομική ευθύνη για κάθε παρενέργεια των δικών του εμβολίων που κατά πως προβλέπει ακόμη και ο ίδιος σε  περίπου 700000 τους θανάτους από παρενέργειες των δικών του εμβολίων αν εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της γης. Δηλαδή πολύ μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων από τον κορωνοϊό. Αντίθετα ο πατήρ Ευθύμιος, φαίνεται πολύ καλά ενημερωμένος. Παραθέτουμε κάποια δημοσιεύματα μεταφρασμένα στα ελληνικά από διεθνή Μέσα ενημέρωσης στον ιστότοπο flogasport.gr και αλλού.

 

Τι δήλωσε ο Γκέιτς στο CNBC…

 

«Εάν όλα πάνε τέλεια με την προσέγγιση του ριβονουκλεϊκού οξέως (RNA), θα μπορούσαμε να προλάβουμε το όριο των 18 μηνών. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους είναι πάντοτε μια τεράστια πρόκληση. Ξέρετε, το εμβόλιο της γρίπης δεν αποδείχτηκε τελικά τόσο αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Το μεγαλύτερο όφελός του έγκειται στο ότι οι νεότεροι άνθρωποι δεν μεταδίδουν τη γρίπη γιατί είναι εμβολιασμένοι, και αυτό ωφελεί σε μια βάση κοινωνικού συνόλου τους ηλικιωμένους.

 

Εδώ, χρειαζόμαστε ξεκάθαρα ένα εμβόλιο που να είναι αποτελεσματικό στο υψηλότερο ηλικιακό εύρος, διότι οι ανήκοντες σε αυτό είναι εκτεθειμένοι περισσότερο στη νόσο. Και πρέπει να αναπτυχθεί αυτό με τρόπο που να ενισχυθεί η λειτουργία του, έτσι ώστε να είναι μεν αποτελεσματικό στους πιο μεγάλους σε ηλικία, αλλά παράλληλα να μην έχεις και παρενέργειες. Ξέρετε, εάν έχουμε παρενέργειες σε έναν στους 10.000, αυτό είναι, ξέρετε, πολύ περισσότερο από 700.000, καταλαβαίνετε, άνθρωποι που θα υποφέρουν από αυτό (λόγω παρενεργειών).

 

Άρα, η κατανόηση της ασφάλειας σε μια γιγαντιαία κλίμακα που περνά μέσα από όλα τα ηλικιακά εύρη, καταλαβαίνετε, εγκύους, άνδρες, γυναίκες, υποσιτιζόμενους, υπάρχουσες συννοσηρότητες, καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολη. Και σε αυτή τη συγκεκριμένη απόφαση, το να πούμε «εντάξει, ας προχωρήσουμε και ας δώσουμε αυτό το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο», θα πρέπει αναγκαστικά να αναμιχθούν και οι κυβερνήσεις, διότι θα υπάρξει όντως κάποιο ρίσκο και (συνεπώς) μια κάλυψη από νομική ευθύνη που θα χρειαστεί (για τις αναπόφευκτες παρενέργειες απέναντι σε όσους κάνουν αγωγές) προτού κάτι τέτοιο (δηλ. το να δοθεί το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο) αποφασιστεί».

 

Όμως Μύδροι από εκστομίζονται και από  τον Ρόμπερτ Κέντεντι κατά του Μπιλ Γκέιτς: «Χρησιμοποιεί το εμβόλιο του κορωνοϊού για να επιβάλλει παγκόσμια δικτατορία».

 

Ο Κένεντι λέει επίσης: «Ινδοί γιατροί κατηγορούν την εκστρατεία του Γκέιτς για καταστροφικό εμβόλιο πολιομυελίτιδας που έχει παραλύσει 496.000 παιδιά μεταξύ 2000 και 2017. Το 2017, η ινδική κυβέρνηση έστειλε πίσω τα εμβόλια του Gates και διέλυσε τους Γκέιτς και τους φίλους του από το NAB. Τα ποσοστά παράλυσης της πολιομυελίτιδας υποχώρησαν ραγδαία. Το 2017, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας παραδέχτηκε διστακτικά ότι η παγκόσμια έκρηξη της πολιομυελίτιδας είναι κυρίως στέλεχος του εμβολίου, που σημαίνει ότι προέρχεται από το Πρόγραμμα Εμβολίων του Γκέιτς. Οι πιο τρομακτικές επιδημίες στο Κονγκό, τις Φιλιππίνες και το Αφγανιστάν συνδέονται όλες με τα εμβόλια του Γκέιτς. Μέχρι το 2018, 3/4 των παγκόσμιων περιπτώσεων πολιομυελίτιδας ήταν από τα εμβόλια του Γκέιτς».

