Δημοκρατία Αρίστων του Ελληνικού Λαού Πρόταση Αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων

13 Μάι, 2020 | Άρθρα - Μελέτες

28 Οκτωβρίου, Μόσχα  2012

Γεώργιος Παύλος                       

Η Ελληνική Δημοκρατία επί της ουσίας  ευρίσκεται υπό κατάρρευση. Ο Ελληνικός λαός έχει πολύπλευρα και πολυεπίπεδα τεθεί υπό διωγμό στην ίδια του την πατρίδα. Η Ελληνική Δημόσια περιουσία λεηλατείται ενώ η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας αποσαθρώνεται οικονομικά ,πολιτιστικά και πολιτικά. Επείγει να λειτουργήσει το όλον σώμα της απανταχού κοινωνίας των Ελλήνων ως Δημοκρατία του λαού και Δημοκρατία των  Αρίστων. Άριστοι είναι όσοι δεν έχουν ιδιοτέλεια και δεν υποτάσσουν το κοινό όφελος και συμφέρον στις όποιες δικές των συγκαλυμμένες η εμφανείς ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Επείγει να σχηματιστεί από την βάση της Ελληνικής κοινωνίας  λειτουργική πρόταση πολιτικής αυτοοργάνωσης για να σωθεί η Ελλάδα. Η υπάρχουσα ιδεολογικοποιημένη πολιτική όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων έχει παγιδευτεί η ίδια και ακολούθως παγιδεύει τον Ελληνικό λαό και αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα μεγάλα εθνικά , κοινωνικά , οικονομικά και διεθνή ζητήματα που ευρίσκονται στην βάση της παρούσας Ελληνικής κρίσης. Η πρόσφατη πολιτική κατ’ ουσίαν δολοφονία ενός νέου ανθρώπου δείχνει πως εάν δεν λειτουργήσει και  δεν αντιδράσει γόνιμα  ο ελληνικός λαός και  με όρους συνταγματικά αποδεκτούς και κατοχυρωμένους θα επέλθει σύντομα κοινωνικό και πολιτικό χάος εφόσον συνεχίζεται η απάνθρωπη κατοχική  εισβολή των παγκόσμιων τοκογλύφων μέσω των δήθεν αναπτυξιακών και εξυγιαντικών μνημονίων.

Εάν η όποια τρόικα ήθελε πράγματι να εξυγιάνει την Ελληνική οικονομία θα επέβαλε δημιουργική λιτότητα και  πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική και δεν θα διπλασίαζε το Εθνικό χρέος μέσα σε δύο χρόνια με ληστρικά και εγκληματικά επιτόκια δανεισμού. Ποιος υγιής σκεπτόμενος πολίτης όχι μόνο της Ελλάδος αλλά σε κάθε σημείο του Πλανήτη θα διαφωνούσε με το προφανές και ηλίου φαεινότερο πως η τρόικα και τα μνημόνια της, όπως αυτή τα επέβαλε μέσω ανύπαρκτων Ελλήνων πολιτικών ανδρών, δεν επιδιώκουν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την νέκρωση και την διάλυση της Ελληνικής οικονομίας Και Τής Ελληνικής κοινωνίας ,σύμφωνα με το δόγμα “Σοκ και Δέος” και την μεθόδευση της πρακτικής των πολιτικών δολοφόνων;

Κατ’ ουσίαν σήμερα είμεθα αυτόπτες  μάρτυρες και θεατές της κοινωνικής και πολιτικής  δολοφονίας και βιολογικής εξόντωσης εμάς των ιδίων ως Ελλήνων και της εξαφάνισής μας από την Ελληνική Γεωγραφία και γιατί όχι από την Ιστορία την ιδία.