Και συνεχίζει ο Κένεντι: «Το 2014, το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδότησε δοκιμές πειραματικών εμβολίων HPV, που αναπτύχθηκαν από την GSK και τη Merck, σε 23.000 νεαρά κορίτσια σε απομακρυσμένες ινδικές επαρχίες. Περίπου 1.200 υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων αυτοάνοσων και διαταραχών γονιμότητας. Επτά πέθαναν. Οι ινδικές κυβερνητικές έρευνες χρέωναν ότι οι ερευνητές που χρηματοδοτούνται από τον Γκέιτς διεπράχθησαν διάχυτες ηθικές παραβιάσεις: πιέζοντας τα ευάλωτα κορίτσια του χωριού, εκφοβίζοντας τους γονείς, σφυρηλατώντας τα έντυπα συγκατάθεσης και αρνούντας την ιατρική περίθαλψη στα τραυματισμένα κορίτσια. Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Το 2010, το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδότησε μια δοκιμή εμβολίου πειραματικής ελονοσίας της GSK, σκοτώνοντας 151 αφρικανικά βρέφη και προκαλώντας σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως παράλυση, κατάσχεση και εμπύρετες σπασμούς σε 1.048 από τα 5.049 παιδιά».

 

Άρα ο κίνδυνος θανάτου και άλλων αναπηριών από τα εμβόλια δεν είναι στην φαντασία του Πατρός Ευθυμίου αλλά είναι ένα πραγματικό γεγονός μεγάλης πιθανότητας.

Το πόσο απληροφόρητος είναι ο πατήρ Χρυσόστομος και πόσο συμβάλλει και ο ίδιος στην παραπληροφόρηση, εξαπολύοντας μύδρους και γράφοντας λίβελους εναντίον του πατρός Ευθυμίου, αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από όσα καταγγέλλει ο Αμερικανός Γιατρός και καθηγητής Ρασίντ Μπουτάρ σε συνέντευξη του που έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά (https://www.brighteon.com/embed/38cf789e-a44c-4864-9600-08dba7abf7bd). Αυξάνουν πλέον οι φωνές παγκόσμια από διακεκριμένους επιστήμονες που καταγγκέλλουν τις παραβιάσεις κάθε νομιμότητας στην διαχείριση του κορωνοϊού. Ο Ρασίντ Μπουτάρ καταγγέλλει πως όλα είναι έναν καλοστημένο θέατρο για να μπει όλη η ανθρωπότητα σε καραντίνα φόβου και να αποδεχθεί τον πλήρη έλεγχο όλων των ανθρώπων από ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς. Καταγγέλλει ακόμη πως παραβιάζονται όλα τα πρωτόκολλα για πιστοποίηση θανάτων που αυθαίρετα και με άνωθεν οδηγίες καταγράφονται ως θάνατοι λόγω κορωνοϊού χωρίς να αληθεύει κάτι τέτοιο.

 

Γελοιοποιεί ακόμη, ο πατήρ Χρυσόστομος όσα λέει ο πατήρ Ευθύμιος για το σφράγισμα του Αντίχριστου. Ας δούμε όμως τι λέει ο  πατήρ Πορφύριος για τον Αντίχριστο.

 

«Γέροντα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντιχρίστου, που πλησιάζει -μερικά μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς τι λέτε γι’ αυτά;”. Ο Γέροντας απάντησε: “Τι να πω; Εγώ δεν λέω ότι είδα την Παναγία, ότι θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Ξέρω ότι θα έρθει ο αντίχριστος, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά πότε δεν ξέρω. Αύριο; μετά χίλια χρόνια; δεν ξέρω. Όμως δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Διότι ξέρω ότι η ώρα του θανάτου είναι για τον καθένα η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά”.

 

Γι’ αυτό σήμερα, παιδί μου, δεν έχουμε τον Χριστό μέσα μας και γι’ αυτό ανησυχούμε για τον αντίχριστο. Όταν βάλουμε τον Χριστό μέσα μας, τα πάντα γίνονται Παράδεισος. Ο Χριστός είναι το παν κι έτσι πάντοτε, παιδί μου, να λες στους ανθρώπους, και τον αντίθετο δεν τον φοβόμαστε. [ …]

 

Γιατί, παιδί μου, τους πρώτους μάρτυρες τους είχαν βάλει στα θηρία κι έκαναν τον σταυρό τους και τα θηρία γινόντουσαν αρνάκια. Τους είχαν στη θάλασσα, έκαναν το σταυρό τους και η θάλασσα γινόταν γη και περπατούσαν. Τους είχαν μέσα στη φωτιά, έκαναν το σταυρό τους και η φωτιά γινόταν δροσιά. Ευλογημένο μου παιδί, τι είμαστε σήμερα εμείς; Πιστεύουμε στον Χριστό; Το σταυρό μας; Μα γιατί κατέβηκε ο Χριστός; Δεν κατέβηκε για να δυναμώσει την ασθένειά μας; Έτσι παιδί μου, να πεις και στον Γέροντα. Και συ να πεις στους ανθρώπους να μη φοβούνται τον αντίχριστο. Είμαστε παιδιά του Χριστού, είμαστε παιδιά της Εκκλησίας” .

 

Η ημισέληνος είναι σημείο του αντιχρίστου. Εάν είναι σημείο του αντιχρίστου η ημισέληνος και ο Πατριάρχης μας έχει στο διαβατήριό του το σημείο του αντίχριστου (και στις σφραγίδες τους, πόσες σφραγίδες βάζουν μέσα έξω;), πάει να πει ότι ο Πατριάρχης μας είναι αντίχριστος; Όχι, ρε παιδί μου, όχι ρε παιδί μου! Μην περιορίζουμε τόσο πολύ το Ευαγγελικό μήνυμα! Δεν είναι ο Χριστός τόσο στενόμυαλος όσο είμαστε εμείς οι άνθρωποι που θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα. Έτσι να πεις στον Γέροντα και έτσι να λες στους ανθρωπους: ούτε τον αντίχριστο να φοβόμαστε ούτε το 666″.

 

Εδώ προφανώς ο Αγιος Πορφύριος δεν μας συμβουλεύει να δεχθούμε πάνω στο σώμα μας τα όποιας μορφής σφραγίσματα με τσιπάκια με ακτίνες λέιζερ η ότι άλλο. Απλά επισημαίνει τον κίνδυνο και την πλάνη να ξεχάσουμε τον Χριστό και να ασχολούμαστε διαρκώς με τον Αντίχριστο. Αυτό όντως είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος και βλέπουμε πολλούς χριστιανούς η ακόμη και ιερωμένους να μιλούν πολύ περισσότερο για τον Αντίχριστο και πολύ ολίγο η και καθόλου για τον Χριστό. Πολύ ενδεικτικά και με νόημα συμβούλευε ο Άγιος Πορφύριος. Για να διώξετε το σκοτάδι ανοίγετε το παράθυρο να μπει το φως. Διότι το φως νικά το σκοτάδι. Όποιος παλεύει με το σκοτάδι χωρίς να ανοίγει το παράθυρο να μπει το Φως, δηλαδή ο Χριστός, αυτός είναι ανόητος. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα από το να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου οι χριστιανοί και να τα δέχονται όλα και να λένε, εγώ δεν κινδυνεύω να πάθω κάτι. Έχω τον Χριστό δεν πειράζει αν κάνω αυτό η εκείνο. Δεν πειράζει αν βάλω και ένα τσιπάκι που ευκολύνει την ζωή μου.  Ο πατήρ Ευθύμιος σαφώς μιλά πρωτίστως  για την Εκκλησία και τον Χριστό. Οποίος διαβάσει όλο το συγγραφικό του έργο, το οποίο από ταπείνωση δεν το προσυπογράφει επώνυμα,  φαίνεται πραγματικά το πνευματικό μέγεθος του ανδρός.

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο ομιλεί και χλευάζει ο σεβαστός πατέρας Χρυσόστομος τους λόγους του πατρός Ευθυμίου, αμφισβητεί τα ίδια τα λόγια του Χριστού προς τον μαθητή του και Απόστολο Ιωάννη, ο οποίος εν αποκαλύψει  έγραψε το βιβλίο της Αποκαλύψεως. Ας δούμε τι γράφει στα κεφάλαια 13-16 η αποκάλυψη του Ιωάννου.

 

κα ποιε πάντας, τος μικρος κα τος μεγάλους, κα τος πλουσίους κα τος πτωχούς, κα τος λευθέρους κα τος δούλους, να δώσωσιν ατος χάραγμα π τς χειρς ατν τς δεξις π τν μετώπων ατν,

 

κα να μή τις δύνηται γοράσαι πωλσαι ε μ χων τ χάραγμα, τ νομα το θηρίου τν ριθμν το νόματος ατο.

δε σοφία στίν· χων νον ψηφισάτω τν ριθμν το θηρίου· ριθμς γρ νθρώπου στί· κα ριθμς ατο χξς.

 

Κα πλθεν πρτος κα ξέχεε τν φιάλην ατο ες τν γν· κα γένετο λκος κακν κα πονηρν π τος νθρώπους τος χοντας τ χάραγμα το θηρίου κα τος προσκυνοντας τ εκόνι ατο.

 

Επομένως, η εκκλησία πρέπει να προστατέψει τον λαό της και να ομιλήσει σαφώς για τα όρια που δεν μπορούμε ως χριστιανοί να ξεπεράσουμε χωρίς να ζημιωθούμε. Η Εκκλησία δεν οφείλει να είναι υποτακτική σε μια πολιτεία η οποία σαφώς έχει θέσει την Εκκλησία στο περιθώριο και ύπουλα προσπαθεί να την αχρηστεύει. Ας θυμηθούμε την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στο παρελθόν αλλά και τώρα που λόγω του κορωνοϊού αναπτύσσεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Διότι ενώ γίνονται όλα τα μαθήματα μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικής το μάθημα των θρησκευτικών όπως πληροφορούμεθα έχει μείνει απέξω. Όπως βεβαίως πουθενά στον προγραμματισμό της πολιτείας για την βαθμιαία άρση των μέτρων εγκλεισμού δεν βλέπουμε πρόβλεψη άρσης των μέτρων για το κλείσιμο των εκκλησιών.