Για τον λόγο αυτό είμεθα συνταγματικά , ιστορικά , ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι  όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες να κινητοποιηθούμε τόσο ως άτομα ξεχωριστά , αλλά και ως κοινωνικές ομάδες και ως φορείς ως επιστήμονες,  δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, Εκκλησία, πανεπιστήμια, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, ομογενειακός Ελληνισμός και κάθε εντέλει υπεύθυνος Έλληνας και να προστατεύσουμε την Ελληνική πολιτεία και την Ελληνική Δημοκρατία.

Προφανώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από νέα κόμματα και από επίδοξους Νέους αρχηγούς κομματικών ομάδων και παρατάξεων. Αυτό μόνο περαιτέρω διαιώνιση του προβλήματος μπορεί να επιφέρει και αδιατάρακτη συνέχιση της συγκαλυμμένης ξένης και καταστροφικής κατοχής της Ελληνικής Πολιτείας.

Εάν κάποιος η κάποιοι έστω με καλές προθέσεις και ιδέες αυτοπροτείνονται ως αρχηγοί νέων κομμάτων και πολιτικών κινημάτων τότε απλά αυτοί διαιωνίζουν την κοινωνική και πολιτική ασθένεια της Νεοελληνικής κοινωνικής και πολιτικής αποσάθρωσης.

Επείγει η Ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει, με τρόπο αυθόρμητο και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας ,μια επιτροπή ανθρώπων με υψηλό αίσθημα ιστορικής Ευθύνης η οποία θα εργαστεί προκειμένου να υποδειχθούν από την βάση του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής κοινωνίας προσωπικότητες καταξιωμένες με κοινωνική αποδοχή και αποδεδειγμένο ήθος ανιδιοτέλειας, επιστημονικής και πνευματικής ωριμότητας. Αυτές οι προσωπικότητες που θα υποδειχθούν από το κοινωνικό σώμα και την βάση της Ελληνικής κοινωνίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό προκειμένου να ηγηθούν της πολιτικής πράξης για να σωθεί η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσουν νέους όρους πολιτικής αυτοοργανούμενης δυναμικής και αυτοκυβέρνησης των Ελλήνων.

Η επιτροπή αυτή που θα εργαστεί για την ανάδειξη των Αρίστων ας ονομαστεί επιτροπή δημογεροντίας. Η επιτροπή αυτή δημογεροντίας θα πρέπει να προέλθει επίσης με τρόπο αυθόρμητο και όχι ” άνωθεν” χειραγωγούμενο αλλά από την βάση της Ελληνικής κοινωνίας και έξω από υπάρχουσες κομματικές δεσμεύσεις. Για τον σκοπό αυτό δημιουργίας μίας λαϊκής επιτροπής δημογεροντίας ας εργαστεί κάθε ευγενής Έλληνας από κάθε κοινωνικό επίπεδο και πόστο.

Προτείνεται δε κάποιοι τεχνοκράτες να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο ανοικτής πρόσβασης όπου θα προτείνονται μόνον από άλλους και ποτέ ατομικά αλλά επωνύμως από την βάση της ελληνικής κοινωνίας προσωπικότητες για να συμμετάσχουν στην επιτροπή δημογεροντίας μετά από διαδικτυακό και διαφανές “Δημοψήφισμα”.

Σαφώς ο προτεινόμενος εδώ στοιχειώδης “αλγόριθμος” αυτοοργάνωςης και αυτοανάδειξης μίας κυβέρνησης Αρίστων, επιλεγμένων  από τον απανταχού Ελληνισμό επιδέχεται βελτιώσεις και επεκτάσεις με στόχο πάντα την αυτοκυβέρνηση της ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχουν σαφώς λύσεις για όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και που συσσωρεύονται όλο και πιο καταστροφικά στην Ελληνική πραγματικότητα. Έχουμε ιστορικό βάθος όσο κανένας άλλος λαός εκτός των λαών της Άπω Ανατολής. Δεν έχει φθάσει το τέλος του Ελληνισμού και των Ελλήνων. Αυτή η κρίση θα είναι προς όφελος για να αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία πως πρέπει πλέον να φύγει από την εποχή των κομμάτων και των κομματικών ιδεολογιών προς μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα θα αυτοκυβερνάται από Έλληνες που δεν υπηρετούν τίποτε άλλο παρά την δημοκρατία , την ανθρωπιά και την ελευθερία με όλα τα συνακόλουθα των.