 

Συμπερασματικά

 

Ο Χριστός ήρθε για να σώσει τον άνθρωπο από κάθε δουλεία και από κάθε θάνατο. Να τον καταστήσει ελεύθερο και ολόκληρο, όπως πριν την πτώση του και ακόμη περισσότερο, όπως ο ίδιος ο Χριστός στην Βασιλεία Του. Ο Χριστός έδωσε Αποστόλους και διαδόχους των Αποστόλων του Επισκόπους Αρχιεπισκόπους και Πατριάρχες. Ο Χριστός ο Ίδιος αυτοπροσώπως δια των επισκόπων του και δια των Αγίων του κυβερνά την Εκκλησία. Όμως δεν δεσμεύει ούτε τους επισκόπους του να κάνουν λάθη η ακόμη και να τον προδώσουν. Ουδείς αλάθητος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, όποιο αξίωμα και αν κατέχει. Η Εκκλησία Αληθεύει και είναι Αλάθητος δια του Αγίου Πνεύματος και όχι δια των ανθρώπων. Παράδειγμα η πτώση του Αρείου, του Πάπα και όσων άλλων με υψηλά  εκκλησιαστικά αξιώματα. Η Ορθόδοξη έννοια της υπακοής ουδόλως σημαίνει υποταγή σε ανθρώπους όσο υψηλά εκκλησιαστικά αξιώματα και αν κατέχουν. Η ορθόδοξη υπακοή είναι υποταγή στην Εκκλησία ως σώμα Χριστού. Άρα υποταγή στον Χριστό δια της Εκκλησίας. Υποταγή όμως στον Χριστό σημαίνει υποταγή στην Ελευθερία και στην Αγάπη του Χριστού. Διότι ουδείς άνθρωπος μπορεί να είναι πιο Ελεύθερος και να έχει περισσότερη Αγάπη και ελευθερία από τον Χριστό, την Αιτία των Πάντων και το Α και το Ω σε κάθε κτιστό κόσμο αλλά και στην περιοχή του Ακτίστου. Εν Αρχή ήν ο Λόγος….

Η Εκκλησία αναπτύσσεται ζει και εργάζεται Συνοδικά. Από μια άποψη ουδέν μέλος της Εκκλησίας είναι ανώτερο από τα αλλά μέλη. Τα αξιώματα που δίδει  ο Χριστός στους ανθρώπους, εν Αγίω Πνεύματι, δεν τους καθιστούν ούτε αλάθητους ούτε ανώτερους από τους άλλους ανθρώπους. Αντίθετους τους καθιστούν υπηρέτες των άλλων ανθρώπων κατά το, όποιος θέλει να γίνει πρώτος ας γίνει τελευταίος. Διότι το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο και αυτό όπως τα άλλα  δύο Θεία Πρόσωπα του Τριαδικού Μυστηρίου. Όταν ένα μέλος της εκκλησίας βαπτίζεται στο Όνομα της Αγίας Τριάδος λαμβάνει όλο το Άγιο Πνεύμα και όχι κάποια ποσότητα. Αντίθετα στην δυτική πτωτική χριστιανοσύνη η Θεία Χάρις δεν είναι Άκτιστος και Θεία Προσωπική Ενέργεια αλλά κτιστή  πραγματικότητα υποκείμενη σε ποσοτικούς και αξιολογικούς προσδιορισμούς. Για αυτό στην σχολαστική θεολογία και εκκλησιολογία κατεστράφηκε και εξέπεσε  η σωστική δύναμη της δυτικής εκκλησίας.  Δηλαδή Ορθοδόξως, ενώνεται εν Αγίω Πνεύματι ο βαπτισμένος άνθρωπος ως πρόσωπο με Όλη την Αγία Τριάδα. Για αυτό το αξίωμα του Χριστιανού είναι φοβερό Μυστήριο και η Ευθύνη ανυπολόγιστη. Ο Τριαδικός και Υποστατικός Θεός εμπιστεύεται τον εαυτό του κατά κάποιο τρόπο σε κάθε βαπτισμένο μέλος της Εκκλησίας Του.

Για αυτό στην Ορθόδοξη Εκκλησιολογία δεν χωρά ουδεμία φεουδαρχική πυραμιδική ιεραρχική και αξιοκρατική μορφή λειτουργίας και εκκλησιολογίας. Εις επισκοπος ίσον, όλη η Εκκλησία και όλη η Αγία Τριάδα κατά έναν ορισμένο τρόπο. Ουδείς επίσκοπος είναι κατώτερος ή υποδεέστερος άλλου επισκόπου από Εκκλησιολογικής και Θεολογικής απόψεως. Όπως ουδείς Απόστολος ήταν κατώτερος των λοιπών Αποστόλων. Διότι ο Κάθε Απόστολος είχε την Ολότητα της Θείας Χάριτος και όχι μέρος της,  όπως σαφώς μας διδάσκει το γεγονός της Πεντηκοστής. Για αυτό δεν μπορούμε να έχουμε Εκκλησία χωρίς Επισκόπους. Ακόμη κατά ορισμένο τρόπο και κάθε βαπτισμένος χριστιανός έχει την ολότητα της Χάριτος. Διότι ο Χριστός θέλει να καταστήσει δια της Εκκλησίας και δια των Αποστόλων και των διαδόχων των επισκόπων, κάθε άνθρωπο τέλειο κατά χάριν Θεό, όπως ο Ίδιος κατά Φύση. Δεν ήρθε να εγκαθιδρύσει μια φεουδαρχία εκκλησιαστικού τύπου, όπως κατήντησε η δυτική Εκκλησία δια της πτώσεως του Πάπα. Ο Χριστός θέλει δηλαδή κάθε άνθρωπο να τον καταστήσει πλήρες πρόσωπο σε κοινωνία με όλη την Εκκλησία και με όλη την Αγία Τριάδα και όχι ρομπότ θρησκευτικού τύπου.  Αυτό το βλέπουμε εν τοις πράγμασι σε Αγίους ανθρώπους που ως απλοί ασκητές αλλά ακόμη και ως απλοί λαϊκοί φθάνουν σε μέτρα θεώσεως. Δηλαδή Ελευθερίας και Αγαπητικής Δυνάμεως εν Χριστώ και εν Εκκλησία. Για αυτό τα πρόσφατα γεγονότα του κορωνοϊού ανέτρεψαν στιγμιαία και τοπικά στην Ελλαδική Ορθόδοξο Εκκλησία κάθε έννοια Ορθόδοξης Θεολογίας και Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας.

Μέσω του κορωνοϊού σχεδιάστηκε και σκηνοθετήθηκε να μπει σε σιωπή και γύψο όλη η ανθρωπότητα. Σχεδιάστηκε η μοίρα του κόσμου να δοθεί σε πέντε δέκα μεγιστάνες του χρήματος, στις ΜΚΟ των και στις τράπεζες  των. Τα δικαιώματα των ανθρώπων μηδενίζονται όπως και οι δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. Όσοι καταλαβαίνουν το ψεύδος και τολμούν να μιλήσουν δημόσια στοχοποιούνται από τα καλοπληρωμένα από τους ίδιους ΜΜΕ και διασύρονται ως συνωμοσιολόγοι. Στην Ελλάδα δήθεν από ενδιαφέρον για την υγεία του λαού καταστρέφεται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση όλος ο ελληνικός λαός και όλη η χώρα. Όταν αυτοκτονούσαν οι άνθρωποι από τα  μνημόνια και όταν δυστυχούν εκατομμύρια Ελλήνων από την Ανεργία και τις φορολογίες, όταν πεθαίνουν και αρρωσταίνουν από την φτώχεια, την ασθένεια και την πείνα, ουδείς ασχολήθηκε με τον λαό. Όταν αύριο θα αρρωσταίνουν και θα πεθαίνουν οι άνθρωποι από ασθένειες, εγκεφαλικά και καρδιά η θα αυτοκτονούν από την απελπισία και την απόγνωση λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας και της διάλυσης της παραγωγής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ουδείς θα μιλά και θα ενδιαφέρεται για τον λαό. Ο φόβος που επιβάλλεται στο όνομα της υγείας και της ασφάλειας είναι η χειρότερη μορφή ασθένειας και αριστείας. Είναι σαράκι που δολοφονεί και το σώμα και την ψυχή. Με τον φόβο δολοφονείται η δημοκρατία ο άνθρωπος και ο πολιτισμός. Ο φόβος είναι δαιμονικό εφεύρημα για να καθίστανται οι άνθρωποι δούλοι από ελεύθεροι. Η Εκκλησία έξω βάλει τον φόβο.  Για αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η βάση της Αληθούς Δημοκρατίας των ζώντων και ελεύθερων προσώπων.

Ερχόμαστε τώρα στην υποταγή και φίμωση της Εκκλησίας. Ο κορωνοϊός ήταν το καλύτερο άλλοθι για να καταργηθεί στιγμιαία η Εκλλησία και η  Ορθοδοξία εν τοις πράγμασι. Η απαγόρευση από την πολιτεία της Θείας Λειτουργίας και της Θείας κοινωνίας για τον λαό ανέστειλε στιγμιαία Στο όνομα της αγάπης και της δήθεν προστασίας της υγείας καταργήθηκε η Θεία Λειτουργία, καταργήθηκε η συνοδικότητα και η επισκοπικότητα της Εκκλησίας. Στην ουσία δεχθήκαμε στιγμιαία να εκδιωχθεί ο Χριστός από την Ελλάδα μαζί με τον ελληνικό λαό, ο οποίος διώκεται φανερά τα τελευταία δέκα χρόνια και αφανώς τους τελευταίους δυο αιώνες . Ελάχιστοι επίσκοποι μαζί με τον αρχιεπίσκοπο  δικτατορικώ  τω  τρόπω κατήργησαν στιγμαία όλους τους επισκόπους  και όλο το Ορθόδοξο Συνοδικό Σύστημα της Εκκλησίας. Ήδη ακούμε επισκόπους να καταγγέλλουν πως παραποιήθηκε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μολονότι και αυτή ήταν ανεπαρκής και άτονη.