Οι λύσεις θα δοθούν από την στιγμή που οι άριστοι των Ελλήνων απανταχούΤής γής από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και από την Ρωσία μέχρι την Αφρική

Θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα των και να αντικαταστήσουν με κάθε

Συνταγματική νομιμότητα το αποσαθρωμένο και υποδουλωμένο σε αλλότρια πλέον

Συμφέροντα ελληνικό πολιτικό σύμπλεγμα

Οι υπάρχουσες  πολιτικές ιδεολογίες από τις πλέον δεξιές μέχρι τις πλέον αριστερές έχουν πλέον απολέσει κάθε πειστικότητα και έχουν ξεπεραστεί από την καλπάζουσα ιστορία και την ορμή των γεγονότων. Εξάλλου ο ελληνικός κόσμος ήταν πάντα ξένος προς τις ιδεολογίες που δημιουργήθηκαν μετά την Αναγέννηση και τον διαφωτισμό μέχρι τον ώριμο εικοστό αιώνα σε χώρους όπου ο κοινοτισμός ήταν κάτι το ανύπαρκτο έως και εχθρικό.

Η Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα καλείται να λύσει το πρόβλημά της με καινοτομία πολιτικής σκέψης και πράξης. Και η καινοτομία δεν μπορεί να είναι άλλη από την αυτοκυβέρνηση μέσω των Αρίστων που θα αναδείξει η βάση της απανταχού Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό σήμερα είναι μονόδρομος και η μόνη δυνατή λύση εάν δεν προκύψουν καταστροφικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας στην παγκόσμια σκηνή.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι ευαίσθητοι Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω στο παρελθόν τον φατριασμό , την ιδιοτέλεια Τον ωχαδερφισμό , την απαισιοδοξία, τον διχασμό  και ότι άλλο Καθιστά ανενεργή και αναποτελεσματική την Ελληνική ψυχή.

Βεβαίως πολλοί φίλοι μπορεί να θεωρούν την πρόταση αυτή εδώ ουτοπική.

Όμως καλούνται τόσον  αυτοί όσον και άλλοι που  δεν αρκούνται απλώς  σε συζητήσεις θεωρητικές και κρίσεις η επικρίσεις εκ του ασφαλούς, Να προτείνουν βελτιωμένες  και καλύτερες ιδέες στην κατεύθυνση αυτοκυβέρνησης του Ελληνικού λαού από τους αρίστους των Ελλήνων που δεν αυτοπροτείνονται αλλά άλλοι δηλαδή η βάση της Ελληνικής κοινωνίας τους προτείνει και τους επιδοκιμάζει  για το ανιδιοτελές, το επαρκές   αλλά και το σοφόν του Ήθους των και του χαρακτήρος των.

Οι λύσεις θα προκύψουν εύκολα εάν οι Έλληνες συμφωνήσουν πως η Ελλάδα ,ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική δημοκρατία είναι ανάγκη να διασωθούν και να μην αυτοδιαλυθούν. Αντιθέτως δε, θα πρέπει να αυτοκυβερνηθούν μέσω των Αρίστων.

και ικανών να σχεδιάσουν με τον σοφότερο τρόπο  το νέο πολιτικό συμβόλαιο των Ελλήνων με την ιστορία όχι θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό στα ξένα συμφέροντα αλλά διεκδικώντας τα αυτονόητα. Να ζήσουν δηλαδή οι Έλληνες και να μην εκδιωχθούν από την ιστορική σκηνή και την Ελληνική γεωγραφία.