Ζήσαμε λοιπόν άλλη μια φορά την στιγμιαία παπική μετάλλαξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου όλοι υποτάσσονται στον ορθόδοξο Πάπα- Αρχιεπίσκοπο,  χωρίς να έχουν δυνατότητα λόγου και απόφασης. Δεν μιλάμε για τον λαό και τον κλήρο. Αυτός είναι απλώς μάζα, που πρέπει να υπακούει δίχως δική του γνώμη και άποψη. Έτσι, στήσαμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία μια πυραμίδα ιεραρχική φεουδαρχική και μεσαιωνική με πλήρη κατάργηση της Συνοδικότητας της Ανατολικής Εκκλησίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχοντας απωλέσει τον συνοδικό της χαρακτήρα έχει συρθεί έστω στιγμιαία στην πλήρη υποταγή της στον Καίσαρα. Ζήσαμε ακόμη την προτεσταντικοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με απόφαση πέντε δέκα επισκόπων, στην ουσία βέβαια ενός η δυο τριών, οι οποίοι αποφάνθηκαν πως δεν είναι ανάγκη η ζωντανή μετοχή του λαού στην Θεία Λειτουργία και ότι μπορούμε στο σπίτι μας να πραγματοποιούμε την Εκκλησία και να αντικαταστήσουμε την Ζώσα Θεία Λειτουργία με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έτσι ετέθησαν οι βάσεις για την κατάργηση όλης της Ζώσας Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα χάριν της υγείας μας. Βέβαια και αυτό είναι ψευδές διότι με χίλιους τρόπους μπορούσαμε και την υγεία την δική μας και των συνανθρώπων μας να προφυλάξουμε και  μην σταματήσουμε την ζωή της Εκκλησίας, όπως και εμείς και άλλοι έχουν υποδείξει εδώ και έναν μήνα πριν  με σειρά ανοικτών επιστολών,  άρθρων και υπομνημάτων. Μολονότι μόνο εν τη Εκκλησία και εν τη Θεία Ευχαριστία αίρεται κάθε ασθένεια και κάθε θάνατος αφού είναι παρών αυτοπροσώπως ο Ίδιος ο Αρχηγός και δημιουργός της Ζωής.

 

Η Εκκλησία σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι θεραπαινίδα μιας πολιτείας, η οποία καταργεί την δικαιοσύνη και την συνταγματικότητα αλλά κυρίως την λογική. Ιδίως όταν αυτή η πολιτεία σαφώς έχει στραφεί εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εναντίον του Ελληνικού Λαού, όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια. Η Εκκλησία οφείλει να έχει δική της άποψη για τα πράγματα και δική της στρατηγική για την ανάπτυξη και εμπέδωση της Ορθόδοξης πολιτείας των ανθρώπων. Εάν η Εκκλησία υποτάσσεται τελείως στην πολιτεία χωρίς να προβάλλει το δικό της δίκαιο τότε αυτοκαταργείται ως οντότητα και καταντά απλώς μια δημόσια υπηρεσία. Όμως, ούτε η Εκκλησία ούτε οι επίσκοποί της είναι δημόσιοι υπάλληλοι υποκείμενοι στην δημόσια διοίκηση. Η Εκκλησία στην Ορθόδοξη και στην Ελληνική παράδοση ασκεί παράλληλη εξουσία με την πολιτεία. Η Εκκλησία ως μεταμόρφωση της αρχαίας εκκλησίας του Δήμου σε Εκκλησία Χριστού, δεν είναι το περιεχόμενο και το μέρος, αλλά το Όλον και το Περιέχον. Η πολιτεία αποτελεί το προαύλιο της Εκκλησίας και όχι το αντίπαλο στρατόπεδο. Εκ της ουσίας του, το Ελληνικό κράτος προήλθε από την Ορθόδοξη Εκκλησία  και οφείλει να σέβεται τον ρόλο της Εκκλησίας και να μην τον μηδενίζει απορροφώντας την διοικητικά. Διότι η Εκκλησία επί 500 χρόνια Οθωμανικής δουλείας και αλλά διακόσια η περισσότερα Φραγκοκρατίας ήταν ο μόνος χώρος διάσωσης της Ελληνικότητας. Χωρίς την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα υπήρχε Ελληνισμός ούτε Ελληνικότητα. Όπου αφανίστηκε η Ορθοδοξία αφανίστηκε και η Ελληνικότητα.

Έτσι εκ της φύσεως των πραγμάτων η Εκκλησία οφείλει να προστατεύει το Δίκαιο, το Σύνταγμα, την Ελευθερία και την Δημοκρατία, όταν αυτά παραβιάζονται από την πολιτεία. Να υπερασπίζεται δηλαδή τον λαό της και την νομιμότητα. Να υπερασπίζεται την Ορθόδοξη και Ελληνική παιδεία. Να υπερασπίζεται το δικαίωμα στην Λειτουργική Ζωή  αλλά και στην Ισοπολιτεία και την Δημοκρατία του Ελληνικού Λαού.

 

Επιπλέον, το χειρότερο όλων με τα πρόσφατα γεγονότα απαγόρευσης της Θείας Λειτουργίας και της Θείας Κοινωνίας στο όνομα της υγείας,  φάνηκε η εκκλησιαστική διάσταση και ρωγμή θεωρίας και πράξης, θεολογίας και ζωής. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Διδασκαλία και Εμπειρία,  η υγεία όπως και το σώμα δεν αυτονομούνται από το Μυστήριο της Εκκλησίας και το Μυστήριο της Ζωής. Στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική και Λειτουργική Εμπειρία είναι σαφές και απείρως βεβαιότερο από κάθε άλλη βεβαιότητα πως ο κόσμος, το σώμα, η ύλη αλλά και οι ψυχές μας και ότι άλλο υπάρχουν διότι ο Θεός ενεργεί διαρκώς το μυστήριο της υπάρξεως και της ζωής. Ούτε ένα ηλεκτρόνιο η  ένας ιός η μικρόβιο δρα,  ούτε ένα φωτόνιο εκπέμπεται, ούτε μια τρίχα από την κεφαλή μας δεν πέφτει η φυτρώνει χωρίς ο Θεός να δρα και να ενεργεί επ’ αυτού. Όλος ο κτιστός κόσμος ευρίσκεται ζει υπάρχει και  αναπνέει μέσα στην αγκαλιά του Θεού. Δηλαδή μέσα στο Μυστήριο των Ακτίστων ουσιοποιών, συντηρητικών και ζωοποιών Ακτίστων και Θείων προσωπικών και υποστατικών ενεργειών του Τριαδικού και Υποστατικού Θεού. Εάν θέλει ο Θεός να ζήσουμε θα ζήσουμε ακόμη και χίλιοι θάνατοι και άπειροι κορωνοϊοί να μας κτυπήσουν. Και αν θέλει ο Θεός να πεθάνουμε θα πεθάνουμε με χίλια εμβόλια και αν μας βάλλουν και ότι  άλλο. Ο Θεός κρίνει πότε θα αρρωστήσουμε, πότε θα γίνουμε καλά από τα φάρμακα και τους γιατρούς και πότε θα πεθάνουμε. Ο Θεός δίδει την δύναμη στην επιστήμη και στα φάρμακα να μας γιατρέψουν αν αυτό είναι για καλό μας. Και αν είναι για καλό μας να πεθάνουμε πάλι ο Θεός  το αποφασίζει. Η Επίγειος ζωή του Χριστού μας το έδειξε περίτρανα και δεν πρέπει να αμφιβάλουμε. Η αιμοροούσα αγγίζει το ένδυμα του Χριστού και γίνεται υγιής. Και ο Χριστός ερωτά τις ηψατό μου. Ο Χριστός,  τον από τεσσάρων ημερών θανόντα και ταφέντα Λάζαρο, τον καλεί ως Θεός Παντοδύναμος και Ζωοδότης, να έρθει στην Ζωή και ανίσταται ο τεθνικώς. Το ίδιο με την νεκρή κόρη του Ιαείρου και τον νεκρό υιό της χήρας.  Και όταν ο ενθουσιώδης μαθητής Πέτρος που ζήτησε από τον Χριστό να τον κάνει να περπατήσει και αυτός επί των υδάτων άρχισε να βουλιάζει, τον ανασύρει από τα ταραγμένα ύδατα ο Χριστός, λέγοντας σε αυτόν και δι’ αυτού σε όλους εμάς. «Εις τι εδίστασας ολιγόπιστε». Και όλο το καράβι με τους μαθητές μεταφέρεται ακαριαία στο τόπο που επρόκειτο να πάει.

Ναι, κλήρος και λαός, επίσκοποι αρχιεπίσκοποι και  πατριάρχαι προδώσαμε στιγμιαία αυτό το Πάσχα το έτος 2020 τον Χριστό, φοβισμένοι από τον κορωνοϊό, όπως ο Πέτρος από την παιδίσκη. Όμως ο Χριστός αγαπά τα παιδιά του όπως  αγαπούσε και τον Πέτρο, ο οποίος βγήκε και έκλαψε πικρά. Και μετά στην Παραλία ο Ανεστημένος  Θεάνθρωπος πλήρης θεϊκής  αγάπης και τρυφερότητας τον επανάφερε στο Αποστολικό του αξίωμα ρωτώντας τον, τρεις φορές.  Αγαπάς με Πέτρε, βόσκε τα αρνία μου. Και έκλαψε πικρά και πάλι ο Μεγάλος Πέτρος και είπε. Κύριε γνωρίζεις πως σε Αγαπώ. Και όλοι εμείς κλήρος και λαός επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι και πατριάρχαι, ας βγούμε από την οποία δόξα μας και ασφάλεια μας και ας κλάψουμε πικρά προς τον Κύριο, μιμούμενοι τον Πέτρο και ας του ζητήσουμε να μας συγχωρέσει. Υποσχόμενοι όλοι μας στους εαυτούς μας και στον Χριστό πως δεν θα τον ξανά προδώσουμε. Ας αποφασίσουμε να μείνουμε Ορθόδοξοι όπως οι Άγιοι Πατέρες και Μητέρες και μάρτυρες. Και Ορθοδοξία σημαίνει Συνοδικότητα και  Επισκοπικότητα. Ο επίσκοπος είναι διάδοχος των Αποστόλων και φέρει επί των ώμων του τον Ίδιο τον Κύριο. Και δια του επισκόπου ομοίως οι ιερείς και όλος ο λαός. Δεν είναι δυνατόν οι επίσκοποι να μην ακούουν να μην νοιώθουν και να μην εκφράζουν τον λαό των, φοβούμενοι αστυνομίες δικαστές και πολιτικούς και μιμούμενοι τον Πάπα.  Εάν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει τότε θα παρέμβει και θα δράσει προς όλους μας ο Ίδιος ο Χριστός από αγάπη για τον κόσμο και την Εκκλησία Του. Για αυτό οι Επίσκοποι που αντιλαμβάνονται την Αλήθεια και την σημασία της Ορθόδοξης Επισκοπικότητας και της Συνοδικότητας ας αναφωνήσουν προς τους συναδέλφους των και προς όλους μας. Στώμεν  αδερφοί Καλώς.

 

Λαέ μου ευλογημένε, άγιοι Επίσκοποι και άγιοι Ιεράρχες, ας μην ξανά προδώσουμε τον Χριστό από ουδένα φόβο. Ας μην ξανακλείσουμε τις Εκκλησίες το Πάσχα. Βγείτε και καλέστε τον λαό στην Θεία Λειτουργία. Διότι κανείς κορωνοϊός και ουδεμία πανδημία αληθής η ψευδής, μπορεί να είναι ισχυροτέρα τη Θείας Λειτουργίας όταν εμείς πάσχουμε από αγάπη και έρωτα για τον Χριστό.

 

Οι Επίσκοποι της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κουβαλώντας με το επισκοπικό αξίωμα των, όλη την Ορθόδοξη Ελληνική και Ρωμαίικη παράδοση πολλών χιλιετηρίδων, οφείλουν να διαχωρίσουν την θέση των από το δυτικό και φράγκικο μοντέλο Εκκλησιολογίας και Πολιτειολογίας. Εάν ξανά δεχθούν το κλείσιμο των Εκκλησιών, την απαγόρευση της Θείας Λειτουργίας και της Θείας κοινωνίας, θα καταγραφούν στην ιστορία ως εχθροί της Εκκλησίας, του Ελληνικού Λαού και της Ελλάδος. Οφείλουν επίσης, εκ της ουσίας του αξιώματος των, να προστατεύσουν το Συνοδικό Σύστημα Διοίκησης και Οργάνωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως την ουσία της Αποστολικής Διαδοχής των. Τέλος, οφείλουν να διδάξουν θεωρητικώς αλλά και εμπράκτως σε όλο τον Ελληνικό Λαό την Ορθόδοξη Πολιτειολογία και να διαχωρίσουν την θέση των από μια κομματική και φεουδαρχική πολιτεία εχθρική προς την Δημοκρατία, την Συνταγματικότητα και την Ισοπολιτεία. Οι Επίσκοποι της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μπορούν και πρέπει να ξεφύγουν από τον έλεγχο και τον εναγκαλισμό της Εκκλησίας από τα κόμματα και τους πολιτικούς. Δεν πρέπει να ξεχνούν πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, που οι ίδιο εκπροσωπούν ως διάδοχοι των Αποστόλων είναι το Όλον και το Περιέχον και όχι το μέρος και το περιεχόμενο. Διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μόνη Αλήθεια για την ζωή, τον κόσμο τον άνθρωπο την κοινωνία. Δεν χωρίζει σώμα ψυχή πνεύμα. Η ζημιά που συνέβη στην Δύση ώστε η εκκλησιαστική αλήθεια να περιοριστεί στην μετά θάνατο ζωή των ανθρώπων είναι σαφώς αίρεση και αιτία πόλων κακών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει άποψη για την παιδεία, για την οικονομία, για την πολιτική και για οτιδήποτε αφορά τον άνθρωπο ως σωματικό και ψυχολογικό πνευματικό ον. Για αυτό, οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπόκεινται στους πολιτικούς, οι οποίοι καθορίζονται από την δυτική μονοφυσιτική πολιτική αίρεση των κομμάτων και κομίζουν ένα δυτικότροπο πολιτικό μοντέλο. Είναι συνάλληλοι με την πολιτεία και μάλιστα έχουν ευθύνη να διδάξουν το Ορθό σε όλα τα επίπεδα ως φορείς της Αγιοπνευματικής εμπειρίας και παραδόσεως. Όλα πλέον, μετά τον κορωνοϊό, κρίνονται και τίθενται  εξ αρχής.

Χριστός Ανέστη σε εμάς και σε όλη την γη.